Skocz do zawartości

NETFLIX

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"List do króla" obejrzany.

Meh...

Yayebie...:facepalm: Przez cały czas miałem wrażenie generyczności(a to adaptacja książki z 1962).

Cały budżet musieli wywalić na kostiumy, bo efekty specjalne i choreografia walki były fatalne. Do tego w większości gunwniani aktorzy. Ten główny, to wygląda i gra jak wymięta ścierka, zero emocji. Człowiek ma ochotę nim yebnąć o ścianę:down:

Rzecz jasna Netflix musiał być sobą i na koniec zayebać kolarzami:rofl: Do tego ostatnia "walka":bad: Przez wszystkie odcinki zapowiada się bitwa jak hui, a dostaniesz światłocień:reggie:

Lepiej dajcie sobie spokój.

Opublikowano

Mi się podobało, taka debilna komedia w stylu akademii policyjnej, tylko lepsza. 

Kilka razy śmiechłem, kilka razy wydusiłem z siebie "trffś", więc polecam.

Opublikowano (edytowane)

Kolejna perełka na Netflix, niby w zalewie guwna jakie możesz znaleźć na portalu, to znajdą się spoko seriale, a mianowicie Black Sails. Lubię te klimaty pirackie, a jak wiemy, za dużo to takich filmów i seriali to nie kręcili. Kurła, te miejscówki, te walki, aranżacja, zdjęcia. Masakra serial, czego to ja nie oglądałem z początku premiery piratów. Póki co pierwszy sezon poleciałem, ciekawe co tam w drugim wykminili.

Edytowane przez Faka
Opublikowano
7 minut temu, sprite napisał:

Przecież to nie jest serial netflixa :facepalm:

Tak działa chora fiksacja na punkcie lgbt, teraz każde dodanie czarnego aktora czy umięśnionej kobiety to "ręka netflixa" :dafuq:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy można pytać o to w tym temacie ale.. 

Ma ktoś wolnego miejsce w Netfiksie? Chetnie dołączę do kogoś i dorzucę się do abonamentu 

edit, już ogarnięte 

Edytowane przez Bjały
Opublikowano (edytowane)

I co z tego, że to nie serial od netflixa? Dałem w cudzysłów domysł pewien a obrońcy moralności wybijają już szambo(i c.(pipi) mnie obchodzą czarni aktorzy i umięśnione kobiety, mało tego, jeżeli są postaciami dobrze napisanymi to nawet zaliczam na plus)

Edit

Może źle sie wyraziłem, bardziej duch netflixa by pasowało na miejscu tego

Edytowane przez grabipl
  • Minusik 1
Opublikowano

Spójrzmy na takie hity jak "Gra o Tron" czy "The Wire"

Są Czarni? Są

Są silne kobiety? Są

Są wątki LGBT? Są

Czo ten Netflix, nawet takim hiciorom nie podarował :obama:

• Plusik 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, blantman napisał:

Mam pomysł niech rozi skrzyknie chłopaków i wytoczy proces polskiemu oddziałowi Netflix. Polecam nawet prawników od tego https://ordoiuris.pl

Nie wiem tylko o co proces ale tamci prawnicy na pewno coś wymyślą. (gorszenie młodzieży? Genderyzm? )

Szkalowanie Polski, temat już jest badany.

https://oko.press/reduta-dobrego-imienia-sprawdzila-czy-filmy-na-netflixie-szkaluja-polske/

Opublikowano
19 godzin temu, dee napisał:

Spójrzmy na takie hity jak "Gra o Tron" czy "The Wire"

Są Czarni? Są

Są silne kobiety? Są

Są wątki LGBT? Są

Czo ten Netflix, nawet takim hiciorom nie podarował :obama:

The wire to nie wiem, czy jest najlepszy przykład. Osobiście uważam go za arcydzieło, ale postacie które masz na myśli, były po prostu mistrzowsko poprowadzone i zagrane.
W serialach netfliksa jest taki problem, że jedyne co wnoszą postacie czarnoskóre lub LGBT, to to, że są czarne i przyjmują w dupę. Są płytkie.  W produkcjach netfliksa kojarzę jedynie tego czarnoskórego łebka z sex education, który jest świetny i mnie bawi, ale to nie ten poziom. Nie jestem rasistą, ani homofobem (to już może mniej). Chciałbym zobaczyć  po prostu ciekawe postacie, a nie uważać je za ciekawe z powodu ich koloru skóry, czy orientacji. Pytanie za 100pkt. Pewnie kojarzysz The Sopranos. Ilu tam było homo?

• Plusik 8
Opublikowano

Można by stworzyć jakiś taki serwis filmowy pod kątem ilości lgbt w filmach i serialach, żeby niektórzy mogli sobie wyszukiwać tam, czy w danym filmie, albo serialu jest wątek lgbt i nie mieć potem bólu dupy. A tak to oglądają serial i myślą sobie KURDE ALE FAJNY SERIAL, w 3 odcinku pojawia się gej i wtedy GURWA JE.BANY NETFLIX ZEPSUŁ SERIAL, JUŻ MI SIĘ NIE PODOBA.

• Haha 3
Opublikowano
Cytat

W serialach netfliksa jest taki problem, że jedyne co wnoszą postacie czarnoskóre lub LGBT, to to, że są czarne i przyjmują w dupę. Są płytkie.

Opublikowano (edytowane)

No pan zlewo ładnie się popisał tym postem. Rodzynek za rodzynkiem.

27 minut temu, zlewo napisał:

W serialach netfliksa jest taki problem, że jedyne co wnoszą postacie czarnoskóre lub LGBT, to to, że są czarne i przyjmują w dupę. Są płytkie.

Taka już "polityka" netflixa, że nie boją się zatrudniać ludzi o różnym kolorze rasy. Ale me pytanie brzmi - co to ma do tej płytkości postaci? Czy jakby Netflix zapodał rolę białasowi, to postać przestałaby być płytka?

Problem nie leży w tym, że Netflix posiada postacie o różnym kolorze skóry, problem polega na tym, że seriale netflixa są chuyowo napisane, chuyowo reżyserowane i 90 procent nie warto nawet dotykać. W ich serialach płytka postać jest każdego koloru, do wyboru.

27 minut temu, zlewo napisał:

Nie jestem rasistą, ani homofobem (to już może mniej).

To nie tak, że nienawidzę gejów... no, może trochę, hehe.

Edytowane przez Figaro