Skocz do zawartości

Wołyń [2016] Wojciech Smarzowski

Featured Replies

Opublikowano

Premiera już 7 pazdziernika 2016 także już za parę tygodni bukuje bilety dla siebie i babci bo jest mocno zainteresowania tematem. 

Zwiastun

http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+1-39860

Nie spodziewam się od Smarzowskiego politycznej agitacji jeno bardziej historycznego przewodnika dla niezbyt ciekawskich relacjami między Polską a Ukrainą. Żadnych głębszych przemyśleń i rozliczania, bardziej dobre kino akcji dla ludzi zmordowanych życiem. Nie mniej czekam bo to będzie film na 6/10 ;)

• Odpowiedzi 80
  • Wyświetleń 12,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jak czytam te komentarze polityków i publicystów to mnie krew zalewa. Film niepotrzebnie powstał, psuje relacje...ludzie, to jest demokratyczna Polska, czy PRL, gdzie nie można było poruszać tematów,

• No moze niedlugo bedzie miala w domu jak Putin sie rozbuja.

• Napisałem już wcześniej post, ale trochę rzeczy nie dawało mi spokoju i stwierdziłem, że napiszę trochę dłuższy post na temat Wołynia.   Wybrałem się dziś na Wołyń wiedząc w sumie czego mogę się spo

Opublikowano

Tak, również mi się podobają te smutne filmy Pana Wojtka, ale trochę tych filmów o Polsce ostatnio wychodzi. Wcześniej Smoleńsk, za chwilę Wołyń, co jeszcze na horyzoncie? Młodzież w ortalionie JP będzie miała tylko kolejne wolne od szkoły i wyjście do kina.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Troche sie boję ze będzie bardzo ostro i  realistycznie, Wojtek się nie pier,doli  w tańcu.

Opublikowano

Może będzie chwila oddechu od filmów pana Wojtka w stylu "A wy brudne Polaki ! Patrzcie jacy jesteście zli wy (pipi)a cebulaki !"

Opublikowano

A co może być. Na początku sielanka jak w Jugosławii, a później fast forward do wojny. Najpierw pokażą jak banderowcy palili polskie wioski, a później jak zasłużenie nasi palili ich. I na tym się skończy. Trzeba będzie iść do kina.

Opublikowano

czy dziędziel będzie strzelał?

Opublikowano

Jak nie będzie Pana Mariana to wywołam bunt.

Który film od Smarza Was najbardziej zdołował?

Mnie zdecydowanie "Róża".

Opublikowano

końcówka drogówki.

Z tymi kanabolami nie ogladałem całego bo mnie wynudzil.

Opublikowano

Może trochę nuda, ale pięknie zrealizowana.

Jakbym miał raz dziennie obejrzeć 'Pod mocnym aniołem' to bym się pewnie alkoholu już nigdy nie dotknął.

Na końcówce 'Drogówki' to faktycznie na sali kinowej zapanowała pogrzebowa atmosfera.

Opublikowano

Który film od Smarza Was najbardziej zdołował?

'Wesele', stężenie brudu mnie przerosło. Dla mnie to jego szczytowe osiągnięcie.

Opublikowano

Zdecydowanie Wesele, pod koniec to już ciężko było oglądać, idealne ukazanie "sypania się" wszystkiego co się da. Świetny film.

Opublikowano

"Wesele" to dzieło kompletne, najlepszy film jaki nakręcono w moim osobistym rankingu. Marzy mi się, żeby Smarzowski nakręcił jakąś pełnoprawną komedię bo mogłaby ożywić trochę w Polsce ten gatunek filmowy.

Opublikowano

'Dom Zły' do połowy jeszcze był całkiem komediowy, natomiast potem :potter:

Opublikowano

Polskie kino górą, szykuje się mocna jesień. Już za parę dni "Ostatnia rodzina", potem "Wołyń", a w listopadzie "Jestem mordercą".

Opublikowano
  • Autor

jeszcze nowy film ostatniego prawdziwie polskiego erudyty Andrzeja Wajdy :bad:

Opublikowano

"Powidoki" to już 2017 rok :) Jeszcze nie wiem czy się wybiorę na to do kina, na te co wymieniłem na pewno idę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Film jest podobno bardzo trudny w odbiorze. Sam fakt, że pewne sceny musieli wyciąć, bo ludzie mdlali na pokazach mówi sam za siebie.

Bilet kupiony, liczę na mocny film.

Opublikowano

Film jest podobno bardzo trudny w odbiorze. Sam fakt, że pewne sceny musieli wyciąć, bo ludzie mdlali na pokazach mówi sam za siebie.

No i tego oczekuję. Żeby w brutalny sposób pokazać prawdę o "braciach" Ukraińcach.

Bilet zarezerwowany na piątkowy wieczór, już się nie mogę doczekać.

Opublikowano

Mam nadzieję na sceny z noworodkami nabijanymi na sztachety, #teamUKR