Ukukuki 6 991 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca Ja zaczynam w tym roku budowę, bez działki nie wiem czy się w milionie zmieszczę fundamenty wychodzą około 70 tysięcy z materiałem i robocizn. Sam stan surowy 250 tysięcy do tego dach którego jeszcze nie wyceniałem. Jak do 500 tysi uda się zmieścić ze stanem surowym zamkniętym to będzie super. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca Powodzenia i trzymaj się tam I nie stawiaj płotu, bo to największe spierdolenie...... Potem wjechać nie idzie i "co tero panie" No nic, stawiamy przed. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca 3 godziny temu, iluck85 napisał: Bawi mnie urwanie miski, płacenie za droge i jej równanie- no dla mnie śmieszne. Urwana miska bo droga nieutwardzona i jak jeżdżą cięzkie auta (śmieciarki, samochody dostawcze jak się ktoś wprowadza) to wybierają nawierzchnie a że ta jest chujowo zrobiona przez zioma co budował te domy to inna sprawa. Tak wyszło, że mamy służebność i to my jako mieszkańcy ulicy mamy w niej udział i prawnie za nią odpowiadamy. Jak się ogarną dwaj ostatni sąsiedzi to będzie się rzadko zamawiało koparę żeby ta równała droge bo wszyscy się z pewnościa na droge nie zrzucą a gmina ma wyjebane żeby ją przejąć. Nigdy nie jest w życiu za kolorowo (a przynajmniej BARDZO RZADKO) i trzeba sobie radzić zamiast biadolić bo to droga do nikąd. Mój metraż to 160 m2. Dół to salon z otwartą kuchnią, kibel i schowek oddzielnie. Na piętrze 3 sypialnie i duża łazienka + wnęka na pralkę z suszarką. Na samej górze strych użytkowy. Na razie jaram się w chuj więc zostaje - jak się znudzi to sprzedam i zaczynam gdzie indziej coś nowego. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca Jeszcze mi zdradź ile płacisz za prąd co 2 miesiąc. 800? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca 2 godziny temu, Ukukuki napisał: Ja zaczynam w tym roku budowę, bez działki nie wiem czy się w milionie zmieszczę fundamenty wychodzą około 70 tysięcy z materiałem i robocizn. Sam stan surowy 250 tysięcy do tego dach którego jeszcze nie wyceniałem. Jak do 500 tysi uda się zmieścić ze stanem surowym zamkniętym to będzie super. Gdzie ta budowa? W Pcimiu Dolnym? To są jakieś nierealnie małe kwoty jak na obecne czasy a w tym roku jeszcze ceny wyjebie w kosmos. @iluck85 1,5 paki miesięcznie wychodzi przeliczając zeszły rok. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca Jak będzie robić systemem gospodarczym, to może zapnie budżet. Odeszła działa. Sam dom. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca 42 minuty temu, Kenny tJJger napisał: @iluck85 1,5 paki miesięcznie wychodzi przeliczając zeszły rok. 300zł płacisz co 2 miechy? WTF?! Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Skąd u ciebie takie wybujałe wyobrażenie o zużyciu prądu w domu? Nie ogarniam. Musiałbym mieć chyba koparke kryptowalut w piwnicy całą dobę włączoną. xd Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca (edytowane) Ja w mieszkaniu 65m2 place ponad 400 zł za 2 miesiące. Jak nie było dopłat. Edytowane 15 marca przez Sedrak Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Policzone jeszcze raz i wychodzi dokładnie 168 zł miesięcznie za 2023 rok. Polecam dom na wsi i wychodzić o 6 do roboty i wracać koło 16. W domu chodzi ciagle lodówka, światła palimy mało jeśli już to wieczorami, tv ogląda dzieciak 4 h dziennie. Co tu ma ciągnąć prąd? Nie rozumiem zdziwienia. Dom zbudowany z dobrych materiałów, jesień/zima to ogrzewanie drewnem, które sam wycinam w lesie i napierdalam na auto za litra wódki rolnikowi z wioski. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Ja też płacę 400 za prąd. Ale u mnie babcia ciśnie, bo jak sama była to 230 potrafiła mieć. kumple to tam płacą w domach po 800zl dlatego dziwi mnie niski rachunek. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca No dodaj jakieś komfortowe ogrzewanie typu pompa ciepła, gdzie ustawiasz temperaturę i elo a nie kombinowanym opałem z niezbyt legalnego źródła i wyjdzie ci tak jak mówisz, albo i więcej. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca "Kombinowanego źródła". xd "Niezbyt legalnego". XD To się nazywa zaradność i walka o ciepło dla rodziny bo zapierdolu przy tym drewnie nikt na godziny nie przelicza. A czekaj, komu ja odpowiadam. AHAHAHAHA. XDDDDD Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Szkoda, że nie byłeś taki zaradny jak trzeba było wyciągnąć w porę i nie puszczać genów idioty dalej. 1 3 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca 7 minut temu, krupek napisał: Szkoda, że nie byłeś taki zaradny jak trzeba było wyciągnąć w porę i nie puszczać genów idioty dalej. Ty serio teraz jako riposte puszczasz mi, że moje dziecko jest niepełnosprawne mając autyzm do tego drewna jako źródło opału i zaradności? Klasa sama w sobie głupek, nie ma co. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Oczywiście, że nie, spierdolino. Nawet nie miałem zamiaru nawiązać z tobą dyskusji, bo to nie ma sensu, odpowiadałem iluckowi odnośnie ogrzewania w domu i jak to wpływa na pobór prądu oraz skąd się biorą wyższe rachunki za prąd w domu, ale twój umysł tego nie uradził i się zesrałeś. Zapominasz, że ty jesteś idiotą, nie twój dzieciak. Tak nawiązując jeszcze do normalnej dyskusji dom vs mieszkanie to ja w swojej okolicy pewnie wybrałbym duże mieszkanie blisko morza, bo raz, że dużo korzystam z takiej okolicy, a dwa budowa domu w okolicy atrakcyjnego miasta to ogromny wydatek. Alternatywą jest szeregowiec u patodewelopera i kombinowanie z oszczędzaniem jak u kolegi zaradnego tygrysa i życie z urokami typu: - brak dojazdowej drogi na miarę XXI wieku w Europie, gdzie deweloper budując osiedle mógł zrobić drogę z płyt jomb i zwiększyć nieznacznie koszt domów. Koszt takiej komfortowej drogi i przede wszystkim, utwardzonej drogi to 50-60k nettp za 100 mb. Nie urwiesz nic, nie ma dziur, nie ma błota, nic nie zalewa. Pomijając komfort jezdny, to fajnie się musi spacerować z rodziną, albo jeździć z dzieckiem na rowerze po takiej drodze gruntowej. Wyboje, latem kurz, po deszczu błoto, zimą jeszcze większe błoto. No szczerze wątpię w wykonanie takich domów, skoro na dojeździe się oszczędza. - brak komfortowego ogrzewania i branie opału na lewo, od właściciela, które nie ma pozwolenia na wycinkę gospodarczą i nie reguluje gospodarki drzewostanem, skoro nie wystawia faktury, albo rachunku za opał. No kominek super rzecz, ale dla klimatu, a nie codziennie się jebać z tym i oszukiwać, że to super spędzanie czasu. - atrakcje typu hałas od ruchliwych dróg, albo smród z przemysłowej fermy drobiu, który jest równie szkodliwy i toksyczny, co smog w mieście. Co kto lubi, ale jak wyżej. W Trójmieście wolałbym mieszkanie w mieście niż budowę i fajnego większego domu w podobnej cenie, czyli 1-1,5 mlna pod miastem niż pchać się w dom sztuką dla sztuki i w byle co. Idealnie byłoby dla mnie mieć nieduży dom w mieście, w dzielnicy blisko morza, ale ceny za taki stary domek do remontu są astornomiczne, za nowszy to już w ogóle abstrakcja. Cytuj
flavio 107 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca W dniu 13.03.2024 o 17:22, balon napisał: No to fakt. Jak trzeba tam zrobić instalację + wiadomo całą resztę to tak z 300-400 tys licz. To jest właśnie znamienne, nawet w moim otoczeniu. Podkręcają się, ż bliźniak w cenie mieszkania, a potem zdziwienie, że samo ogrzewanie, gaz i elektryka to na dzień dobry 70-100 tys co w bloku już jest zrobione. Nie licząc potem działki czy wykończenia i urządzenia dwa razy takiego metrażu. Właśnie jeśli porównać koszty utrzymania i eksploatacji takiego segmentu w porównaniu do czynszu w bloku miesięcznie 800-900 zł plus opłaty za liczniki? Jak to wychodzi, bo w tej kwestii jestem kompletnie zielony. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca @krupek Ahahaha jaki elaborat i do tego ta psycha słaba. Just głupek. XDDDD Ja idiotą? Noooo bo ojebałem krypto za pół bańki, remontuje 2 mieszkania i flipuje i chałupa na wsi + skillsy w slusarce/spawaniu + zaradność bo w lesie drewno tne. Gasze cie jak peta a uwielbiam się z tobą kłócić bo UWIELBIAM twój ból dupy jak panicz JJ wygrywa życie popierdalając w stylówce za 40 k z czego bomberka za 12 koła. Jebac biede i ciebie frajerze! 4 Cytuj
Pierre Deck 587 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca 11 minut temu, Kenny tJJger napisał: @krupek Ahahaha jaki elaborat i do tego ta psycha słaba. Just głupek. XDDDD Ja idiotą? Noooo bo ojebałem krypto za pół bańki, remontuje 2 mieszkania i flipuje i chałupa na wsi + skillsy w slusarce/spawaniu + zaradność bo w lesie drewno tne. Gasze cie jak peta a uwielbiam się z tobą kłócić bo UWIELBIAM twój ból dupy jak panicz JJ wygrywa życie popierdalając w stylówce za 40 k z czego bomberka za 12 koła. Jebac biede i ciebie frajerze! Jak jebac biede, to czemu tak lubujesz sie w tej intelektualnej? 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca No tak po prawdzie to mnie rozgryzłeś. Od dziecka chciałem być niedowartościowaną amebą z przepitą wątrobą i błotem pośniegowym zamiast mózgu przez jaranie gówna i wpierdalanie narkotyków, która musi pieniędzmi się dowartościowywać i udawać biznesmena, ale gdzieś popełniłem błąd i zostałem wykształconym człowiekiem z godnością, który mógłby sobie ciebie kupić za żappsy. Oczywiście bez ciuchów, bo na nie mnie nie stać, przyznam szczerze. 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Oj jak boli oj jak piecze. XDDDDDDD Dzień zrobiony - lece zarabiać dalej kasiurke a ty z Grabkiem dalej konia sobie walcie na krzyżaka. 11 minut temu, Pierre Deck napisał: Jak jebac biede, to czemu tak lubujesz sie w tej intelektualnej? Bo kocham pisać wymyslone głupoty odpalajac krupusia, grabusia i innych uczestników teleturnieju Frajeriada. Cytuj
Pierre Deck 587 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca 4 minuty temu, Kenny tJJger napisał: Oj jak boli oj jak piecze. XDDDDDDD Dzień zrobiony - lece zarabiać dalej kasiurke a ty z Grabkiem dalej konia sobie walcie na krzyżaka. Bo kocham pisać wymyslone głupoty odpalajac krupusia, grabusia i innych uczestników teleturnieju Frajeriada. Fakt. Nie ma nic lepszego niz łatka forumowego debila w CV sobie wpisz 2 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca 3 minuty temu, Pierre Deck napisał: Fakt. Nie ma nic lepszego niz łatka forumowego debila w CV sobie wpisz Jedno moje pierdnięcie pierdku i cie nie ma. ;* Cytuj
Pierre Deck 587 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Teraz, Kenny tJJger napisał: Jedno moje pierdnięcie pierdku i cie nie ma. ;* no jak z gruzem ci leci, to nie dziwne, ze kazdy ucieka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi