Plugawy 3 685 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 No ja Dahmera z tego samego powodu odpuściłem. Ogladanie jak facet rucha zwloki czy cos w ten desen to nie dla mnie. Bardziej podobało mi się skupienie na pracy profilerów z Mindhunter. 1 Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Ale tam w ogóle nie ma takich scen. Jedynie kilka sekund jakiegoś miziania, o ile można to w ogóle tak nazwać. Szczerze mówiąc to scen gore praktycznie tu nie ma, na pewno nic bardziej drastycznego niż widzimy w zwykłych filmach z Hollywood. Raz też było jak gotował kości, ale to było pokazane chwilowo.Serial zdecydowanie bardziej poszedł w psychiczne dręczenie widza niż jakimikolwiek strasznymi scenami. Tak szczerze mówiąc, to bardziej mnie wkhurwiła ta ignorancja policji, pomimo że baba im dosłownie dzwoni, że obawia się mordercy w mieszkaniu obok + giga smród zwłok. 1 Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 2 godziny temu, Plugawy napisał: No ja Dahmera z tego samego powodu odpuściłem. Ogladanie jak facet rucha zwloki czy cos w ten desen to nie dla mnie. Bardziej podobało mi się skupienie na pracy profilerów z Mindhunter. W takim razie nick masz bardzo na wyrost. Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Dla mnie Dahmer to świetny wgląd w psychikę mordercy-pojeba. Faktycznie nie ma tu epatowania bezsensowną przemocą, większość odbywa się poza ekranem i w dopowiedzeniach albo szybkich migawkach. Jest mocno to fakt, odcinek z niemową mną pozamiatał, ale chyba taki miał cel - pokazać tragedię indywidualnych ludzi w zderzeniu z takim "człowiekiem". 3 Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Jesli lubicie poogladac o zwyrolach to polecam Dont Fuck with Cats (jeden "odcinek"). Slim mi polecil na forumie i nie zaluje. Krupek, nawet nie siadaj do tego jesli odpadles na Dahmerze. Swoja droga mialem faze na wspolczensych mordercow bo ci nie wygineli razem ze zwyrolami lat 70 i 80. Nie sa po prostu tak "romatyzowani" jak tamci. 1 Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 11 minut temu, Mejm napisał: Jesli lubicie poogladac o zwyrolach to polecam Dont Fuck with Cats (jeden "odcinek"). Slim mi polecil na forumie i nie zaluje. Również polecam, jeden z lepszych dokumentów Netflixa i nie dajcie się zwieść pierwszym odcinkiem. Oglądał ktoś Blondynkę? Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Moj blad, wydawalo mi sie ze to byl jeden dlugi odcinek a sa faktycznie trzy. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 19 hours ago, Patricko said: Ale tam w ogóle nie ma takich scen. Jedynie kilka sekund jakiegoś miziania, o ile można to w ogóle tak nazwać. Szczerze mówiąc to scen gore praktycznie tu nie ma, na pewno nic bardziej drastycznego niż widzimy w zwykłych filmach z Hollywood. U mnie wynika to chyba z długości serialu. Obejrzałem 4 odcinki, miałem trochę niesmak pod koniec czwartego. Jak piąty miał się zacząć od kolejnej zjebanej akcji, stwierdziłem, że po prostu mam dość oglądania jego wyczynów przez kolejne kilka godzin, przynajmniej na razie. Wiele seriali balansuje między akcjami mordercy i akcjami policji, tutaj siedzimy z tym jednym świrem godzinami. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 Swoja droga to on w prawdziwym zyciu mial calkiem inna sasiadke ktora go nawet lubila a ta kobieta przedstawiona w serialu mieszkala dalej. Poza tym kupa scen to fikcja i zgadnijcie jaki maja wspolny mianownik? 1 Cytuj
ginn 789 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 (edytowane) Właśnie jestem po dwóch odcinkach Wielkiej Wody. Mega przygotowany serial. Kapitalne zdjęcia, dbałość o wierność detali, no lata 90 jak się patrzy. Poza tym dobra obsada, za czym idzie świetna gra aktorska. Oglądałem w całkowitym skupieniu. Aż nie dowierzam, że Netflix to wypuścił. Edytowane 5 października 2022 przez ginn 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 6 października 2022 Opublikowano 6 października 2022 Ja wczoraj obejrzałem 3 odcinki i gdyby nie fakt, że dziś do roboty to zarwałbym noc i obejrzał do końca. Bardzo dobrze się to ogląda, konkretnie i szczegółowo przygotowany materiał chyba pod każdym względem. Dotychczasowe oceny bliskie 8/10 jak najbardziej uzasadnione. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Obejrzałem wczoraj Wielką Wodę do końca. Powiem tak, przed premierą spodziewałem się przegadanych scen, uproszczonych ujęć, bez sensu wplecionych wątków i marnych scen katastroficznych. Po seansie wiem, że myliłem się w każdym aspekcie. Sceny powodziowe są bardzo realistycznie zrealizowane, do tego obszernie. Ma się wrażenie, jakby naprawdę sceny były nagrywane podczas powodzi. Ten wątek spraw prywatnych głównych bohaterów jest ciekawy i dynamiczny, ale nie przysłania głównego wątku. Dialogi i reakcje oraz okazywanie emocji bohaterów - top. Na deser mega sceneria lat 90, a w tym takie szczegóły jak zwykłe przedmioty, wystrój wnętrz, czy auta na ulicach. Większość to pewnie kwestia green screen, bo dużo aut jest statycznych, ale i tak robią robotę i klimat. No ja tam jestem zachwycony tym serialem. Bardzo sumiennie i fachowo przygotowany serial, bez żadnych skrótów i niepotrzebnych wątków i kwestii. 6 treściwych odcinków po 45 minut. 3 Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Wielka woda ? Topka polskich seriali na netflixie czułem, że to będzie sztos już po Rojst 97, Holoubek daje radę. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 W dniu 4.10.2022 o 15:50, Patricko napisał: Tak szczerze mówiąc, to bardziej mnie wkhurwiła ta ignorancja policji, pomimo że baba im dosłownie dzwoni, że obawia się mordercy w mieszkaniu obok + giga smród zwłok. Jedna z ofiar miała wywierconą dziurę w głowie, wyszła na ulicę, siedziała z ludźmi, przyjechała policja, poszli z policją do mieszkania Dahmera i nic nie znaleźli. A chłopaka i tak ubił A ze smrodem i ignorancją, to polecam sprawę Bogdana Arnolda. Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Bardzo spoko jest ta Wielka Woda, aktorsko jak i sceny powodziowe naprawdę w porządku zrealizowane. A ten Marczak wizualnie taki trochę polski Ron Swanson 2 1 Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Myslalem, ze WW to jakis serial w stylu przyrodniczym gdzies na oceanie czy cos. A to, jak teraz sprawdzilem, o wroclawiu 97. Szczerze mowiac dziwnie sie poczulem, bo do tej pory to ja ogladalem jakies wydarzenia, a tutaj sam jestem niejako czescia tej historii. Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Tam serio zwierzaki z zoo pouciekały? Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Nie przypominam sobie tego. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 1 godzinę temu, messer88 napisał: A ten Marczak wizualnie taki trochę polski Ron Swanson Bez kitu, kilka razy to pomyślałem xd W ogóle, kreacja tego aktora top, postarzony o 10 lat. Ten serial jest mocno fabularyzowany, choć jest dużo odniesień do faktów jak tak sobie poczytałem o tej powodzi. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 No dobry ten serial. Rozpoczyna sie jak klasyczny polski film. 5minut i juz sie dymają, brakuje tylko głosnej muzyki. w sumie po co ta scena była. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Czekaj, ten nowy Hellraiser nie jest polski. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 5 minut temu, Plugawy napisał: No dobry ten serial. Rozpoczyna sie jak klasyczny polski film. 5minut i juz sie dymają, brakuje tylko głosnej muzyki. w sumie po co ta scena była. Co ty dupisz, dobra scena. Ciekawy zwrot akcji po chwili był. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 No zwrot był ciekawy, a scena mnie rozbawiła przypominajac, że to polski serial. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Ogólnie, w serialu kilka razy się pojawiają takie sytuacyjne żarty, można parsknąć. No i z policji i wojska trochę debili zrobili. Nie to, żeby było to trzeba jakoś uwidaczniać, ale trochę jakby wyciagnęli przywary tych grup zawodowych momentami. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 3 godziny temu, Mejm napisał: Szczerze mowiac dziwnie sie poczulem, bo do tej pory to ja ogladalem jakies wydarzenia, a tutaj sam jestem niejako czescia tej historii. Czy to na skutek traumatycznej wizji zalanego przez Odrę podwórka doznałeś tego urazu i od tej poty ciągle smutasz? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi