Skocz do zawartości

NETFLIX

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To prawda ani jednej chińskiej bajki nie widziałem a z azjatyckimi filmami nie lepiej :( Ale i tak wydaje mi się że dużo więcej dodali sczególnie filmów bo wcześniej na hbo go jedyne interesujące rzeczy to były ich seriale

Opublikowano
22 minuty temu, mugen napisał:

No Netflix ma trochę fajnej koreańszczyzny i chińskich bajek, gdzie HBO totalnie te kierunki zlewa.

To fakt, targam od lat azjatyckie produkcje z zamknietej strony  z torrentami gdzie jest wszystko od muzyki po programy telewizyjne i kilka razy sie zdziwilem, ze serial ktory wlasnie ogladam jest tez na netflix. Mocno sie przyczynili do popularyzacji koreanskich produkcji.

Opublikowano
25 minut temu, Banny napisał:

Szukam filmów o yakuzie.

Co polecacie? hbo / netflix / amazon prime.

Yakuza Papers, ale to byś musiał szukać w nieoficjalnym obiegu.

Opublikowano

Obejrzałem wczoraj Najmro. Podchodziłem sceptycznie, bo spodziewałem się kolejnego tworu typu Jak zostałem gangsterem i Jak pokochałam gangstera, czyli takiego typowego polskiego średniaka, jakich ostatnio bywało sporo. No i się trochę zdziwiłem, bo Najmro okazał się być naprawdę spoko. Ogólnie, ciekawy styl filmu, bo nie ma jakiegoś szczególnego zarysu fabuły, a bardziej nastawiony jest na ciągła akcję i efekty, a do tego trwa ledwie ponad 1,5h. Ogrodnik jak zawsze zrobił robotę, do tego fajna sceneria z dużą ilością szczegółów z lat 80 i 90, sporo aut z tej epoki, no i dobrze dobrany soundtrack oparty o polskie utwory. Trochę za dużo było tych scen slow motion, ale w niektórych momentach też fajnie wyszły. No dobrze się to oglądało.

• Plusik 1
Opublikowano

No wygląda nienajgorzej jak na tę nędzną technikę animacji. Oby fabularnie dowiozło bo to co do tej pory robili z tekkenem pod kątem filmow/animacji to sraka srak.

Opublikowano

Z ostatnio oglądanych polecam film Prezent od losu - bardzo kameralny thriller z fajną otoczką, muzyką i bohaterami. Sytuacja w której się znajdują i ich reakcje daleko wybiegają od typowych filmów o napadzie/porwaniu. Zdecydowanie polecam nie przejmować się ocenami z internetów, naprawdę ich nie rozumiem. Przyjemnie spędzone 90 minut.

• Plusik 2
Opublikowano

E tam, pasuje do tego jak ta postać była grana dotychczas, więc whatever, dla mnie w drugim sezonie to i tak już był bardziej chłop niż baba :dunno: