Skocz do zawartości

Na kaca najlepsza ............

Wygnaniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zjadłeś i zwróciłeś na talerz?

Wybacz, że gulasz z łopatki słabo wygląda na samej cebuli naturalnie z placuszkami ziemniaczanymi. Za to jak smakuje. :wub:

To jest tak zwany placek po zbójnicku najlepszy w stek chałupie u Masorza w Zakopcu.

Cieszę się, że Ci smakował, ale zasada jest taka, że na Krupówkach się nic nie je.

Mam masę znajomych robiących tam w różnych lokalach i do tego drugie tyle anegdot z ich codziennego życia w pracy.

Też mam trochę znajomych w zakopcu, moja lepsza połowa jest w jakiejś tam części z tego rejonu. Ze stek chałupą jest tak że co tam zamówię to zawsze jest dobre i takie jak się tego spodziewam. Znam zasadę o ktorej mówisz, bo u mnie w okolicy jak ktoś chce zjeść rybę to na bank wpierd.ala mrożonki bez względu na prestiż i lokalizację restauracji.

Opublikowano

Amatorzy...

Dobra słuchajcie:

Sposoby sprawdzone na BRAK kaca (najlepiej stosowac wszystkie na raz)

- zjeść dobrze przed piciem

- pić duzo wody w trakcie picia i na wieczor (1.5l butelka minimum)

- pić czystą a nie jakies obesrane piwa czy kolorowe alkohole

- nie mieszać

- pić regularnie. Po przerwie organizm sie odzwyczaja i kac jest gorszy

Stosujac te metody kaca mam moze w 1% przypadkow.

Zwykle efekt jest taki ze rano jestem tylko lekko zamulony albo nadal pijany. Ból glowy praktycznie nigdy.

Gdy juz zdazy sie kac to mam takie metody

- wstac na chwile nażrec sie ibupromu albo innego gunwa. Napic duzo wody i isc spac na kolejne kilka godzin

- po wstaniu zjesc cos w stylu jajecznicy. Pic mase wody. Nie raz na kacu wypijam 1.5l wody w pierwszych 30 minutach po wstaniu

- jak to powyzej nie pomoze to zacząć chlać od nowa i chvj

Ja znacznie mardziej wole zapobiegac niz leczyć dlatego nie mam jakiegos ogromu super skutecznych metod na leczenie kaca

• Plusik 5
Opublikowano (edytowane)

Na kaca po przebudzeniu stosuje porządne śniadanie, po tym przespać się ze dwie godzinki i wszystko gra. Klin na mnie nie działa (co nie znaczy,że nie stosuje) bo zawsze kończę tak samo na(pipi)ony jak dzień wcześniej i problem następnego dnia wraca :)

Edytowane przez subek
Opublikowano (edytowane)

Mi tam wchodzi jak masełko, czym większy kac tym więcej mogę zjeść na drugi dzień :) Najlepsza jakaś zupka z rana, rosołek, pomidorowa, żurek jakakolwiek i już się człowiek lepiej czuje ale jakaś parówa z jajecznicą też dobrze wchodzi. Może to się bierze z tego, że jak pije to nie jem, głupi zwyczaj ale po prostu nie wchodzi mi jedzenie do picia i tyle, jednym kawałkiem śledzia mogę trzy flaszki zagryźć, tak samo z popijaniem, siadam z kolegą do 2x0,7 on opróżnia 1,5 litra jakiegoś gazowanego napoju, a mi butelka 0,33 na całą imprezę starcza :)

Edytowane przez subek
Opublikowano

Na kacu zwykle rzygam do 16:00 i ani myślę nawet o herbatniku bebe, a co dopiero tluste sniadanie.

Moze dlatego nie pije juz więcej niz 2 piwa i 2 shoty wodki jak gdzies wychodze.

Opublikowano (edytowane)

Amatorzy...

Dobra słuchajcie:

Sposoby sprawdzone na BRAK kaca (najlepiej stosowac wszystkie na raz)

- zjeść dobrze przed piciem

- pić duzo wody w trakcie picia i na wieczor (1.5l butelka minimum)

- pić czystą a nie jakies obesrane piwa czy kolorowe alkohole

- nie mieszać

Stosujac te metody kaca mam moze w 1% przypadkow.

Zwykle efekt jest taki ze rano jestem tylko lekko zamulony albo nadal pijany. Ból glowy praktycznie nigdy.

Gdy juz zdazy sie kac to mam takie metody

- wstac na chwile nażrec sie ibupromu albo innego gunwa. Napic duzo wody i isc spac na kolejne kilka godzin

- po wstaniu zjesc cos w stylu jajecznicy. Pic mase wody. Nie raz na kacu wypijam 1.5l wody w pierwszych 30 minutach po wstaniu

Ja znacznie mardziej wole zapobiegac niz leczyć dlatego nie mam jakiegos ogromu super skutecznych metod na leczenie kaca

ty je.bany debilu, tobie już sie przydałaby terapia

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

stawiam że dwa ulubione sposoby Yano na kaca to

Opublikowano

Pamiętam, jak kiedyś na kacu zdychałem na łóżku, laska poszła robić śniadanie - zaczęła smażyć parówki :)

Normalnie jak poczułem ten zapach, od razu musiałem pobiec do kibla się wyrzygać.

Opublikowano

Primo kolego nie jesteśmy w operze tylko na forum dla konsolomaniaków, secundo do niego już można tylko tak bo inaczej się nie opamięta.

Opublikowano

dobra spoko

i widzisz bluber, można kulturalnie, a nie tak buraczano jak ty

zresztą nie wiem o co ten ból dupy, nie umiesz zrozumieć żartu?

Uzaleziles sie od alkoholu dla zartu? Aha.

• 2 tygodnie później...