LeifErikson 1 150 Opublikowano sobota o 21:27 Opublikowano sobota o 21:27 Z dzisiejszej perspektywy te ceny wyglądają jak żart, a to z okolic powiedzmy 2015 roku mniej więcej, co wydaje się jakby było przedwczoraj. Każde 100k wtedy to był potężny majątek, a dzisiaj takie skoki cen o 100k wte czy wewte nie robią już większego wrażenia. W Krk 50-metrowe mieszkania po 900k w ofertach. Naprawdę wygrał życie ten kto w tamtych czasach zdecydował się na zakup w dużym mieście. Cytuj
Ukukuki 7 592 Opublikowano niedziela o 08:09 Opublikowano niedziela o 08:09 Tylko należy pamiętać ,że inflacja też ładnie wybiła przez te lata. Ja pierwsze mieszkanie w KRK kupiłem za 200k do lekkiego remontu, 38m2 bez balkonu z piwnicą. Był to chyba 2015 rok. Drugie już pod Rzeszowem 35m2 z komórką lokatorską + loggia 8m2 za 140k z kawałkiem w 2018 roku. A pierwszą działkę budowlaną za 10k pod Mielcem xd dzisiaj tyle za jeden ar wołają na wioskach no ale to był 2011 rok. Cytuj
_Red_ 12 141 Opublikowano niedziela o 08:41 Autor Opublikowano niedziela o 08:41 Zarobki też były niższe, w tamtych czasach wydatek ponad 300k + wykończenie to był stres jak my to spłacimy (a i tak pensja była powyżej sredniej). Dzis Polak srednio musialby zarabiać min. 13k by pokryć koszt metra kwadratowego w porownaniu do 2015. No jest gorzej z siłą nabywczą wg mnie. Cytuj
Mustang 1 805 Opublikowano niedziela o 09:29 Opublikowano niedziela o 09:29 A jak jest z relacją do wynajmu? Ja nadal wynajmuję, miesięczny czynsz nie rośnie od 8 lat i to jakaś max 1/400 wartości mieszkania. Więc nieźle i odechciewa się inwestować w przeliczeniu polski milion lub więcej w coś ciaśniejszego lub w gorszej lokalizacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi