Shen 9 727 Opublikowano 24 grudnia 2024 Opublikowano 24 grudnia 2024 Nowy hit netflixa, o dzielnych murzynkach, które w 1945 roku kilka miesiecy przed końcem wojny sortowały listy 1 Cytuj
bartiz 1 621 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 Dziś premiera drugiego sezonu Squid Game. Trzeba będzie sprawdzić czy dobry jak pierwszy. Cytuj
Jukka Sarasti 436 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 42 minuty temu, bartiz napisał(a): Dziś premiera drugiego sezonu Squid Game. Trzeba będzie sprawdzić czy dobry jak pierwszy. Wygląda całkiem okej. 2 3 Cytuj
Masorz 13 238 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 Ja dopiero ostatnio obejrzałem ten pierwszy sezon i tak okej, sympatycznie, ale bez rewelacji. Drugi może obejrzę, ale niestety zapowiada jak kopia pierwszego. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 122 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 Czytając ,,Konklawe" Harrisa, co szczerze polecam każdemu miłośnikowi thrillera politycznego i sensacji a'la ,,teorie spiskowe" i temu podobne, coś mnie natchnęło na rozpoczęcie oglądania miniserialu ,,N" pt. ,,Dziewczyna z Watykanu: Zaginięcie Emanueli Orlandi" z 2022 roku. Po 1 odcinku muszę powiedzieć: jest całkiem, całkiem dobrze. Intryga, tajemnica, ta dziwna, porozciągana na masę relacji tajna siatka powiązań między Watykanem, jakimiś Agencjami, Służbami i kimś u władzy etc. - wszystko to wskazuje na nieźle przedstawioną na potrzeby dokumentu historię obywatelki Watykanu, E. Orlandi, jej zaginięcia i całej, całej reszty, w którą - jakby to ująć - mówiąc delikatnie ,,wplątano" naszego papieża Jana Pawła II. To dopiero początek tej suspensowej true-crime opowieści, a jeśli miałbym ten serial jakoś teraz oceniać, to pilotowy odcinek ocenię na: 7,5/10. Gorzej nie będzie, tylko lepiej. xD Cytuj
Shen 9 727 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 3 godziny temu, Masorz napisał(a): Drugi może obejrzę, ale niestety zapowiada jak kopia pierwszego. Spoiler Podpuszczali w trailerze, pierwsza gra sie powtarza, druga to tylko zły sen i już jest inna konkurencja. Plus jeszcze wątek jest tych co szukają wyspy. Cytuj
iluck85 2 980 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 O ile 1 SG był ok, to dwójka już odstaje. W jedynce szło czuć te napięcie walki o życie. Tutaj bardziej festynowo i klimat taki bardziej luzacki, Cytuj
Shen 9 727 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 Całkiem przyjemny sezon, bez zbednego przedlużania. Podobno trzeci sezon który ma być ostatnim już nakrecony i premiera ma być w połowie roku. Dobrze, że wiedza, kiedy powiedzieć stop. 1 Cytuj
Josh 4 920 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 Pamiętam jak bardzo bawił mnie fenomen Squid Game, kiedy już od roku na Netflixie śmigało o wiele lepsze Alice in Borderland. Wątpię, że drugi sezon SG powtórzy ten sam sukces, strasznie wtopili czekając z nim aż tyle czasu zamiast kuć żelazo póki gorące. Podejrzewam że połowa widzów zdążyła już zapomnieć, że coś takiego w ogóle istnieje. Cytuj
iluck85 2 980 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 (edytowane) Reżyser się nie spodziewał takiego sukcesu/fenomenu. I tak do końca nie widzial co ma być w tym drugim sezonie. Ja skończyłem drugi sezon oglądać. Bez zmiany zdania. Nie czuć tego zaszczucia i tej walki, większa sielanka panuje. Edytowane 27 grudnia 2024 przez iluck85 Cytuj
iluck85 2 980 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 13 godzin temu, Shen napisał(a): Całkiem przyjemny sezon, bez zbednego przedlużania. Podobno trzeci sezon który ma być ostatnim już nakrecony i premiera ma być w połowie roku. Dobrze, że wiedza, kiedy powiedzieć stop. W sumie zbędny, bo wystarczyło nie kończyć 2 na 7 odcinku. Zrobić jeszcze 3/4 i zakończyć projekt SG. Brakowało mi więcej scen z ekipą poszukiwawczą. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 122 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 ,,Dandadan" - już sama nazwa tego anime potwierdza tylko jak bardzo ,,krejzy OMG!" okazuje się to tytuł. Cholernie dobrze jest, że ,,Pan N" raczy nas na swojej platformie takimi innościami. Tak, nie inaczej! 1/4 sezonu za mną, a cały w tym przypadku ów zamysł oparcia fabuły serii o dwa przeciwieństwa charakterów głównych postaci, które do siebie po prostu ciągnie... coś przyciąga, czym okazują się być z jednej strony u jednej z nich fascynacje okultyzmem i duchami a z drugiej, u drugiej osoby obsesja na punkcie paranauki, czyli ,,ufoków" i temu podobnych zjawisk. I w tym wszystkim znajduje się jeszcze czas i miejsce na ,,turbobabcię", która swą demoniczną naturą i mocami pcha główne motywacje bohaterów i częściowo fabułę do przodu. ,,Dandadan" jest nieprawdopodobnie dziwne. Czyli nie mogę powiedzieć że jest świetne ani że do totalnego chrzanu. To jest jeden wielki kalejdoskop dziwności: humoru, genialnej stylistyki grafiki, ewolucji wątków parapsychologicznych i paranaukowych. Tymczasowa ocena tego serialu, ode mnie: 7/10... To jest zbyt absurdalne, po prostu nie wiem jak na ten moment to anime, ot tak od serca sprawiedliwie ocenić. Bawię się przy tym świetnie, więc ta nota jest na razie zasłużona. Czas pokaże co będzie dalej w tym Uniwersum. Hoho! 1 Cytuj
Josh 4 920 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Został mi ostatni odcinek i chyba już nie dam rady. Walki ok, animacja bardzo ok, ale od fabuły mój krindżometr wyjebał poza skalę. Nie wiem jak można mieć więcej niż 12 lat i twierdzić, że postacie są ciekawe, dialogi dobrze napisane, a relacje między nimi w jakikolwiek sposób interesujące. Nie mam pojęcia jakim cudem ludzie się tym goownem zachwycają. 1 1 Cytuj
LeifErikson 1 124 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Matki pingwinów - ciekawy polski miniserial, porusza niespotykaną tematykę, bo pokazuje losy rodzin wychowujących dzieci z niepełnosprawnościami. Głównie tytułowych matek, więc cały serial może wydawać się dość babski, ale historia jest całkiem wciągająca. No i główna bohaterka jest zawodniczką MMA. I tak ją jakoś ucharakteryzowali że wygląda na moje oko jakby była siostrą Sydney Sweeney. Cytuj
czeskimaster 3 373 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Po 5 odcinkach SKłid G2 :LPG plus czekTęcza czek2 płcie czekNarracja komediowa serialu czek Cytuj
benito82pl 204 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Tam chyba tylko trans jest. Ja nie widziałem lesb i gejów? Chyba że są jako krypto? W poprzednim sezonie były lesbiozy. Ale i tak w miarę mało woke gówna Cytuj
Josh 4 920 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 "Tylko". Dożyliśmy już takich czasów, że tranzystor w serialu jest akceptowalny? 1 Cytuj
LeifErikson 1 124 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Skończyłem właśnie. Niby wtórne, bo wiadomo, że historia skupia się wokół rozgrywek, ale tym razem gier jest mniej, więcej się dzieje poza areną. Same gry też są w większości inne, więc jak komuś się ten element podobał w pierwszym sezonie to powinien rzucić okiem. Format serialu mają dobry więc pewnie będą eksploatować dalej. Spoiler Zwłaszcza że zakończenie jest ewidentnie pod kontynuację, bo kończy się cliffhangerem jak między odcinkami. Cytuj
Sedrak 826 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 13 minutes ago, Josh said: "Tylko". Dożyliśmy już takich czasów, że tranzystor w serialu jest akceptowalny? I finalnie jest największym kozakiem z tej całej ekipy Cytuj
Josh 4 920 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Aha, czyli nie zdechł w pierwszym odcinku? Czyli dobrze zrobiłem, że tego nie oglądałem. Cytuj
Figaro 8 307 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 26 minut temu, Josh napisał(a): "Tylko". Dożyliśmy już takich czasów, że tranzystor w serialu jest akceptowalny? Cytuj
Shen 9 727 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Trans akurat dobrze napisana postać i da się go lubić. Oczywiście lewacy z zachodu mieli wielki ból dupy, że gra go heteroseksualny mezczyzna, nie znając w ogole sytuacji ludzi lpg w Korei. Tam zaden aktor otwarcie się nie przyznał nawet do bycia homo, bo by to skonczylo jego kariere. Cytuj
Masorz 13 238 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 1 godzinę temu, Josh napisał(a): "Tylko". Dożyliśmy już takich czasów, że tranzystor w serialu jest akceptowalny? Jak jest dobrze napisany, to dlaczego nie? 3 Cytuj
Shen 9 727 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 To jest chłop co by nasrał na Sześć stóp pod ziemią po pierwszych 5 minutach Cytuj
Josh 4 920 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 (edytowane) 28 minut temu, Masorz napisał(a): Jak jest dobrze napisany, to dlaczego nie? Jak pedofil zostanie dobrze napisany, to też nie będziesz miał z tym problemu? Widzę, że na forumku normalizowanie chorób psychicznych oraz wszelkich innych odchyłów ma się coraz lepiej, czyli indoktrynacja działa. Smutne. Tylko mi tu nie wyskakujcie z żadnymi dobrze napisanymi gejami albo lesbijkami w innych serialach. Milion razy pisałem, że grubą krechą oddzielam LGB od pozostałych literek w HDTVPEDO+. Edytowane 28 grudnia 2024 przez Josh 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi