Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Nie znam się ale może być lepsze od alerted carbon , supergirl, paradise pd czy wszystkich serialów marvela poza daredevil. :ragus:  Ostatnio dobre seriale polskie wychodzą może czas na netflix.

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Wyświetleń 542,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• xD  nikt normalny nie miał 

• raven_raven
    raven_raven

jest już polska czołówka nadchodzącego mesjasza - Neon Genesis Evangelion  

• Sabrina drugi sezon ? dziękuje postoje nie zniosę więcej tego lewackiego gówna wciskanego co każdy odcinek.

Opublikowano

A co te wszystkie seriale mają do '1983'? Tyle wspólnego co maluch z ferrari.

Opublikowano

W ogóle o czym ten polski serial jest? Jakaś alternatywna rzeczywistość, że wszystkie tam budynki teraz istnieją, a w tamtym czasie takich wieżowców nie było? Piedolą o jakimś lwie w zwiastunie, a sensu w tym serialu żadnego nie ma. 

Edytowane przez Faka

Opublikowano
  W dniu 8.11.2018 o 16:54, Faka napisał(a):

W ogóle o czym ten polski serial jest? Jakaś alternatywna rzeczywistość, że wszystkie tam budynki teraz istnieją, a w tamtym czasie takich wieżowców nie było? Piedolą o jakimś lwie w zwiastunie, a sensu w tym serialu żadnego nie ma. 

Alternatywna w której zamach terrorystyczny w 1983 w Polsce pozwolił komunistom dalej rządzić. Jestem ciekaw tylko co to za zamach miał miejsce, że zapobiegł zapaści gospodarczej ZSRS:reggie:

Opublikowano

Ale będzie oglądane w Dolby Vision :obama:

Za pół roku :/

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Nie musisz czekać, BBC zrobiło od zayebania tego typu dokumentów na najwyższym poziomie.

Opublikowano
  W dniu 9.11.2018 o 02:20, Masorz napisał(a):

Nie musisz czekać, BBC zrobiło od zayebania tego typu dokumentów na najwyższym poziomie.

Takich filmów nigdy za wiele. Z resztą oglądam je regularnie,  ale w tym przypadku bardziej liczę na wizualną bombę. 

Opublikowano
  W dniu 8.11.2018 o 16:54, Faka napisał(a):

Piedolą o jakimś lwie w zwiastunie

Wydaje mi się, że to metaforyczny lew i nie mieli na celu go pokazywać realnie, ale mogę sie mylić. 

xD

Opublikowano

TO WAŻNE

dla osób, które lubią adventure time/Gravity falls na netflixie chyba jest mesjasz a mianowicie HILDA

muzyka, kreska, serial jest "bystry" jak pora na przygodę, świetne pomysły na świat, ewidentnie twórca brał garściami z gierek, jak ktoś wali konia do dizajnu okemi, shadow of colossus to będzie to robił stopami.

Strzał w morde z zaskoczenia.

Bajka na podstawie komiksu i ponoć bardzo dobrze oddaje treść.

Oczywiście to serial dla dzieci, wiec nie spodziewajcie się ricka i mortiego czy bojacka.

Opublikowano

Skończyłem dziś Maniac. Świetna kinematografia, oglądałem naprawdę z wielką przyjemnością. Trochę jakby zrobić live action anime, tylko, że dla odmiany dobrze. No piękne i dopieszczone retro uniwersum. Dużo Emmy Stone w fajnych stylizacjach, jest też  Kyoko z Ex Machiny, do której pewnie będę jeszcze wzdychał w myślach przez najbliższy tydzień. Historia też jest spoko.

Także polecam.

O właśnie spojrzałem, że Fukunaga reżyserował też pierwszy sezon True Detective. Nic dziwnego, że wyszła taka dobra rzecz.

Opublikowano

Coś wyszło ostatnio dobrego dla dorosłych, ale dla odmiany bez mordowania? Potem i tak w Narcosach się napatrzę na trupy, Ozark też czeka. Maniaca widziałem.

Opublikowano
  W dniu 11.11.2018 o 22:30, Mustang napisał(a):

Coś wyszło ostatnio dobrego dla dorosłych, ale dla odmiany bez mordowania? Potem i tak w Narcosach się napatrzę na trupy, Ozark też czeka. Maniaca widziałem.

Haunting of hill house bardzo spoko i ma dopiero miesiąc:)

To nie jest horror a bardziej dreszczowiec z mega klimatem

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Dzięki, ale nie przepadam za horrorami. 

Nie ma czegoś dobrego w realnym świecie, na serio i nie w tematyce kryminalnej/policyjnej/wojskowej? Coś jak Mad Men albo House of Cards.

Opublikowano
  W dniu 12.11.2018 o 12:26, Mustang napisał(a):

Nie ma czegoś dobrego w realnym świecie, na serio i nie w tematyce kryminalnej/policyjnej/wojskowej? Coś jak Mad Men albo House of Cards.

jak byś chciał spróbować amazona to polecam wg mnie najlepszy serial kryminalny ostatnich lat bosch a oprócz tego jack ryan, goliath czy looming towers w podobnej tematyce. Tydzień masz za free a potem chyba 5 euro dla nowych użytkowników (ja już płacę więcej bo ponad rok mam amazon)

Opublikowano
  W dniu 13.11.2018 o 09:45, Mustang napisał(a):

Mam Amazona od dawna, może zobaczę Boscha.

Nie zawiedziesz się. Daj w odpowiednim temacie opinie jak obejrzysz.

Opublikowano

To i ja wrzucam w backloga.

Opublikowano

Outlaw King - chyba najlepszy film od Netflixa. FIlm na bazie prawdziwej historii o walce Szkotów o niepodległość. Momentami bardzo brutalnie, sceny bitewne prawie jak z filmów kinowych. Polecam sprawdzić, bo sam lepszego filmu 'by Netflix' do tej pory nie widziałem.

Opublikowano

Hilda im dalej tym lepiej.

Opublikowano
  W dniu 13.11.2018 o 09:27, blantman napisał(a):

jak byś chciał spróbować amazona to polecam wg mnie najlepszy serial kryminalny ostatnich lat bosch a oprócz tego jack ryan, goliath czy looming towers w podobnej tematyce. Tydzień masz za free a potem chyba 5 euro dla nowych użytkowników (ja już płacę więcej bo ponad rok mam amazon)

W sumie potwierdzam bo widziałem 3 sezony i fajnie się to ogląda.

Poza tym nie wiem czemu nikt tutaj nie polecał The Sinner, całkiem dobry kryminalny serial. Nie ma tego na polskim Netflixie?

Opublikowano
  W dniu 12.11.2018 o 12:26, Mustang napisał(a):

The Sinner oraz Power