Boomcio 4 039 Opublikowano 4 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 Zombie Expres był mega miodny, dwójka faktycznie słabsza, ale żeby wiało czymś o brzydkiej nazwie, to nie. Nadal fajne kino nie tylko do popcornu. Teraz "The silent sea" oglądam i też stwierdzam, że niezły serialik z akcją w bazie księżycowej, taki niszowy Alien z połową obsady ze Squit games. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 039 Opublikowano 4 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 Kurde, ale mnie ta kobieta - lektor wqurwia na tym nefliksie, psuje całą immersję. W coraz większej ilości produkcji czyta. Przy 3cim odcinku już się przyzwyczaiłem, to córka wchodzi do pokoju i mówi : ale dziwny lektor... i zacząłem znowu to dostrzegać. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 4 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 Filmy z lektorem? What year is it!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 4 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 Nie ma co szydzić z niepiśmiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 312 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 (edytowane) 20 godzin temu, Boomcio napisał: Zombie Expres był mega miodny, dwójka faktycznie słabsza, ale żeby wiało czymś o brzydkiej nazwie, to nie. Nadal fajne kino nie tylko do popcornu. Teraz "The silent sea" oglądam i też stwierdzam, że niezły serialik z akcją w bazie księżycowej, taki niszowy Alien z połową obsady ze Squit games. Mi The Silent Sea wszedł prawie na raz. Dużo bardziej niż squirt games Edytowane 5 stycznia 2022 przez LiŚciu Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 039 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 8 godzin temu, mugen napisał: Nie ma co szydzić z niepiśmiennych. Z nieczytelnych Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Mi polskie napisy zabijają frajdę z oglądania filmów i seriali anglojęzycznych, a do dopiero lektor. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Może nie do konca w temacie, ale oglądam własnie na blu-ray "Króla" i musze kurva włączyć napisy polskie, bo częsci dialogów nie da się zrozumieć. Tak, w serialu made in poland. Jak to się dzieje, że na jutubie w materiałach kręconych na na mikrofonach za 200 złotych wszytsko słychac legancko, a w serialu na który poszło pewnie kupe hajsu, takie coś. Zresztą to samo jest prawie w kazdym polskim filmie czy serialu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 4 minuty temu, dee napisał: Może nie do konca w temacie, ale oglądam własnie na blu-ray "Króla" i musze kurva włączyć napisy polskie, bo częsci dialogów nie da się zrozumieć. Tak, w serialu made in poland. Jak to się dzieje, że na jutubie w materiałach kręconych na na mikrofonach za 200 złotych wszytsko słychac legancko, a w serialu na który poszło pewnie kupe hajsu, takie coś. Zresztą to samo jest prawie w kazdym polskim filmie czy serialu. No to już wiadomo od lat, polskie filmy to tragedia pod tym kątem. Dobry artykuł na ten temat: https://spidersweb.pl/rozrywka/2018/03/19/polskie-filmy-dzwiek-jakosc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 1 godzinę temu, krupek napisał: Mi polskie napisy zabijają frajdę z oglądania filmów i seriali anglojęzycznych, a do dopiero lektor. To już wyższa szkoła robienia hałasu, w jaki sposób napisy mają zabijać frajdę? W tle leci oryginalna ścieżka dźwiękowa niezmącona dogrywanym polskim lektorem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Bo często tłumaczenie jest niedokładne, albo zmienia sens. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 2 hours ago, dee said: Może nie do konca w temacie, ale oglądam własnie na blu-ray "Króla" i musze kurva włączyć napisy polskie, bo częsci dialogów nie da się zrozumieć. Tak, w serialu made in poland. Jak to się dzieje, że na jutubie w materiałach kręconych na na mikrofonach za 200 złotych wszytsko słychac legancko, a w serialu na który poszło pewnie kupe hajsu, takie coś. Zresztą to samo jest prawie w kazdym polskim filmie czy serialu. Podobnie. Ale to ogólnie zauważyłem, że napisy jeśli znam język są nie tyle żeby tłumaczyć, co żeby wszystko zrozumieć bez wytężenia uwagi czy cofania jeśli postać powie coś szybko lub niewyraźnie. Szczególnie gdy sam przy oglądaniu coś jem albo kiedy ćwiczę. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 978 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Jakiś dobry koreanski/japoński film dostępny na Netflixie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Obejrzałem "Nie patrz w górę". Wiem czym ten film w założeniach twórców miał być. Miał być satyrą na przesiąkniętą skrajną głupotą dużą część społeczeństwa, na panoszące się szuro-foliarstwo, media społecznościowe, dałnerstwo telewizji, polityków (Trump!) i bogatych geniuszy (Jobs&Musk). Maił być, ale nie jest, albowiem intryga jest szyta nićmi o średnicy kilometra. Wszystko miało być świadomie przerysowane, a jest zwyczajnie przestrzelone. Ogromny kontrast, gdy spojrzymy na póki co ogromny sukces choćby misji wystrzelenia JWST. Obsada marnuje się w tym kiczu. Ktoś słusznie zapytał co w tej syfozie robia gwiazdy pokroju Streep, DiCarpacio&Lawrence? No jakby mi ktos kopniakiem wpychał grubą kasiorę do kieszeni to też bym się zgodził wystąpić w tej mało inteligentnej hucpie. Żenada. Ocena: 2/10 P.S. Dlaczego nie 1/10? Podczas żarciku n/t Stinga nawet śmiechłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 7 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2022 (edytowane) Obejrzałem również "Oxygen". W przypadku tego filmu mogę z czystym sumieniem napisać, że jego poziom plasuje się wyraźnie powyżej siermięgo-spierdoliny, z której znany jest Netflix, choć zdecydowanie nie jest to film dla wszystkich. Ukontentowani będą przede wszystkim miłośnicy gatunku hard S-F, do którego ja się niewątpliwie zaliczam. Niektórzy z całą niepewnością zarzucą filmowi, że emocje w nim są jak na grzybobraniu, choć ja uważam, że napięcie rośnie stopniowo i jest dobrze dozowane. Obraz ten można nazwać etiudą filmową jednej aktorki. Całe szczęście, że z rolą poradziła sobie nad wyraz dobrze. Miałem wujka (już nie żyje), który miał dziwną alergię (?) lub przypadłość polegającą na tym, że nie mógł oglądać zimowych scen, bo od razu zaczynał trząść się z zimna jak galareta. Osoby mające podobne problemy z klaustrofobią uprasza się o nie oglądanie tego filmu. Problemy z oddechem gwarantowane. Ocena: 7,5/10 Edytowane 7 stycznia 2022 przez Czezare Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 168 Opublikowano 10 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 2 001 Opublikowano 10 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2022 będzie smok z wiedźmina? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2022 Obejrzałem w weekend Amateur, bo skusiło mnie tematyką koszykówki, a gdzieś mi wcześniej umknął. Strasznie nijaka słabizna, puste sceny, marni aktorzy i gra, nic się nie układa logicznie, a finałowa scena to był taki sztryms, że ciepło mi się zrobiło i musiałem to rozchodzić. Najlepsza jest jednak scena meczu na dużej hali. Są zbliżenia na boisku, przy boisku widać garstkę prawdziwych statystów, a w tle komputerowe postaci jak w nba 2k, tyle, że w wersjach sprzed 10 lat. Polecam obczaić ten fragment filmu od 1:06, bo czegoś takiego to jeszcze nie widziałem w żadnym filmie. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 10 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2022 (edytowane) Niedawno anulowałem chwilowo subskrypcje Netfliksa, bo wziąłem się za Prime Video i samo The Office serialowo mnie wessało bez reszty, a jeszcze mnóstwo dobra mam tam do obejrzenia. Natomiast na razie nie widzę wielkich powodów, by tę subskrypcje N odnawiać. Nowości do tego nie zachęcają mnie absolutnie. Anime, superbohaterowie, young adult fantasy to zdecydowanie nie moje klimaty. Chyba tylko jeszcze kilka dobrych rzeczy, których nie zdążyłem zaliczyć sprawi, że wróce na Netfliksa: całość The Crown i Dark, kolejne F is for Family, ostatni sezon Better Call Soul, nie ma tego jakoś wiele. Niech HBO w koncu odpali tę swoja nowa wersję usługi Edytowane 11 stycznia 2022 przez dee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 Czekam jeszcze na ostatni sezon Ozark i potem też klikam anulację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 353 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 Ja na dobrą sprawę jak kupię raz na rok na miesiąc to mi wystarcza żeby nadrobić wszystko co chce xD jedynie muszę kiedyś kupić na dłużej żeby w końcu zabrać się na peaky blinders Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 Film mocno niedoceniony, zobaczymy co wyjdzie z animacji https://variety.com/2022/tv/news/scott-pilgrim-anime-series-netflix-1235149376/ Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 15 godzin temu, dee napisał: Niedawno anulowałem chwilowo subskrypcje Netfliksa, bo wziąłem się za Prime Video i samo The Office serialowo mnie wessało bez reszty (...) No dobra, ale The Office jest też na Netfliksie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 5 godzin temu, Shen napisał: Film mocno niedoceniony, zobaczymy co wyjdzie z animacji https://variety.com/2022/tv/news/scott-pilgrim-anime-series-netflix-1235149376/ Film nie był netflixa, a z serialu pewnie zrobią natrętną homo propagandę. Był czas jak oglądałem go co roku, serduszko na filwebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 2 001 Opublikowano 13 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2022 Zacząłem chłopaków z baraków i o ja pyerdole, co ja oglądam 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi