Skocz do zawartości

NETFLIX

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 23.04.2021 o 22:34, dee napisał:

Coraz bardziej utwierdzam się w podejrzeniu, że Netflix z pełną świadomością i premedytacją wrzuca w swoje nowe produkcje, nieważne czy film czy serial, cringowe i urągające inteligencji scenariusze. Pewnie wyszło im w jakichś badaniach focusowych, że gówniane treści oglądają się lepiej niż te ambitne. Wejdźcie  w zakładkę Top 10 w Polsce, przeważnie jest tam najgorsze gówno. Więc nie sądzę, by kluczowe dla N rynki zachodnie miały pod tym względem bardziej wymagających użytkowników.

No ja się już przyzwyczaiłem, że większość tych filmów sci-fi od Netflixa to odpowiednik tego wszystkiego co kiedyś było tylko "straight to torrent". Różnica teraz tylko taka, że teraz dystrybucję tego badziewia przejął Netflix i tyle. ;)

Opublikowano

No ale jak pomyślisz, że platforma zyskała rozgłos dzięki sztosom pokroju Breaking Bad czy pierwszym sezonom House of Cards, to jednak troche smuteczek nad spadkiem jakości

Opublikowano
No ale jak pomyślisz, że platforma zyskała rozgłos dzięki sztosom pokroju Breaking Bad czy pierwszym sezonom House of Cards, to jednak troche smuteczek nad spadkiem jakości

Breaking Bad to nie serial Netflixa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

nie subuję tego gooowna od 4 miesięcy. 

kurfa jak mi z tym dobrze, że nie muszę do obiadu szukać przez godzinę czegoś warte obejrzenia a i tak pada na powtórkę rik i morty

Opublikowano
1 godzinę temu, gekon napisał:

nie subuję tego gooowna od 4 miesięcy. 

kurfa jak mi z tym dobrze, że nie muszę do obiadu szukać przez godzinę czegoś warte obejrzenia a i tak pada na powtórkę rik i morty

o kurła, a jeszcze się dowiedziałem, że z Netflixa  znika Rik i Morty i całość przechodzi do HBO

Opublikowano
23 minuty temu, Koleś88 napisał:

Podobno lekkie sztosiwo.

Łyknąłem cały sezon, bycie na zwolnieniu ma swoje zalety, i czekam na ciąg dalszy. Całkiem składnie wyjaśnione tło historii i bohaterowie, których da się lubić. Żeby Netflix potrafił w filmy, tak jak unię w seriale...

Gość Kraboburger_SpongeBoba
Opublikowano

"Castlevania" to prawdziwe popkulturowe złoto w materii seriali anime (o ile to jest anime; jedni mówią, że nie jest to co prawda anime, a drudzy, że tak: jest to serial zrealizowany w konwencji japońskiej animacji). Jest to twór, ,,łej Panie", o dżylion razy lepszy od całych tych "DOTA" i innych etc., które to ściągają z "Castlevania" aż miło!

Szczerze... jestem mega giga zdziwiony faktem, że premiera czwartego sezonu "Castlevania" praktycznie wyłania się zza linii horyzontu: kwestia kilkunastu dni do debiutu pierwszego odcinka 4-tej serii. Mroczna fantastyka, okraszona naturalnym ,,karczmarcznym" humorem. A ta kreska, głębia koloru! 

P.S. A jak widzi się Wam "Eden"? Pomysł ciekawy. Gatunek, również. Koegzystencja robotów i... ludzi, w specyficznej adaptacji.

Opublikowano
3 godziny temu, YETI napisał:

W sumie dobrze, drugi sezon był średni, trzeciego nie oglądałem, ale skoro ostatni jest na horyzoncie, to nadrobi się. 

Trzeci jest najgorszy moim zdaniem. Dalsze rozkładanie pionków i poboczne historie głównych bohaterów -_-

Opublikowano
1 hour ago, Kraboburger_SpongeBoba said:

"Castlevania" to prawdziwe popkulturowe złoto w materii seriali anime (o ile to jest anime; jedni mówią, że nie jest to co prawda anime, a drudzy, że tak: jest to serial zrealizowany w konwencji japońskiej animacji). Jest to twór, ,,łej Panie", o dżylion razy lepszy od całych tych "DOTA" i innych etc.,

Dragon's Dogma i przyszlosc serialu > Castlevania. Ilu z Was ogladalo Dragon's Dogma wogole? xD

Gość Kraboburger_SpongeBoba
Opublikowano

"Truposze nie umierają (2019)" nie jest filmem osadzonym w Uniwersum Zombie, jako tym złym ani przeciętnym. Nie, wręcz przeciwnie. To swego rodzaju show, ale... coś innego: ,,antyshow" - czyli oldschoolowe, nietypowe widowisko, bo mające swój melancholijny klimat. Aktorzy odgrywają role tak, jakby kręcili film na żywo, z dozą improwizacji, i to celowej apatycznej improwizacji. Krytycy, sądzę, przejechali siwy na ,,Truposzach", bo myśleli, że dostaną kolejną perłę z gatunku, a tu otrzymali coś ,, pięknego inaczej", coś naturalnego z dozą grabarcznego humoru. Osobiście oceniłem ten film na: 7/10. 

Czekacie na "1899"? Yh, nie wygląda to konkretnie, a jedynie tajemniczo... Nic poza tym! 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kraboburger_SpongeBoba napisał:

Czekacie na "1899"? Yh, nie wygląda to konkretnie, a jedynie tajemniczo... Nic poza tym! 

Czekam czekam mordo, wiadomo coś kiedy to wyjdzie?