Skocz do zawartości

FIFA 17 Ultimate Team

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

aha pamiętajcie o market crashu w black friday - ceny polecą na pysk także sprzedajcie swój skład oodpowiednio wcześniej bo kupicie go za polowe ceny

jakaś podpowiedź kiedy najlepiej? czekać do końca czy już teraz warto?

- wszystko stanieje o 30-50%, najpóźniej 18ego na tydzień przed sprzedać dosłownie wszystko co się ma, odkupisz za połowę ceny dzień przed albo w sam black friday bo wtedy jest szaleństwo...dobrym pomysłem jest też kupowanie piłkarzyków w black friday na inwestowanie - cena wróci do normy tydzień-dwa później i można się nachapać niesamowicie, ja mam zamiar kupić jakieś ciekawe IFy z tego black friday tygodnia które będą po śmiesznych cenach wtedy, pamiętam że w którymś roku tak zrobiłem z IF Isco i cena z 50k skoczyła na 500k ;)

- wczoraj mi znowu wypadło coś mocnego z paczek SBC (nowe hybrydy), mianowicie IF Kante ;D róbcie te hybrydy bo tam czekają na was zaje.byste piłkarzyki ;)

14908290_1806532016257062_16283563639724

brakuje już tylko tych top-top graczy typu KDB/Ozil no i Hazard z Aguero, jakby ktoś się pytał czy taki skład z wysokim ratingiem pomaga to hmmm tak ;) wyniki z wymęczonych 2-1 1-0 zmieniły się nagle na 3-0 5-0, króka recenzja tej squadry :

Cech - przestałem wpuszczać szmaty co jest kluczowe ;) zdarzyły się może z 2 które mi podniosły ciśnienie, czyli nie jest źle, natomiast samo bronienie typ ma doskonałę, naprawdę ciężko mi coś wbić teraz tak obiektywnie bo z dystansu jeszcze nie wpadło nic, a taki Butland wpuszczał co chwila bo miał animację że się wyciąga do końca ale nie sięga...Cech broni wszystko

Shaw i Bellerin na Shadow - moje 2 kocurki, kluczowi dla mnie piłkarze bo podkręcają mi tempo akcji na bokach i podłączają się zawsze, Belle oczywiście nie do złapania przez nikogo ;) Shaw natomiast całkiem niezły w obronie, nikt mu nie ucieka na tyle żeby nie mógł go pogonić

Kompany/Koscielny - po prostu ściana ;) wcześniej grałem Stonesem/Smallingiem i widzę różnicę, teraz typki odbijają się od nich jak od ceglanego muru

IF Kante na Shadow - o jezusie jakie to jest zwierze...już zwykły Kante to mega karta ale ten to już w ogóle kosmos, mogę zabiegać każdego do oporu, do tego łata mi każdą dziurę w obronie i pojawia się często w ataku na dobitkę, uwielbiam <3 Yaya Toure już mi niepotrzebny

Gundogan - drogi ale wiedziałem co kupuję, motorek w du.pie i akcje nabrały przyspieszenia

Silva - nie jestem zadowolony bo mało asyst i do tego często pojawia się w sytuacjach bramkowych które maści bo ma słaby strzał...filtrujące podania ma super (R1+/\) ale to wszystko, będzie kupiony Ozil niedługo

POTM Son - na początku zasysał ale jak zacząłem nim strzelać z dystansu to wow ;) nigdy takich okienek nie wsadzałem w fifach, typ jest przegięty w tym temacie

Mahrez z Hunter - ta sama sytuacja, już go miałem sprzedawać, ale przetestowałem go w składzie gdzie będzie miał z kim grać i będzie dostawać podania...odpalił mi na maxa, robi tyle zamieszania na skrzydle że widzę jak typy przechodzą na ultra defensive po 2 jego akcjach :P przejdzie wszystko co jest na jego drodze, większy pace by tu przeszkadzał, trzeba wjechać finezyjnie i kończyć finesse shotem i już...wcześniej latałem dzikusem Mane i Sane...pace niby był ale wykończenia zero..a Riyad ma i strzał i ostatnie podanie/cross, jest kosmiczny

Lukaku - mój potworek ;) jak zrobi się nim ścianę z L2 to nie ma hcuja ;) bardzo ładnie trzyma się nim wysoko piłkę, dobry pace i przede wszystkim nie da się go przepchać a samemu można się pchać bo to jest taran, wpada mi masa główek teraz...wręcz hurtowo...myślę czy nie kupić jego IFa

...dawno się tak dobrze nie bawiłem w UT ;) te kolorowe karty to maksymalny rozpierdziel

- co do pomysłów na zarabianie to wczoraj przypadkiem mi się zdarzył pricefix ;) robiłem sobie SBC hybrid nations z jakimś składem Kolumbii wzięty z futhead, okazało się że do skończenia składu potrzebny jest CB Oscar Murillo ale że jest mało tych kart to nakupowałem ich z 30x 300coins i zacząłem sprzedawać po 1300...w tym czasie przebijałem wszystkie bieżące aukcje żeby nikt nie kupił ze zwykłej aukcji...efekt? zeszły wszystkie co wystawiłem bo ludzie niecierpliwi ;p także skuteczny pricefix to gruba kasa ;) tak się zarabia na SBC...

- najbliższy player of the month to prawdopodobnie będzie Hazard - na pewno pojawią się jakieś wyzwania SBC, być może będą potrzebni do niego gracze Chelsea albo z Belgii - myślę że ceny skoczą mocno w górę dlatego trzymam kilku chelsiaków i belgów u siebie...

Edytowane przez nero2082
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za info, w takim razie na wszelki wypadek też zakupię kilku zawodników Chelsea i Belgów. ;) Jeżeli to będzie prawda, to super bo Hazarda chcę bardzo przetestować.

Tak, SBC to Squad Building Challenge.

Edytowane przez KamileQ
Opublikowano

Robil ktos karte Giovinco w sbc? Ile mniej wiecej kasy wam na to poszlo? Ja zrobilem na razie tylko Chicago Fire i wydalem prawie 20k ale to chyba jeden z drozszych klubow do zlozenia. Ta jego karta z sbc to by mi sie przydala bo za(pipi)iscie mi sie nim gra i akurat w serie a go wpasuje

Opublikowano (edytowane)

Tez chyba to zrobie, Giovinco z takim boostem to bedzie kot !

EDIT: dopiero teraz zobaczylem, ze tutaj niemalze wszytkie zespoly trzeba zlozyc - lol. 20 zespolow za 1 karte, to juz nie wiem czy nie lepiej czekac na czarny piatek i kupic Dybale...

Nawet jak zlozysz po taniosci wszystkich to musisz sie liczyc z kosztem rzedu 150-220 tys.

Edytowane przez easye
Opublikowano

jakis sprawdzony sposob na dorabianie przy transferach?

probowalem riberego kupowac tanio i sprzedawac troche drozej, ale slabo idzie. sa jacys konkretni pilkarze czy cos, ktorzy schodza latwiej?

Opublikowano

w ten weekend podobno dostajac sie przynajmniej do 3 ligi zlotej z autoatu kwalifikowalismy sie do kolejnego turnieju - dziwne - bo teraz wlaczylem i moge grac kwalifikacje, a skonczylem w 2giej zlotej.

Ktos ma podobnie ?

Opublikowano

Bo to chyba chodzi o to ze mistrzostwo w jednej z tych wyzszych lig daje ci automatyczny awans

EDIT: dopiero teraz zobaczylem, ze tutaj niemalze wszytkie zespoly trzeba zlozyc - lol. 20 zespolow za 1 karte, to juz nie wiem czy nie lepiej czekac na czarny piatek i kupic Dybale...

Nawet jak zlozysz po taniosci wszystkich to musisz sie liczyc z kosztem rzedu 150-220 tys.

Dybala mialem okazje zagrac i slabo mi sie nim gra. Giovinco jest mega tylko ze ma gowniana lige no i nie da rady go sprzedac ale chyba sie postaram o niego chociaz (pipi)icy mozna dostac przy tych licytacjach i placeniu po 2k za brazowego grajka xd

Opublikowano

Ja dostałem dostęp do ligi weekendowej za sam awans z 2 ligi do pierwszej.

A Giovinco można sobie wpasować w skład np. Z ligi włoskiej po narodowości

Opublikowano (edytowane)

Bo to chyba chodzi o to ze mistrzostwo w jednej z tych wyzszych lig daje ci automatyczny awans

Dybala mialem okazje zagrac i slabo mi sie nim gra. Giovinco jest mega tylko ze ma gowniana lige no i nie da rady go sprzedac ale chyba sie postaram o niego chociaz (pipi)icy mozna dostac przy tych licytacjach i placeniu po 2k za brazowego grajka xd

To juz poczekalbym na jego czarna karte, teraz strzelil 3 bramki, wiec moze.

Co do ligi weekendowej w powiadomieniu bylo od 3 zlotej, na wszelki wypadek oczywiście zagram xD

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)

Poczekal i kupil na zwyklym rynku jak juz wyjdzie In Form. Bedzie zdecydowanientaniej niz robic wyzwanie. Od 3 edycji chyba nie otworzylem zadnej paczki (oczywiscie poza nagrodami)

Jest duza szansa, ze w ta srode dostanie IFa.

Edytowane przez easye
Opublikowano

Ja teraz postawiłem na Donnarumme w IF z oceną 84. W zwykłej karcie był w miarę przyzwoity, zobaczymy jak będzie się teraz spisywał. Wydałem 22k

Miałem go i jak dla mnie badziew straszny. W debiucie mi puścił 3 szmaty. Z Włoskiej tylko W.Szczęsny!

Opublikowano

Donnarumma IF to jest przekot kilka razy grałem nim w Drafcie i to co on bronił to poezja, jeden mecz pamiętam szczególnie coś koło 30 strzalow z tego koło 20stu obronionych wynik zakończył się 2-0 dlq mnie, po tym meczu odrazu kupiłem zwykłą karte i od tamtej pory broni w Serie@ mam jescze na 6-7 meczy IF.

ps.w ostatni weekend trafiłem Barzagli Movember

• Minusik 1
Opublikowano

mam podbnie - mi nawet z ligi weekendowej najlepszy zawodnik jaki polecial to piszczek, o drafcie to juz nawet lepiej nie bede wspominal.

Czekam na kolejne nagrody do piatku, zwlaszcza ze wymienilem Serie A na angielska i calkowicie sie splukalem.  

Dzisiaj debiut, zobaczymy czy bede chcial do Calcio A wracac.

Opublikowano

Kasy tez mam malo co, co prawda mam fajny team ale nie ma widokow poki co na cos lepszego.

Easy tez gram Calcio A, co tam ciekawego miales w skladzie?

Moj wyglada tak:

https://www.easports.com/fifa/ultimate-team/web-app/show-off?showoffId=kCv6uwVpnMk3y:FFA17PS4

Poki co to do zmiany bym mial Rossiego tylko, ale sam atak spoko, co Milik wrzuca z glowek to masakra zas sam Insigne po skrzydle biega jak szalony, w szybcy boczni obroncy i kontraataki daja rade.