Shen 9 636 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 oby tego nie zjebali, bo komiks to arcydzielo 1 Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Chyba jednak będzie 4 sezon, ale raczej bez mejw, bo aktorka powiedziała, że ma dość grania nastolatki gdy latka lecą i kuc nie ten sam. To jest piękna wiadomość <3 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 No będzie 4 sezon, bo zakończenie 3 nawet to sugerowało. Ciekaw tylko jestem co tam wymyślą, żeby nie wyglądało na wymuszone. Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Po trzech odcinkach Midnight Mass jestem bardzo zadowolony, bo na takie perełki warto czekać. Postać księdza zagrana wyśmienicie - widać po chłopie, że nie jest świętym i zaznał trochę życia. I choć poprzedni serial Flanagana był w dużej mierze obyczajówką z elementami horroru, tak tutaj tego horroru jest jeszcze mniej, a serial skupia się na relacjach między mieszkańcami wyspy i poszukiwaniu Boga/wiary. Sama religia jest tu motywem przewodnim i choć po trzecim epie zyskujemy dodatkowy kontekst to nadal nie jestem pewien w którą stronę to wszystko się potoczy. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Eeee, no coś tu nie pyka zdecydowanie: 1 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Jebać to gowno, nawet nie bede tego sprawdzac. Lepiej anime obejrzec kolejny raz. Jedynka to był solidny akcyjniak, czekam Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Ten trailer Cowboya to wygląda jakby był zrobiony przez fanów w garażu... Wzięli się za bary z legendarną marką, gdzie żeby uchwycić cały klimat potrzeba by jakiegoś giga budżetu, efektów, speców, itd. To mi wygląda na razie na jakąś tanią chińską podróbkę. Netflix, więc wróżę okolice 4/10, albo 5/10. Nie są w stanie wyjść wyżej od bardzo dawna przy poważnych produkcjach. Cytuj
Mustang 1 743 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 On 9/24/2021 at 8:34 AM, krupek said: No i pękło Sex Education w całości. Ostatnie dwa odcinki trochę dziwne i wywalenie wszystkiego do góry nogami, moim zdaniem. Trochę dziwna narracja, bo w kilku relacjach między bohaterami intencje raczej były inne niż na finiszu. Ogólnie, sezon i tak bardzo dobry i fajnie się oglądało, ta mnogość i różnorodność bohaterów, ich problemy i perypetie robią robotę, nie ma nudy choćby na chwilę w ciągu całego sezonu. Do tego super klimat i ta sceneria ciesząca oka, wyspiarska otoczka i gadka, no jest git, jeden z ulubionych seriali. Mam nadzieję, że 4 sezon powstanie, bo i tak nawet sugerowało zakończenie. Cenę ten serial za wartość edukacyjną, jak dla mnie mogliby dawać obowiązkowo do obejrzenia w liceum i by więcej dobrego z tego wynikło niż z czytania klasyki. Do tego dobrze się ogląda, można się czasem pośmiać, mnie przez realia kojarzy się z miło wspominanym, dawno oglądanym Skins. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Dokładnie, da się wyczuć podobieństwo do Skins, jednak tu jest bardziej luźno, przyjemniej się ogląda i bardziej relaksuje, bo w Skins jednak było bardziej brudno, no i przygnębiająco momentami. Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Widział ktoś Squid Game? Sporo dobrych opinii ale jeszcze bym foruma zapytał. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 8 hours ago, Shen said: Jedynka to był solidny akcyjniak, czekam Niezle sie zaskoczylem bo znam ten film ale pod tytulem Extraction i myslalem ze tylko mi sie w miare podobal bo nie widzialem zadnej opinii o nim. Fajny pomysl na kontynuacje po zakonczeniu pierwszej czesci Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 W dniu 26.09.2021 o 20:47, LiŚciu napisał: Widział ktoś Squid Game? Sporo dobrych opinii ale jeszcze bym foruma zapytał. Zaczalem oglądać z ciekawości po tym jak odczytałem posta. Zaczyna się ciekawie, po 20 minutach czuję się tak obciążony długami i losem głównego przegrywa, tj. bohatera, że chętnie zobaczę jak to się dalej potoczy. edit w dwa wieczory wciagnalem 6 odcinków, jest dobrze, wkrętka na maxa. Pokazuje zwierzęca nature czlowieka w obliczu nagrody. 1 Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 32 minuty temu, Shen napisał: tak, ja. Jestem pod wrażeniem. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Obejrzałem w końcu dokument o Tonym Parkerze i to jest bardzo solidny materiał podsumowujący jego karierę, dużo fajnych ujęć, nawet z lat młodości, ciekawostek i wywiadów z gwiazdami sportu. Załapał się jeszcze Kobe i był to jeden z jego ostatnich wywiadów, ten dokument jest ku jego pamięci. Polecam, szczególnie fanom tego typu produkcji sportowych. Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 To "W lesie dziś nie zaśnie nikt 2" wyskoczyło dla mnie jak Filip z konopi. Obejrzy się, może Wieniawa pokaże cycki, a hejterzy niech hejtują. Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 W dniu 26.09.2021 o 01:05, Cedric napisał: Eeee, no coś tu nie pyka zdecydowanie: Faye jaka ubrana po szyje by lewaki się nie zesrały o uprzedmiotowianie kobiet xd Ogólnie ten trailer ma vibe jak batman ten stary z adamem westem. Spike też wygląda jakby miał zatwardzenie i brak tego luzu. Murzyn w sumie spoko jedynie jako Jet. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 ubrana po szyję, żebyś obejrzał chociaż intro bez wytrysku stulejarzu PS. niestety rozi nie wtrzymał nawet z ubraną Faye:( 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Nocna msza - po 3 odcinkach stwierdzam, że reżyser wrócił do formy po gorszym Blie. Klimat można kroić, a te dialogi i gra aktorska Jakbym oglądał świetną ekranizacje Kinga. Zobaczymy dalej, ale mocno polecam. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Mam na liscie, bedzie trzeba sprawdzic. Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Ja właśnie skończyłem Nocną Mszę (nie będzie bezpośrednich spoilerów, ale opisuję wrażenia dotyczące zakończenia, więc czujcie się ostrzeżeni). Porównania z Kingiem jak najbardziej trafne, zarówno pod tymi dobrymi i gorszymi względami, bo podobnie jak u Stephena mamy tutaj zgraję naprawdę fajnych bohaterów, z którymi idzie się zżyć, ale im dalej tym najpierw historia traci impet, by później przybrać iście kingowski obrót. Lubię gadane filmy, ale tutaj w drugiej połowie sam często się niecierpliwiłem i spokojnie widziałbym to jako krótszy serial. Mimo tych wad nadal jest on warty uwagi. Bardzo podobał mi się pomysł na głównego bohatera, którego już w pierwszej sceny poznajemy z godnej pogardy strony i nawet jeśli zakończenie serialu nie przyniosło mi jakiejś szczególnej satysfakcji przez swe rozdmuchanie, to wątek Riley’a był domknięty w bardzo powściągliwy i mądry sposób. Podobało mi się też oparcie tej historii na religii i przedstawienie sposobu, w jaki można interpretować Biblię na swoją korzyść, co nie jest szczególnie unikalnym motywem, ale tutaj nabierał ciekawego kontekstu. A jeśli chodzi o religię, to nie mogę nie wspomnieć o rewelacyjnej roli Hamish’a Linklater’ajako księdza. Co za aktor! Uwierzyłem w tego jego księdza, bo grał jakby rzeczywiście nim był od wielu, wielu lat, a w życiu doświadczył dużo zła, które nauczyło go pokory i odwiodło od naiwnego postrzegania wiary. Naprawdę wiele można wyczytać z tej roli, mistrz. Koniec końców nie jest to dla mnie poziom Hill House, ale i tak warto zobaczyć dla tych dobrych rzeczy. 2 Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 28 września 2021 Opublikowano 28 września 2021 Lighthouse świetny, aż dziwne że na netflix xD Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 28 września 2021 Opublikowano 28 września 2021 https://www.theverge.com/2021/9/27/22697364/netflix-viewing-data-code-2021 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 września 2021 Opublikowano 28 września 2021 No ten Bridgerton i Lupin to trochę zaskoczenie. Myslałem, że to szroty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi