Skocz do zawartości

NETFLIX

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Figuś napisał:

Niestety, jeśli wierzyć przeciekom, to widzimy tu pierwszy odcinek... Potem

Spoiler

He-Man ma zniknąć/zostać uwięziony i reszta opowiada o tym jak Teela go szuka/próbuje uwolnić w rządzonej przez God-Skeletora post-apo Eternii

czyli typowy netflix i strong female protagonist

• WTF 1
  • Smutny 2
Opublikowano

Nigdy bym nie pomyślał, ale ten Semen wygląda bardzo dobrze. Oby przecieki okazały sie połowicznie prawdziwe. 

Awake - świat w którym wybija korki i ludzie nie mogą zasnąć. Brzmi słabo i tak też jest. SAMOTNA matka odbiera dzieci od BABCI która jest ich prawnym opiekunem. Ojców w świecie netfixa nie ma. Na szczęście z tarapatów ratuje ich zbiegły WIĘZIEŃ MURZYN o gołębim sercu. Ku przestrodze. 

Gość Kraboburger_SpongeBoba
Opublikowano

Na wszystko, co amerykańskie i święte! Na dudy zakwakane i wszelaką awangardę! Co to do ,,jasnej, ciasnej", cholibka, ma być?! 

Historia ,,wszystkiego, co amerykańskie", z nieco... przerysowanej, zalatującej prostotą, kiczowatością strony? Podjarka? I tak, i nie. Hype na tę produkcję: 50/50. 

Obsada tytułu, groteskowe, mega nietuzinkowe podejście do ,,amerykańskości" powoli mnie do tej animacji przekonują. 

Opublikowano

Co by nie mówić, to muszę przyznać, że ostatnio co Netflix nie rzuci, to siada jak złoto: najpierw "Gambit Królowej" 11/10, później "Cień i kość" dla mnie mocne 9/10, a teraz "Łasuch" i nowa "Castlevania".. No dobrze mi się ogląda seriale Netflixa.

Opublikowano
15 hours ago, SlimShady said:

Lance Reddick jako Wesker w aktorskim Residencie. Nawet podobny.

shutterstock_editorial_10367577p.jpg

Przeciez Weskera pokazali wczesniej i byl bialy, co Oni kurwa przez BLM wrzuca czarnego Weskera do posterunku policji pelnego bialych policjantow-zombie? Kurwa to prawie rasizm na bialych :pawel:

Gość Kraboburger_SpongeBoba
Opublikowano

"Z Nation" - jakie to jest zawadiacko soczyście dobre! Nie jest to to samo, podkreślam ,,TO SAMO!", co Uniwersum The Walking Dead. Owszem oba serialowe tytuły, to jedna tematyka i gatunek, nurt etc., ale różne do tego podejście twórców. Z "Z Nation" bawię się niewiarygodnie dobrze. Mam z tej produkcji taki fun (nawet zacząłem podziwiać plany zdjęciowe, filmowe serialu - aspekty realizacji; drugi sezon ulega pod względem pierwszego znacznej poprawie!) że śmiało mogę powiedzieć: wsiąka ona na śniadanie ,,uszanowanko The Walking Dead & Fear The Walking Dead", i to po stokroć! Dla mnie perełka od The Asylum jest bardziej wyrazista, lepsza, w całości bardziej klarowna i wysmakowana! I co istotne, Netflix prezentuje się z niebagatelnie nietuzinkowej strony, jeśli chodzi o to, że wciąż, powtarzam ,,WCIĄŻ!" utrzymuje w swej ofercie wszystkie 5 sezonów "Z Nation"; obecnie jestem na trzecim odcinku drugiego cyklu serialu. I to, co już w pierwszym epizodzie tej serii przykuło moją uwagę, to to: 

Komedia żenady, groteski, absurdu, zmiksowana z nieszablonowo wykreowanymi postaciami, którym naprawdę nie brakuje głębi - poważnego podejścia, do sytuacji, w której się znajdują, która to ciągle ulega zmianie i ewolucji - co czasami wygląda bardzo specyficznie. Dodajmy do tego ,,estetykę" post-apo świata przedstawionego w "Z Nation", niczym cudaczny wymiar, jakby ,,wyrwany z rzeczywistości, gdzie rządzą wróżki i jednorożce", a dostaniemy produkt spod szyldu "Z Nation" właśnie!