Mustang 1 734 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 Podobno 62 miliony wyświetleń w ciągu pierwszego miesiąca. Ogólnie bardzo ciekawy przykład tego jak Netflix uzupełnia Hollywood. Oraz jak bez wielkiej kampanii reklamowej, każda z obecnych na nim oryginalnych produkcji ma szansę odnieść sukces. Kiedy reżyser zaczął sondować Netflixa w kwestii ekranizacji, spodziewał się niechęci do robienia serialu na podstawie zapomnianej książki o średnio dziś interesującej większość ludzi grze (chociaż w praktyce jest to serial o Beth). Tymczasem odpowiedź była bardzo pozytywna, a wypuszczony po cichu miniserial, który wszyscy zaczęli sobie nawzajem polecać, wskoczył na pierwsze miejsce w 63 krajach. Równocześnie książka wskoczyła na listę bestsellerów, a wyszukiwania frazy jak grać w szachy są najwyższe od dekady. No dobra, a wyszło coś nowego wartego obejrzenia w listopadzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 Jak się za takie seriale nie biorą pajace, pokroju Wiedźmina, tak jak ta freerunnerka, czy inne bohomazy, to można, jak najbardziej zrobić serial na poziomie HBO i tym takim jest Gambit Królowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 Hillbilly Elegy ma dobre oceny i fajnie wygląda, zamierzam obejrzeć. Dodali też The Life Ahead a zaraz wleci Notes for my son.. Ostatnio nadrobiłem parę klasyków typu Rudy, Pay it forward, albo z nowszych Instant Family, bardzo przyjemne produkcje. W najbliższym czasie Netflix przewiduje wysyp nowości, część originals, część niezależne i dużo zapowiada się spoko. Ciekawie wygląda Mank, Bal, Alice in Borderland, albo Suburra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 4 minutes ago, krupek said: Hillbilly Elegy ma dobre oceny No nie wiem, 5.6 na imdb? Poniżej 7 zwykle jest naprawdę słabo... Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 Na Filmwebie 8,0, ale mało ocen, więc faktycznie może skończyć się na 6. Ja tam obejrzę, pewnie fajna sceneria amerykańskiej prowincji będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 25 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2020 (edytowane) Skończyłem pierwszy sezon sex education. Przyjemny serial pomimo pokazywania lgebeciaków jako coś całkowicie normalnego. Dwie mamy turbokozaka i najpopularniejszego chłopaka w szkole. Czarnoskóry gej tranwestyta katolickiej rodziny. Mogliby chociaż odpuścić tego tranwestytę i dlaczego ten gej jest czarny? a jak największy buntownik w szkole zaczął obciągać lachę temu czarnemu transowi to myślałem, że się porzygam. Można było zrobić to bez propagowania lgbt i weszłoby dużo lepiej, a przedewszystkim smacznej. Nie widzialem produkcji w której było to aż na taką skale upchane. Ciekawe co za chore akcje czekają w drugim sezonie. Ale tak jak mówię KOZAKSERIAL Edytowane 25 listopada 2020 przez D.B. Cooper 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2020 Tej, homoseksualizm wśród młodych ludzi występuje, bez względu na to, czy cię to brzydzi, czy podnieca xd Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 25 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2020 Tam nawet ani razu nikt nie powiedział "spierdalaj pedale" co wśród młodych ludzi byłoby nie uniknione. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2020 No jak nie? Już nie pamiętam, w którym sezonie się to działo, ale: Spoiler Ericowi przecież wje.bały jakieś seby. Cisnął go teżsyn dyrektora, zanim mieli romans Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 25 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2020 Spoiler zabierał kanapki i kasę, nie kojarzę prześladowania bo był transgejem. Poza tym potem mu obciągnął, więc i tak by wyszło neutralnie. No wpierdolili mu jak szedł nocą odjebany w szpilki i damski kostium z trwałą na głowie, co mieli go podwieźć? Jeden wpierdol na cały sezon to jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 789 Opublikowano 27 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2020 Przecież Netflix w tych swoich kolorowych serialach raczej ślizga się po powierzchniach i pokazuje rzeczywistość bardzo ugładzoną. Po tym jak ocenzurowano scenę samobójstwa z 13 powodów już wiadomo, czego można, a czego nie można się po nich spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 1 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2020 Z pierwszego sezonu scene? No nie wydaje mnie sie. Chyba, ze potem. QG: ja wiem, no szalu ni ma. Najlepsza scena to powrot do piwnicy w ostatnim odcinku. A tak to mocno powierzchownie. 6/10 dam. Dorocinski 9/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 6 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2020 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 6 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2020 Jestem po sezonie Ratched i przyznam, że było to naprawdę ciekawe, trzymające w napięciu widowisko. Lubię klimaty szpitalne, lubię klimaty 50/60, więc tutaj czułem się jak ryba w wodzie. Netflix ostatnio dobrze dostarcza, z przyjemnością opłacam ten abonament. Swoją drogą też spadki rozdzielczości w apce? Połączenie mam bardzo dobre, router przy samym telewizorze, a obraz często schodził do wyraźnych pixeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 6 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2020 Właśnie zastanawiam się co odpalić pierwsze Ratched czy The Last Kingdom. Ten drugi daje radę? Ciekawe jak długo trzeba będzie czekać na drugą część ostatniego sezonu Wikingów. Chyba pojawi się po jakimś czasie na NX? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2020 W dniu 24.11.2020 o 11:35, Mustang napisał: No nie wiem, 5.6 na imdb? Poniżej 7 zwykle jest naprawdę słabo... Obejrzałem w piątek Hillbilly Elegy i śmiało mogę polecić, kino może nie wybitne, ale na pewno dobre. Jest kilka mocnych scen, aktorstwo spoko, fabuła przedstawiona w ciekawy sposób, bo są skoki w czasie. Daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 6 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2020 1 godzinę temu, D.B. Cooper napisał: Ciekawe jak długo trzeba będzie czekać na drugą część ostatniego sezonu Wikingów. Chyba pojawi się po jakimś czasie na NX? Może być ciężko, bo Amazon podpisał deala na finałowe 10 odcinków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 393 Opublikowano 6 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2020 Właśnie zastanawiam się co odpalić pierwsze Ratched czy The Last Kingdom. Ten drugi daje radę? Ciekawe jak długo trzeba będzie czekać na drugą część ostatniego sezonu Wikingów. Chyba pojawi się po jakimś czasie na NX?Ratched niestety mnie nie powaliło. Spodziewałem się czegoś w rodzaju Shutter Island, a dostajemy... Tak naprawdę sam nie wiem co. Może to wina moich oczekiwań, ale po opisie i mocnym początku całe napięcie idzie w gwizdek. Ni to thriller, ni to horror. Poza jedną lub dwoma mocniejszymi akcjami, to tak naprawdę nic się tu nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 619 Opublikowano 6 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2020 Koreańskie The Call, no całkiem przyjemny thriller. Oczywiście do tuzów gatunku koreańskiego kina sporo brakuje, nawet brutalność jest mocno skąpa. No i jako że mamy dwie przecinające się linie czasowe to nielogiczności fabuły są na porządku dziennym, co może dla niektórych już przekreślić ten film. Paranormal, egipski serial o duchach i innych mitycznych postaciach Bliskiego Wschodu. Wciągnął mnie nawet klimatem, choć efekty specjalne to tutaj są rodem z lat 90-tych albo wczesnych XXI wieku. No i z 6 odcinków połowa to tak do wyrzucenia. W sumie to jeden z plusów netflixa, to że wrzucają sporo tych seriali z całego świata, na które normalnie był nie spojrzał, a tam odpalam apke i coś tam po przeczytaniu opisu odpale. I okazuje się to nawet zjadliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 3 godziny temu, Figuś napisał: Aktorka pasuje idealnie, ale tęczowa papka dla miłośników Bravo jaką zepsuli serial po pierwszym sezonie jest nie do zniesienia. Czy tak trudno było z tego zrobić jakiś dreszczowiec/ horror nasączony okultyzmem po brzegi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dandelion 26 Opublikowano 13 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2020 Wiadomo kiedy będzie 11 sezon Archera na netflixie? Mialbyć w ten piątek ale nic się nie pojawiło Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 16 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2020 Od twórców "Dark" Premiera 19 lutego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 16 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2020 25 minut temu, sprite napisał: Od twórców "Dark" Kaja wyjaśnia: Cytat Od twórców Dark, ALE!!! "twórcy" to ani Baran Bo Odar, ani Jantje Friese, tylko producenci, którzy pracowali przy Dark, więc powściągnęłabym entuzjazm. https://twitter.com/Kaja_JNP/status/1339145054871547904 I faktycznie teaser jakoś specjalnie nie zachwyca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi