BoryzPL 254 Opublikowano 16 września 2016 Opublikowano 16 września 2016 (edytowane) Wyskocze z inicjatywa zorganizowania turnieju (PS4) w wychodzacej za calkiem niedlugo edycji. Samo ogarnianie tabelki raczej nie bedzie problemu bo wrzuci sie wszystko w konkuri i bedzie to robilo za mnie. Potraktujmy ten temat przede wszystkim jak wyrazenie checi do uczestnictwa oraz luzna dyskusja odnosnie zasad a jesli nas sie zbierze troche to mozemy zaczac myslec nad ustalaniem zasad tj.: - czestotliwosc spotkan - czas meczy i ustawienia (co prawda czas raczje bym ustawil na sztywo ale gracze ktorzy by chcieli grac jednoglosnie np na manualu to zostawilbym wolna reke) - liga No i ponizej lista, ja na pierwszy ogien PS4 (pierwszy sezon zamkniety, WYBOR DRUZYN PRZEZ UCZESTNIKOW): 1. BoryZPL (BoryZPL) - Borusia M'dlad (GER)2. nero-2082 (nero-2082) - Schalke (GER)3. KamileQ (KamilloLce) - Leicester (ENG)4. bartiz (Bartiz_X) - Wolfsburg (GER)5. Blachoo1950 (Blachoo1950) - Roma (ITA)6. Rapen (??) - Stoke (ENG)7. Forebode (maciek0112) - Milan (ITA)8. Plamek (Plamski) - Valencia (SPA)9. karmaster (Giuly_PL) - FC Porto (POR)10. easye (easye_PL) - Olympique (FRA)11. KOŁD (CodenamePL) - Sevilla (SPA)12. Kaliszke (Daddys_LambOo) - Sporting (POR)13. Radovan (Radothan) - Benfica (POR)14. Matriks_1111 (Matriks1111) - Bayer 04 (GER)W linku ponizej paczka z plikiem z lista druzyn (pswd: ligaforumek01). http://chomikuj.pl/boryz/Dokumenty Edit 02.10.2016: Ok Panowie, przygotowalem pliczek z druzynami, jako ze jest to droga losowa wiec nie ustalamy kolejnosci (licze ze nie bedziemy walczyc o to czyim ulubionym numerkiem jest 102). Podawajcie numery na biezaco to bede uzupelnial pierwszy post o podany numer i jak wszyscy zdecydujemy podam druzyny (plik wrzucilem na chomikuj.pl wiec bedzie z dzisiejsza data tj. 02.10.2016). Jesli chodzi o szczegoly druzyn to jest to 4,5 gwiazdki, overall 78-80, 14 druzyn (3 x POR, 2x ITA, 2x ENG, 1x FRA, 2x SPA i 4x GER), zapraszam do podawania numerkow. Razem z numerkiem podawajcie info czy gramy 1 runde w tygodniu czy 2 w systemie pon-czw i pt-nd (z zalozeniem ze latwiej bedzie czas w weekend znalezc na rozegranie meczykow wiec tez 3 dni). Proponuje tez od razu grac po 2 meczyki zeby w tabele wrzucic mecz pierwszy i rewanz. Pojdzie sprawnie to zaczelibysmy pierwsza serie meczy od piatku 07.10.2016, jak nie to od poniedzialku Edytowane 4 października 2016 przez BoryzPL Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 16 września 2016 Opublikowano 16 września 2016 piszę się na turniej na PS4, na ligę nie bo to nigdy nie wychodzi :> najlepiej coś typu grupy i potem knockout, drużyny obojętnie byle bez przydzielania w drodze losowania nero-2082 Cytuj
KamileQ 27 Opublikowano 16 września 2016 Opublikowano 16 września 2016 Również się zgłaszam. KamilloLce Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 16 września 2016 Opublikowano 16 września 2016 (edytowane) Ja też. PS4 PiPoLiNiO, manual, Lazio Edytowane 17 września 2016 przez PiPoLiNiO Cytuj
Błachoo1950 5 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Piszę się! Psn : Blachoo1950 Odpowiadając na odnośniki : - proponuję nie grać na manualu, jednak jeśli większość będzie za manualem to się dostosuję - proponuję możliwość powtarzania zespołów i ogólnie dowolny zespół bez względu na gwiazdki, czy to reprezentacja czy klub. I tak większość wybierze 5*,ale może znajdzie się jakiś kozak co zagra Górnikiem Łęczna - jeśli liczba graczy będzie wystarczająca to uważam że liga + drabinka będzie najlepszym pomysłem. Jeśli to wypali to na przyszłość można pomyśleć o samej lidze Jeszcze dorzucę pomysł o nagrodę. Proponuję zrzutke po parę złotych na konto organizatora i zwycięzca dostanie plusa na 3 miesiące. Pozdrawiam! Cytuj
rapen 4 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Oczywiscie ze sie pisze dostosuje sie do wszytkiego, gram Interem PS4 Cytuj
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Ja sie bardzo chetnie pisze, tylko ze mna jest problem -7h w czasie. A wiec granie jedynie w weekendy albo w ktorys jeszcze dzien wolny w tygodniu, Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 18 września 2016 Autor Opublikowano 18 września 2016 Wpisuje Cie, mysle ze temat z godzinami bedzie do dogadania w razie czego. Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 19 września 2016 Opublikowano 19 września 2016 Piszcie mnie. Z drużyną sie ogarnę jak sie ogram troche bardziej. Ale wstępnie Polska. Cytuj
karmaster 362 Opublikowano 19 września 2016 Opublikowano 19 września 2016 Zgłaszam się. (Login na PSN: Giuly_PL) Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 19 września 2016 Opublikowano 19 września 2016 (edytowane) tez mozesz mnie dopisac, z doswiadczenia wiem, ze najlepsze turnieje rozgrywa sie gdy druzyny z tego samego przedzialu (np 4*) sa miedzy uczesnikow losowane. 2 lata temu robilem z pomoca Macguvera turniej w PESa na forum - druzyny byly losowe (w koszyku bylo ich chyba z 10 z prawie identycznym overallem), Liga - kazdy z kazdym, dodatkowo zrobilismy cos na wzor pucharu. Edytowane 19 września 2016 przez easye 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 19 września 2016 Autor Opublikowano 19 września 2016 o easye taka wrzuta bardzo pomocna, tez sie skladaniam w ta strone, zobaczymy jak bedzie duzo osob, jesli za bardzo sie juz nie rozrosnie to faktycznie lige bedzie mozna zrobic a jak jeszcze zbierze sie wiecej to jednak w pucharki polecimy, przynajmniej tak mysle na ten moment Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 19 września 2016 Opublikowano 19 września 2016 (edytowane) No nie ma narzekan wtedy, powtorzonych druzyn, organizator wrzuca gdzies na serwer plik z przypisanymi numerkami, uczestnicy podaja numerek, po losiwaniu dajesz link do zdjecia i jest wyzwanie! Poznawanie nowej druzyny, ustawianie jej, sam oczywiscie otrzymujesz team, ktora po prostu zostal. Edytowane 19 września 2016 przez easye 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 19 września 2016 Autor Opublikowano 19 września 2016 Nom to dla mnie jak najbardziej fair, jako organizator pozwole sobie troche przeforsowac ta kwestie ;D Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 20 września 2016 Opublikowano 20 września 2016 W sumie dobra opcja, kiedyś na turnieju uniwersyteckim wylosowało mi Wolfsburg i odpadłem dopiero w finale z ruchaczem który grał Porto Cytuj
Błachoo1950 5 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 Coś ucichlo. Są jeszcze chętni na turniej? Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 28 września 2016 Autor Opublikowano 28 września 2016 No jeszcze premiery nie ma, mozna sie caly czas zapisywac, trzeba dac ludziom chwile czasu potwierdzenie i biore sie za skladanie ligi/turnieju. Cytuj
Kaliszke 13 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 (edytowane) Również do rozgrywek bardzo chętnie się dołączę, byle nie powtarzać drużyn i każdy grał jakąś unikalną. Z forum Fify dobrze wspominam rozegrany cały sezon Premier League, generator przyporządkowywał drużynę do gracza i jakoś te 38 kolejek przeleciało. Jeśli faktycznie czasami ktoś zamulał, to dostawał czas na dogadanie się na odrobienie kolejki, po którego upłynięciu wpadał walkower. Wylosowałem wtedy Norwich i prawdopodobnie nigdy bym tym zespołem nie zagrał, a po całym sezonie zmagań znałem zespół na wylot, mogłem optymalnie dostosować taktykę i grałem nimi online aż do zmiany Fify, także polecam serdecznie. PS4, nick: Daddys_LambOo Edytowane 28 września 2016 przez Kaliszke 1 Cytuj
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 To kiedy chcecie to startowac ? Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 28 września 2016 Autor Opublikowano 28 września 2016 Przez weekend ogarne tabele, przejrze druzyny, ogarniemy jakies losowanko i mysle ze bedziemy ruszac. Zobaczymy czy wszyscy na premiere beda juz miec Jako ze za duzo pomyslow nie bylo to ja przygotuje jakis szkielet i w razie potrzeby podszlifujemy. Cytuj
Unitra 24 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 To kiedy chcecie to startowac ?no ale ty w USA mieszkasz, przeciez ping jest za duzy by grac konfortowo w gre jak Fifa czy bijatyki z Europejczykami Cytuj
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 To kiedy chcecie to startowac ?no ale ty w USA mieszkasz, przeciez ping jest za duzy by grac konfortowo w gre jak Fifa czy bijatyki z EuropejczykamiLol, grałem w 16 z ludźmi z całego świata i nigdy nie miałem żadnych lagow no chyba że ktoś miał torrenty zaloczone na 3mbps połączeniu. Cytuj
Unitra 24 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 Ja grałem ze znajomym z USA i to było czuc. Zero scinek, obydwaj mamy dobry net, ale wyczuwalnie dluzszy czas reakcji. Cudow nie ma, zrob speed test na jakis srrwer w Polsce i wklej wynik pokazujacy ping. Cytuj
karmaster 362 Opublikowano 29 września 2016 Opublikowano 29 września 2016 Ale to ma być turniej forumkowy czy mistrzostwa świata i każdy z pingiem >20ms out ? Jak dla mnie to nie ma problemu żeby grać z ludźmi z USA i lekkim opóźnieniem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi