Skocz do zawartości

Wołyń [2016] Wojciech Smarzowski

michal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Premiera już 7 pazdziernika 2016 także już za parę tygodni bukuje bilety dla siebie i babci bo jest mocno zainteresowania tematem. 

Zwiastun

http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+1-39860

Nie spodziewam się od Smarzowskiego politycznej agitacji jeno bardziej historycznego przewodnika dla niezbyt ciekawskich relacjami między Polską a Ukrainą. Żadnych głębszych przemyśleń i rozliczania, bardziej dobre kino akcji dla ludzi zmordowanych życiem. Nie mniej czekam bo to będzie film na 6/10 ;)

Opublikowano (edytowane)

Tak, również mi się podobają te smutne filmy Pana Wojtka, ale trochę tych filmów o Polsce ostatnio wychodzi. Wcześniej Smoleńsk, za chwilę Wołyń, co jeszcze na horyzoncie? Młodzież w ortalionie JP będzie miała tylko kolejne wolne od szkoły i wyjście do kina.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

A co może być. Na początku sielanka jak w Jugosławii, a później fast forward do wojny. Najpierw pokażą jak banderowcy palili polskie wioski, a później jak zasłużenie nasi palili ich. I na tym się skończy. Trzeba będzie iść do kina.

Opublikowano

Może trochę nuda, ale pięknie zrealizowana.

Jakbym miał raz dziennie obejrzeć 'Pod mocnym aniołem' to bym się pewnie alkoholu już nigdy nie dotknął.

Na końcówce 'Drogówki' to faktycznie na sali kinowej zapanowała pogrzebowa atmosfera.

Opublikowano

Zdecydowanie Wesele, pod koniec to już ciężko było oglądać, idealne ukazanie "sypania się" wszystkiego co się da. Świetny film.

Opublikowano

"Wesele" to dzieło kompletne, najlepszy film jaki nakręcono w moim osobistym rankingu. Marzy mi się, żeby Smarzowski nakręcił jakąś pełnoprawną komedię bo mogłaby ożywić trochę w Polsce ten gatunek filmowy.

Opublikowano

Polskie kino górą, szykuje się mocna jesień. Już za parę dni "Ostatnia rodzina", potem "Wołyń", a w listopadzie "Jestem mordercą".

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Film jest podobno bardzo trudny w odbiorze. Sam fakt, że pewne sceny musieli wyciąć, bo ludzie mdlali na pokazach mówi sam za siebie.

Bilet kupiony, liczę na mocny film.

Opublikowano

Film jest podobno bardzo trudny w odbiorze. Sam fakt, że pewne sceny musieli wyciąć, bo ludzie mdlali na pokazach mówi sam za siebie.

No i tego oczekuję. Żeby w brutalny sposób pokazać prawdę o "braciach" Ukraińcach.

Bilet zarezerwowany na piątkowy wieczór, już się nie mogę doczekać.