Ukukuki 7 159 Opublikowano 14 marca 2024 Opublikowano 14 marca 2024 Ja zaczynam w tym roku budowę, bez działki nie wiem czy się w milionie zmieszczę fundamenty wychodzą około 70 tysięcy z materiałem i robocizn. Sam stan surowy 250 tysięcy do tego dach którego jeszcze nie wyceniałem. Jak do 500 tysi uda się zmieścić ze stanem surowym zamkniętym to będzie super. Cytuj
iluck85 2 982 Opublikowano 14 marca 2024 Opublikowano 14 marca 2024 Powodzenia i trzymaj się tam I nie stawiaj płotu, bo to największe spierdolenie...... Potem wjechać nie idzie i "co tero panie" No nic, stawiamy przed. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 marca 2024 Opublikowano 14 marca 2024 3 godziny temu, iluck85 napisał: Bawi mnie urwanie miski, płacenie za droge i jej równanie- no dla mnie śmieszne. Urwana miska bo droga nieutwardzona i jak jeżdżą cięzkie auta (śmieciarki, samochody dostawcze jak się ktoś wprowadza) to wybierają nawierzchnie a że ta jest chujowo zrobiona przez zioma co budował te domy to inna sprawa. Tak wyszło, że mamy służebność i to my jako mieszkańcy ulicy mamy w niej udział i prawnie za nią odpowiadamy. Jak się ogarną dwaj ostatni sąsiedzi to będzie się rzadko zamawiało koparę żeby ta równała droge bo wszyscy się z pewnościa na droge nie zrzucą a gmina ma wyjebane żeby ją przejąć. Nigdy nie jest w życiu za kolorowo (a przynajmniej BARDZO RZADKO) i trzeba sobie radzić zamiast biadolić bo to droga do nikąd. Mój metraż to 160 m2. Dół to salon z otwartą kuchnią, kibel i schowek oddzielnie. Na piętrze 3 sypialnie i duża łazienka + wnęka na pralkę z suszarką. Na samej górze strych użytkowy. Na razie jaram się w chuj więc zostaje - jak się znudzi to sprzedam i zaczynam gdzie indziej coś nowego. Cytuj
iluck85 2 982 Opublikowano 14 marca 2024 Opublikowano 14 marca 2024 Jeszcze mi zdradź ile płacisz za prąd co 2 miesiąc. 800? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 marca 2024 Opublikowano 14 marca 2024 2 godziny temu, Ukukuki napisał: Ja zaczynam w tym roku budowę, bez działki nie wiem czy się w milionie zmieszczę fundamenty wychodzą około 70 tysięcy z materiałem i robocizn. Sam stan surowy 250 tysięcy do tego dach którego jeszcze nie wyceniałem. Jak do 500 tysi uda się zmieścić ze stanem surowym zamkniętym to będzie super. Gdzie ta budowa? W Pcimiu Dolnym? To są jakieś nierealnie małe kwoty jak na obecne czasy a w tym roku jeszcze ceny wyjebie w kosmos. @iluck85 1,5 paki miesięcznie wychodzi przeliczając zeszły rok. Cytuj
iluck85 2 982 Opublikowano 14 marca 2024 Opublikowano 14 marca 2024 Jak będzie robić systemem gospodarczym, to może zapnie budżet. Odeszła działa. Sam dom. Cytuj
iluck85 2 982 Opublikowano 14 marca 2024 Opublikowano 14 marca 2024 42 minuty temu, Kenny tJJger napisał: @iluck85 1,5 paki miesięcznie wychodzi przeliczając zeszły rok. 300zł płacisz co 2 miechy? WTF?! Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 Skąd u ciebie takie wybujałe wyobrażenie o zużyciu prądu w domu? Nie ogarniam. Musiałbym mieć chyba koparke kryptowalut w piwnicy całą dobę włączoną. xd Cytuj
Sedrak 830 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 (edytowane) Ja w mieszkaniu 65m2 place ponad 400 zł za 2 miesiące. Jak nie było dopłat. Edytowane 15 marca 2024 przez Sedrak Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 Policzone jeszcze raz i wychodzi dokładnie 168 zł miesięcznie za 2023 rok. Polecam dom na wsi i wychodzić o 6 do roboty i wracać koło 16. W domu chodzi ciagle lodówka, światła palimy mało jeśli już to wieczorami, tv ogląda dzieciak 4 h dziennie. Co tu ma ciągnąć prąd? Nie rozumiem zdziwienia. Dom zbudowany z dobrych materiałów, jesień/zima to ogrzewanie drewnem, które sam wycinam w lesie i napierdalam na auto za litra wódki rolnikowi z wioski. Cytuj
iluck85 2 982 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 Ja też płacę 400 za prąd. Ale u mnie babcia ciśnie, bo jak sama była to 230 potrafiła mieć. kumple to tam płacą w domach po 800zl dlatego dziwi mnie niski rachunek. Cytuj
krupek 15 500 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 No dodaj jakieś komfortowe ogrzewanie typu pompa ciepła, gdzie ustawiasz temperaturę i elo a nie kombinowanym opałem z niezbyt legalnego źródła i wyjdzie ci tak jak mówisz, albo i więcej. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 "Kombinowanego źródła". xd "Niezbyt legalnego". XD To się nazywa zaradność i walka o ciepło dla rodziny bo zapierdolu przy tym drewnie nikt na godziny nie przelicza. A czekaj, komu ja odpowiadam. AHAHAHAHA. XDDDDD Cytuj
krupek 15 500 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 Szkoda, że nie byłeś taki zaradny jak trzeba było wyciągnąć w porę i nie puszczać genów idioty dalej. 1 3 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 7 minut temu, krupek napisał: Szkoda, że nie byłeś taki zaradny jak trzeba było wyciągnąć w porę i nie puszczać genów idioty dalej. Ty serio teraz jako riposte puszczasz mi, że moje dziecko jest niepełnosprawne mając autyzm do tego drewna jako źródło opału i zaradności? Klasa sama w sobie głupek, nie ma co. Cytuj
krupek 15 500 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 Oczywiście, że nie, spierdolino. Nawet nie miałem zamiaru nawiązać z tobą dyskusji, bo to nie ma sensu, odpowiadałem iluckowi odnośnie ogrzewania w domu i jak to wpływa na pobór prądu oraz skąd się biorą wyższe rachunki za prąd w domu, ale twój umysł tego nie uradził i się zesrałeś. Zapominasz, że ty jesteś idiotą, nie twój dzieciak. Tak nawiązując jeszcze do normalnej dyskusji dom vs mieszkanie to ja w swojej okolicy pewnie wybrałbym duże mieszkanie blisko morza, bo raz, że dużo korzystam z takiej okolicy, a dwa budowa domu w okolicy atrakcyjnego miasta to ogromny wydatek. Alternatywą jest szeregowiec u patodewelopera i kombinowanie z oszczędzaniem jak u kolegi zaradnego tygrysa i życie z urokami typu: - brak dojazdowej drogi na miarę XXI wieku w Europie, gdzie deweloper budując osiedle mógł zrobić drogę z płyt jomb i zwiększyć nieznacznie koszt domów. Koszt takiej komfortowej drogi i przede wszystkim, utwardzonej drogi to 50-60k nettp za 100 mb. Nie urwiesz nic, nie ma dziur, nie ma błota, nic nie zalewa. Pomijając komfort jezdny, to fajnie się musi spacerować z rodziną, albo jeździć z dzieckiem na rowerze po takiej drodze gruntowej. Wyboje, latem kurz, po deszczu błoto, zimą jeszcze większe błoto. No szczerze wątpię w wykonanie takich domów, skoro na dojeździe się oszczędza. - brak komfortowego ogrzewania i branie opału na lewo, od właściciela, które nie ma pozwolenia na wycinkę gospodarczą i nie reguluje gospodarki drzewostanem, skoro nie wystawia faktury, albo rachunku za opał. No kominek super rzecz, ale dla klimatu, a nie codziennie się jebać z tym i oszukiwać, że to super spędzanie czasu. - atrakcje typu hałas od ruchliwych dróg, albo smród z przemysłowej fermy drobiu, który jest równie szkodliwy i toksyczny, co smog w mieście. Co kto lubi, ale jak wyżej. W Trójmieście wolałbym mieszkanie w mieście niż budowę i fajnego większego domu w podobnej cenie, czyli 1-1,5 mlna pod miastem niż pchać się w dom sztuką dla sztuki i w byle co. Idealnie byłoby dla mnie mieć nieduży dom w mieście, w dzielnicy blisko morza, ale ceny za taki stary domek do remontu są astornomiczne, za nowszy to już w ogóle abstrakcja. Cytuj
flavio 107 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 W dniu 13.03.2024 o 17:22, balon napisał: No to fakt. Jak trzeba tam zrobić instalację + wiadomo całą resztę to tak z 300-400 tys licz. To jest właśnie znamienne, nawet w moim otoczeniu. Podkręcają się, ż bliźniak w cenie mieszkania, a potem zdziwienie, że samo ogrzewanie, gaz i elektryka to na dzień dobry 70-100 tys co w bloku już jest zrobione. Nie licząc potem działki czy wykończenia i urządzenia dwa razy takiego metrażu. Właśnie jeśli porównać koszty utrzymania i eksploatacji takiego segmentu w porównaniu do czynszu w bloku miesięcznie 800-900 zł plus opłaty za liczniki? Jak to wychodzi, bo w tej kwestii jestem kompletnie zielony. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 @krupek Ahahaha jaki elaborat i do tego ta psycha słaba. Just głupek. XDDDD Ja idiotą? Noooo bo ojebałem krypto za pół bańki, remontuje 2 mieszkania i flipuje i chałupa na wsi + skillsy w slusarce/spawaniu + zaradność bo w lesie drewno tne. Gasze cie jak peta a uwielbiam się z tobą kłócić bo UWIELBIAM twój ból dupy jak panicz JJ wygrywa życie popierdalając w stylówce za 40 k z czego bomberka za 12 koła. Jebac biede i ciebie frajerze! 4 Cytuj
Pierre Deck 651 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 11 minut temu, Kenny tJJger napisał: @krupek Ahahaha jaki elaborat i do tego ta psycha słaba. Just głupek. XDDDD Ja idiotą? Noooo bo ojebałem krypto za pół bańki, remontuje 2 mieszkania i flipuje i chałupa na wsi + skillsy w slusarce/spawaniu + zaradność bo w lesie drewno tne. Gasze cie jak peta a uwielbiam się z tobą kłócić bo UWIELBIAM twój ból dupy jak panicz JJ wygrywa życie popierdalając w stylówce za 40 k z czego bomberka za 12 koła. Jebac biede i ciebie frajerze! Jak jebac biede, to czemu tak lubujesz sie w tej intelektualnej? 1 Cytuj
krupek 15 500 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 No tak po prawdzie to mnie rozgryzłeś. Od dziecka chciałem być niedowartościowaną amebą z przepitą wątrobą i błotem pośniegowym zamiast mózgu przez jaranie gówna i wpierdalanie narkotyków, która musi pieniędzmi się dowartościowywać i udawać biznesmena, ale gdzieś popełniłem błąd i zostałem wykształconym człowiekiem z godnością, który mógłby sobie ciebie kupić za żappsy. Oczywiście bez ciuchów, bo na nie mnie nie stać, przyznam szczerze. 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 Oj jak boli oj jak piecze. XDDDDDDD Dzień zrobiony - lece zarabiać dalej kasiurke a ty z Grabkiem dalej konia sobie walcie na krzyżaka. 11 minut temu, Pierre Deck napisał: Jak jebac biede, to czemu tak lubujesz sie w tej intelektualnej? Bo kocham pisać wymyslone głupoty odpalajac krupusia, grabusia i innych uczestników teleturnieju Frajeriada. Cytuj
Pierre Deck 651 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 4 minuty temu, Kenny tJJger napisał: Oj jak boli oj jak piecze. XDDDDDDD Dzień zrobiony - lece zarabiać dalej kasiurke a ty z Grabkiem dalej konia sobie walcie na krzyżaka. Bo kocham pisać wymyslone głupoty odpalajac krupusia, grabusia i innych uczestników teleturnieju Frajeriada. Fakt. Nie ma nic lepszego niz łatka forumowego debila w CV sobie wpisz 2 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 3 minuty temu, Pierre Deck napisał: Fakt. Nie ma nic lepszego niz łatka forumowego debila w CV sobie wpisz Jedno moje pierdnięcie pierdku i cie nie ma. ;* Cytuj
Pierre Deck 651 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 Teraz, Kenny tJJger napisał: Jedno moje pierdnięcie pierdku i cie nie ma. ;* no jak z gruzem ci leci, to nie dziwne, ze kazdy ucieka. Cytuj
krupek 15 500 Opublikowano 15 marca 2024 Opublikowano 15 marca 2024 Debila jebać, dzieciaka szkoda 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi