ginn 789 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 3 godziny temu, Shen napisał: Gabinet osobliwości Guillermo del Toro juz ktos oglądał? Podobno dobre. Wczoraj wjechał jeden odcinek. Takie 6/10. Początek całkiem fajny, trochę zbudowali napięcie, ale zakończenie nijakie. Mam trochę vibe jak kiedyś oglądało się za dzieciaka taki serial o strasznych historiach (nie pamiętam tytułu). Z nudy może odpalę kiedyś tam kolejny odcinek. 1 Cytuj
Sep 1 623 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 Jestem zaintrygowany. 1 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 4 hours ago, ginn said: Wczoraj wjechał jeden odcinek. Takie 6/10. Początek całkiem fajny, trochę zbudowali napięcie, ale zakończenie nijakie. Mam trochę vibe jak kiedyś oglądało się za dzieciaka taki serial o strasznych historiach (nie pamiętam tytułu). Z nudy może odpalę kiedyś tam kolejny odcinek. Straszne to jest czy bardziej lajtowe? Cytuj
ginn 789 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 Trochę straszne, trochę lajtowe bym powiedział 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Recki pozytywne, dziś wjechał na netflxa Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Geyflix ostatnio dostarcza Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Na Zachodzie Bez Zmian już dostępne. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Kto oglądał Nieznajomego? Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 7 godzin temu, Rozi napisał: Na Zachodzie Bez Zmian już dostępne. Bardzo dobre, surowe spojrzenie na wojne z perspektywy młodych niemców. Ostatnia Wieczerza - kilka dobrych scen ale film słaby, nie wiedzieli czy ma być strasznie czy bekowo. Końcówka na plus. Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 W dniu 27.10.2022 o 16:47, ginn napisał: Wczoraj wjechał jeden odcinek. Takie 6/10. Początek całkiem fajny, trochę zbudowali napięcie, ale zakończenie nijakie. Mam trochę vibe jak kiedyś oglądało się za dzieciaka taki serial o strasznych historiach (nie pamiętam tytułu). Z nudy może odpalę kiedyś tam kolejny odcinek. Po obejrzeniu dwóch pierwszych filmów/odcinków, przeskoczyłem do ostatniego pt. "Szmery" reżyserowanego przez panią od Babadooka. Wprawdzie to kolejna wariacja o nawiedzonym domu, co widzieliśmy już setki razy, ale tutaj zaangażowałem się w osobistą historię bohaterów. Ma na tyle dobry klimat, że gdzieś w połowie zdjąłem słuchawki, żeby się nieco zdystansować, bo straszy bardzo dobrze. 1 Cytuj
ginn 789 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 Zachęciłeś. Chyba odpalę sobie dzisiaj wieczorkiem 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 W dniu 28.10.2022 o 12:11, Shen napisał: Recki pozytywne, dziś wjechał na netflxa Początek fajny, bez lpg wytrzymali całe 3 odcinki. Potem jakoś akcja siadła i strasznie mi się dłużyło, a to tylko 8 epów. Raczej nie polecam. Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 Inside Man - miniseria, 4 odcinki, za kamerą i scenariuszem Moffat, w obsadzie m.in. Tucci i Tennant. Po pierwszym odcinku się wkręciłem, ale później już trochę zachwyt opadł (głównie przez mocne stężenie deus ex machiny). Udany, ale nie aż tak, choć dobrze się ogląda, 6.5/10. Taki mix braci Cohen, Tarantino i trochę Sherlocka. Ciekaw jestem opinii jak ktoś też już oglądał. Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 Nieznajomy, film zdecydowanie mocno się różnica od innych produkcji Netflixa. W sumie to aż dziwi, że coś takiego wyszło spod skrzydła tej platformy. Thriller kryminalny, gdzie na przód wysuwa się ciężka, mroczna atmosfera i świetna gra aktorska, dwójki, głównych bohaterów. Film jest produkcji australijskiej, więc jeżeli ktoś zna kino z tego kontynentu, to mniej więcej wie jakich klimatów może się spodziewać. Zapewne sporo osób się od niego odbije, dość powolnym, skoncentrowany na dialogach, brak tu pościgów, wymiany ognia i akcji kaskaderskich. Warto się przekonac samemu, dla mnie dobre kino i nie żałuję seansu. 2 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 22 godziny temu, YETI napisał: Nieznajomy, film zdecydowanie mocno się różnica od innych produkcji Netflixa. W sumie to aż dziwi, że coś takiego wyszło spod skrzydła tej platformy. Thriller kryminalny, gdzie na przód wysuwa się ciężka, mroczna atmosfera i świetna gra aktorska, dwójki, głównych bohaterów. Film jest produkcji australijskiej, więc jeżeli ktoś zna kino z tego kontynentu, to mniej więcej wie jakich klimatów może się spodziewać. Zapewne sporo osób się od niego odbije, dość powolnym, skoncentrowany na dialogach, brak tu pościgów, wymiany ognia i akcji kaskaderskich. Warto się przekonac samemu, dla mnie dobre kino i nie żałuję seansu. No kurwa to jedna z najlepszych produkcji netflix w tym roku, jak dla mnie mocne 8/10. Za drugim razem wyłapuje się więcej detali, a i właczyłem nawet trzeci raz. W Ostanio ogladałem pisałem o tym filmie, zakończenie jest dziwne..... Zajrzyj tam, przedostatnia strona Skończyłem właśnie Enola Holmes 2, ale dojebali z czarnymi twarzami, skurwysyny, a mogła wyjść taka przyjemna produkcja. Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 Nieznajomy? Ależ to jest arcydzieło! Harris gra wszystkim: ciałem i całą aktorską duszą, poza tym zayebiście wygląda. Niespieszna, mozolna wręcz akcja powoli doprowadza do... Majstersztyk i kolejny bardzo dobry film na półce Netflixa. Dziewiona z pluuuusem. 1 Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 6 godzin temu, Fanek napisał: Skończyłem właśnie Enola Holmes 2, ale dojebali z czarnymi twarzami, skurwysyny, a mogła wyjść taka przyjemna produkcja. Same here jeśli chodzi o Enolę 2. To już nawet nie jest śmieszne tylko żałosne... Dobrze, że się chociaż od LGBTQWERTY powstrzymali. A The Stranger też już polecałem. Gęsty i mroczny klimat oraz niepokój przez cały seans. Good shit. Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 Dzięki za polecenie Nieznajomego. W dniu 5.11.2022 o 13:51, YETI napisał: W sumie to aż dziwi, że coś takiego wyszło spod skrzydła tej platformy. Rzut okiem na sekcję "Production Companies" na Wikipedii i wszystko jasne: Netflix nie maczał palców przy produkcji, tylko przejął prawa do dystrybucji. Dlatego to wygląda jak prawdziwy film. 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 Właśnie widzę, że netflix ostatnio jest tutaj wybielany, gubicie się tak samo jak z remastarami i rimejkami, ale to naprawdę w większości nie jest ich zasługa. Wszystko jest po staremu, jak coś zrobią dobrze, to przez przypadek i w śladowej ilości. Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 The Good Nurse / Dobry opiekun - film twórców "Na rauszu", "1917", "Mindhunter" czy też "Penny Dreadful". W rolach głównych Jessica Chastain i Eddie Redmayne. Historia o tajemniczych zgonach pacjentów w szpitalach (i więcej lepiej się nie zagłębiać żeby na świeżo podejść). Jest klimacik, są dobrze zagrane role, bardzo oszczędne zdjęcia, szaro-buro, wręcz naturalistycznie. Samej historii wcześniej nie znałem, a oparta na faktach i to mrożących krew w żyłach. Spokojne 7/10 i aż dziwne, że tu akurat N maczał paluchy. 1 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 13 minut temu, Rudiok napisał: The Good Nurse / Dobry opiekun - film twórców "Na rauszu", "1917", "Mindhunter" czy też "Penny Dreadful". W rolach głównych Jessica Chastain i Eddie Redmayne. Historia o tajemniczych zgonach pacjentów w szpitalach (i więcej lepiej się nie zagłębiać żeby na świeżo podejść). Jest klimacik, są dobrze zagrane role, bardzo oszczędne zdjęcia, szaro-buro, wręcz naturalistycznie. Samej historii wcześniej nie znałem, a oparta na faktach i to mrożących krew w żyłach. Spokojne 7/10 i aż dziwne, że tu akurat N maczał paluchy. lól, dzisiaj to z mamuśką oglądaliśmy po obiedzie. dobry film. bez wodotrysków czy udziwnień, po prostu dobrze nakręcona i przedstawiona historia. książki nie czytałem ale znam mniej więcej historię, motyw był poruszany w paru kryminalnych programach. aktorsko super, dobre nazwiska ale role też nie przerysowane. eddie idealnie pasował do tej roli i w pełni się z niej wywiązał. ocena jak wyżej choć jak na N to +2 by się przydało 1 Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 Godzinę temu, Rudiok napisał: The Good Nurse / Dobry opiekun - film twórców "Na rauszu", "1917", "Mindhunter" czy też "Penny Dreadful". W rolach głównych Jessica Chastain i Eddie Redmayne. Historia o tajemniczych zgonach pacjentów w szpitalach (i więcej lepiej się nie zagłębiać żeby na świeżo podejść). Jest klimacik, są dobrze zagrane role, bardzo oszczędne zdjęcia, szaro-buro, wręcz naturalistycznie. Samej historii wcześniej nie znałem, a oparta na faktach i to mrożących krew w żyłach. Spokojne 7/10 i aż dziwne, że tu akurat N maczał paluchy. I to wszechobecne ziarno na ekranie. Ale dla Jessie Chastain warto i dla poznania historii, która jest na faktach. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 7 listopada 2022 Opublikowano 7 listopada 2022 Dom ma zone, Markus syna wiec wychodzi, ze gejami beda Cole i Baird. 1 4 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 7 listopada 2022 Opublikowano 7 listopada 2022 Mój kandydat do roli Marcusa. Spoiler Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi