Skocz do zawartości

Blizzcon i rozmowy różne, różniaste.

Gość Orzeszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, że liczba jest heheszkiem, ale nie oszukujmy się, nie będzie sprzedaży jak Warcrafta 3.

Zobaczymy co czas pokaże, na ten moment za wcześnie aby oczekiwać cudów, nie maja zespołu do RTSów, ci co robili Starcrafta 2, zrobili własną grę. Można wrócić i utworzyć nowy team, ale to wymaga czasu i pewnie zgody Microsoftu, na co jednak gdzieś liczę.

• Plusik 1
Opublikowano
50 minut temu, jimmy napisał(a):

Mhm tak, z pewnością :reggie:

Mniej niż 1000 chętnych to ewidentna beczunia z mojej strony, ale mała popularność RTSów jest smutnym faktem. Ile gier z tego gatunku roz13bało ostatnio tabelki sprzedaży i popularności w excelu niczym SC2 w 2010?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najgorsze jest to, że pewnie nawet nie byłby RTS'em tylko jakimś dziwnym always online MOBA gaasem ze skórkami.

Diablo 4 sporo nauczyło w tej kwestii.

Opublikowano

W ogole wiara w to ze Blizz dzisiaj cos dowiezie. Kiedy oni ostatnio zrobili cos naprawde dojebanego? Od D3 sa jebanie za kazdym jednym razem bo nic nie potrafia zrobic dobrze. Remake D2 zostal przyjety spoko bo za duzo chyba nie kombinowali. Jedyne na co czekam to jakies remastery na Steam. Reszte mozna zaorac.

Opublikowano
13 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

A to przepraszam, w sumie o WoW sie nie wypowiadam bo nie gram w MMO, co do D4 to jezeli w koncu dojechali poziomem do PoE to szanuje :obama:

Nie dojechali a za chwile poe2 ktore w early access wyglada jak diablo 6

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Homelander napisał(a):

PoE to nie Diablo. Diablo to Tristam, to cały ten świat, który znamy od 1996 roku, całe dziedzictwo serii. No wszystko. PoE tego nie ma i mieć nie będzie

Ok ale gdzie to jest teraz w Diablo? Pamiętasz jakikolwiek motyw muzyczny albo chociaż jedno charakterystyczne zdanie wypowiadane przez bohatera w jakimś ważnym dla fabuły momencie w D4? Ja nie. Gra bez charakteru. D3 zresztą też.

4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dodatek do Diablo IV, ostatni expac WoWa.

Niesamowite, że ktoś ten dodatek do D4 uważa za "dojebany". Zły nie jest ale za te pieniądze tam prawie nic nie ma. Chwilę po przejściu ciężko sobie przypomnieć co tam się działo dokładnie. Tak samo zresztą jak z podstawką D4. 

• Plusik 2
Opublikowano
Just now, UberAdi said:

Ok ale gdzie to jest teraz w Diablo? Pamiętasz jakikolwiek motyw muzyczny albo chociaż jedno charakterystyczne zdanie wypowiadane przez bohatera w jakimś ważnym dla fabuły momencie w D4? Ja nie. Gra bez charakteru. D3 zresztą też.

Nie, bo nie grałem. Always online skreśla dla mnie ten tytuł na dzień dzisiejszy kompletnie

Opublikowano
5 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dodatek do Diablo IV, ostatni expac WoWa.

Xdddddd

Co jest dojebanego w dodatku do d4 w oczach osoby co w ten dodatek nie grała?

Opublikowano
28 minut temu, Homelander napisał(a):

Nie, bo nie grałem. Always online skreśla dla mnie ten tytuł na dzień dzisiejszy kompletnie

Rozumiem, to powiem ci, że tego klimatu Diablo który masz w głowie i który pewnie powstał w czasach D1 i D2 tutaj nie znajdziesz. Może jakieś okruchy na początku.

11 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dzielę się tylko z jakimi opiniami spotkałem się w sieci. Jak nie grałem w MGS V to rozumiem, że też nie masz pewności czy to dobra gra?

Kolega mi mówił, że dojebana

Opublikowano
Just now, UberAdi said:

Rozumiem, to powiem ci, że tego klimatu Diablo który masz w głowie i który pewnie powstał w czasach D1 i D2 tutaj nie znajdziesz. Może jakieś okruchy na początku.

Trójka też mi się podobała, skończyłem na Switchu dwiema postaciami, trochę pograłem w jakieś szczeliny i coś tak jeszcze. Nie mam jakiś specjalnie wielkich wymagań od Diablo :)

Opublikowano
1 hour ago, Homelander said:

Wydaje mi się,że gdzieś czytałem na Reddit jak gościu gra w diablo 4 bez plusa czy innego abonamentu.

Po prostu nie widzisz innych graczy i nie możesz robić żadnych grupowych aktywności ale ręki za to nie dam.

Opublikowano
54 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dzielę się tylko z jakimi opiniami spotkałem się w sieci. Jak nie grałem w MGS V to rozumiem, że też nie masz pewności czy to dobra gra?

Chyba średnią z mc, bo same opinie są raczej słabe wśród tych co grali czy wśród youtuberów zajmujących się diablo 

Btw ogólnie w chwili obecnej d4 po patchach to wręcz diablo 3.2. z lepszym designem i oprawą