Il Brutto 1 623 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 4 minuty temu, chris85 napisał: Co rozumiesz przez gowniane dokumenty? Oglądałeś coś ostatnio na Discovery Channel albo History? Np Taśmy Teda i Porwana w biały dzień byly dobre. Tasmy Bundiego byly slabe jak dla mnie, zapowiadano jako wstrzasajace a wyszlo jak zwykle. Making a Murder, tendencyjny i przeciagniety do granic mozliwosci, mogli skompresowac w 2-3 odcinki. Osho podobnie i w sumie to nic z niego nie wynika. Jakies bezsensowne sceny jak czlowiek mowi o czyms co niby ma byc wazne i w ogole juz do tego nie wracaja. A to i tak jedne z lepszych. Takiego (pipi) jak ten o M. McCain, The Evil Genius, The innocent Man to nawet nie chce mi sie komentowac. Szczerze nie wiem co gorsze, te tasmowo wypuszczane dokumenty czy kupsztale o marvelowskich bohaterach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 (edytowane) Mi z dokumentów całkiem spoko ogląda się Cesarstwo Rzymskie z narracją Seana Beana. Niedługo trzeci sezon Sporo ciekawostek, których próżno szukać w szkolnych podręcznikach. W sumie mało obiektywna opinia, bo wszystko, co w tych klimatach, ma u mnie plusa na starcie To o wojnie w Wietnamie dobre merytorycznie, ale niesamowicie rozciągnięte. Odcinki trwające ponad 2h? No kaman... Edytowane 5 kwietnia 2019 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 (edytowane) 46 minut temu, Il Brutto napisał: Tasmy Bundiego byly slabe jak dla mnie, zapowiadano jako wstrzasajace a wyszlo jak zwykle. Making a Murder, tendencyjny i przeciagniety do granic mozliwosci, mogli skompresowac w 2-3 odcinki. Osho podobnie i w sumie to nic z niego nie wynika. Jakies bezsensowne sceny jak czlowiek mowi o czyms co niby ma byc wazne i w ogole juz do tego nie wracaja. A to i tak jedne z lepszych. Takiego (pipi) jak ten o M. McCain, The Evil Genius, The innocent Man to nawet nie chce mi sie komentowac. Szczerze nie wiem co gorsze, te tasmowo wypuszczane dokumenty czy kupsztale o marvelowskich bohaterach. Malo wstrząsający? W takim razie polecam stronki typu Best Gore. 3 minuty temu, Frantik napisał: Mi z dokumentów całkiem spoko ogląda się Cesarstwo Rzymskie z narracją Seana Beana. Niedługo trzeci sezon W sumie mało obiektywna opinia, bo wszystko, co w tych klimatach, ma u mnie plusa na starcie To o wojnie w Wietnamie dobre merytorycznie, ale niesamowicie rozciągnięte. Odcinki trwające ponad 2h? No kaman... Bo to dokument kompletny, a nie jakieś tfu "10 faktów o wojnie w Wietnamie" na YouTube. Edytowane 5 kwietnia 2019 przez chris85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 No ale chyba nic nie stało na przeszkodzie, by zrobić więcej krótszych odcinków niż takie kobyły na parę godzin 30-45 minut byłoby optymalne Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 To które z dokumentów warto obejrzeć? Na tę chwile wciągnąłbym coś o II WŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 349 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 Dziś każdy powinien obejrzeć Naszą planetę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 Właśnie miałem przypomnieć. Pięknie to wygląda na trailerze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 I jak tam się Wam podoba obsada aktorskiego Cowboya Bebop'a? xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 Laska i murzyn myśle, że ujda, ale chińczyk to do końca życia będzie mi się kojarzył z głupkowatymi komediami. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 965 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 5 godzin temu, Rudiok napisał: Dziś każdy powinien obejrzeć Naszą planetę. Właśnie słyszałem reklamę w radiu, czytaną przez Panią Czubównę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 349 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 Nasza planeta - jakie to jest złoto Czubówna + zdjęcia powodujące opad szczęki (jak oni niektóre zrobili to nie mam pojęcia) + majestatyczna muzyka + humor (tańczące ptaki) + akcja (ucieczka antylop) + emocje (pisklęta flamingów). A to dopiero pierwszy odcinek... Coś wspaniałego. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2019 (edytowane) 4 minuty temu, Rudiok napisał: Nasza planeta - jakie to jest złoto Czubówna + zdjęcia powodujące opad szczęki (jak oni niektóre zrobili to nie mam pojęcia) + majestatyczna muzyka + humor (tańczące ptaki) + akcja (ucieczka antylop) + emocje (pisklęta flamingów). A to dopiero pierwszy odcinek... Coś wspaniałego. Puściłem pierwszy odcinek. Dolby Atmos 4K na OLED robi. 3letnia córka siedziała zafascynowała a na małym flamingu się popłakała. A Czubówna robi do tego też dobrze. Miód! Polecam też serial o F1. Gały wypala. Edytowane 5 kwietnia 2019 przez marbel007 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ZakOnIck 22 Opublikowano 6 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 kwietnia 2019 Puściłem pierwszy odcinek. Dolby Atmos 4K na OLED robi. 3letnia córka siedziała zafascynowała a na małym flamingu się popłakała. A Czubówna robi do tego też dobrze. Miód! Polecam też serial o F1. Gały wypala.Jak dla mnie najładniejszy program na netflixie dolby vision i atmos naprawdę dają radę coś pięknego. Szkoda tylko że muszę wybierać między panią Krystyną a Atmosem ale wybór jest prosty. Swoją drogą czy ktoś wie czy jest szansa że na polskich ścieżkach doczekamy się atmosa ?Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 7 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2019 2 sezon Sabriny wylądował jakby co. I jeszcze taka szwedzka nowość https://www.imdb.com/title/tt8686106/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SG1-ZIELU 870 Opublikowano 7 kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2019 Sabrina drugi sezon ? dziękuje postoje nie zniosę więcej tego lewackiego gówna wciskanego co każdy odcinek. 7 2 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2019 W dniu 5.04.2019 o 21:40, marbel007 napisał: 3letnia córka siedziała zafascynowała a na małym flamingu się popłakała. U mnie 31letnia kobita również się popłakała :))) Te ujęcia... cały czas się zastanawiam, jak oni to kręcili? Czy to jakieś rendery? Odbiór audio-wizualny 10/10. Polecam każdemu dokument "Nasza Planeta". Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2019 Ja też po 1 epie Naszej Planety jestem zachwycony. Coś pięknego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2019 Drugi rozczarowanie... Bo brak kolorów. Dużo białego Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2019 W następnych będzie dużo żółtego, niebieskiego, zielonego... Dziś dokończę drugi i czekam na trzeci. Mnie takie filmy bardzo relaksują, a ten ma chyba najlepsze ujęcia jakie widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2019 Trzeci odcinek naszej planety taniec ptakow, srajaca wiewiorka, grzyby atakujace owady czwarty tez niczego sobie. Wizualnie kazdy odc 12/10, recepta jest taka Sama: troche zachwytu, troche bekowej akcji, smutnej sceny gorzkiej prawdy o ludzkiej destrukcyjnej dzialalnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2019 Nasza Planeta to wspaniałe dzieło. Ujęcia są niesamowicie piękne, a oglądam na tv full HD. Na dużym, porządnym tv, to musi robić mocno. Oglądam i jestem pod wrażeniem, jak oni uchwycili większość tych ujęć, miazga. Morsy w drugim odcinku... człowiek ogląda i wie, że się do tego przyczynił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2019 (edytowane) J*ebać całą ekipę Netflixa za to, że nie obskrobali tej soli z nóżek małego flaminga Edytowane 10 kwietnia 2019 przez selene 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2019 Spadające z klifu morsy, dzizas, jak to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 349 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2019 Morsy... Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 965 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi