malyksg86 61 Opublikowano wczoraj o 16:59 Opublikowano wczoraj o 16:59 Skończyłem Wzgórze Psów i polecę z klasykiem: do książki nie ma podjazdu. Serial strasznie spłycony, mnóstwo wątków w ogóle nie podjętych albo pozmienianych, bohater kiepsko zobrazowany, cały czas miałem przed oczami smutnego Kurta Cobaina. Jeśli ktoś nie czytał to polecam pomimo ogromnego rozmiaru książki, serial zostawcie sobie na później bo szkoda sobie odbierać przyjemność. W 100% prawda. Stwierdzenie, książka lepsza powstało chyba właśnie dla tego serialu, co jest wyjątkowo smutne bo Żulczyk pisał ten scenariusz i może mieć pretensje tylko do siebie. Sam jestem świeżo po książce, która jest znakomita a tu póki co skończyłem 3 odcinek i z wielkim bólem zmęczę do końca ale po tej akcji z tortem i cyganami nie spodziewam się już żadnego pozytywu, nawet Więckiewicz tego nie ratuje.Mam cichą nadzieję, że za Dawno temu w Warszawie zabierze się HBO ze Skoniecznym, bo jak to zostanie spier.dolone to się zdenerwuje. 1 Cytuj
Faka 4 063 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Po prostu napiszcie, że to jest nudny serial i tyle. Sam mocno się wymęczyłem przy tym serialu, a oglądałem to dla Więckiewicza ale to i tak nic nie dało. Dobrze, że chociaż inny polski serial dowozi, czyli Śleboda na skyshowtime. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 123 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Netflix, ot dla fanów, dla gawiedzi różnych popkulturowych perełek i ,,oryginalności", nawet nie wiedziałem, że wyszedł z emisją całego drugiego sezonu "Castlevania: Nocturne". No, kruci, dobra nasza! Pełne 8 odcinków do oglądnięcia, najlepiej wieczorkiem w dobrym nastroju i atmosferze, przy dobrym nagłośnieniu (i tu szkoda, że dobrego soundbara sobie do mojego 85c TV Sony Bravia 7 etc., nie dokupiłem... mimo, mimo wszystko!), z odpowiednim ,,rozpisaniem" sobie sesji do oglądania na ten sezon - to świetnie narysowana, zmontowana i wyreżyserowana animacja, z charakterystycznym ostrym, miejscami gotyckim konturem postaci, oraz z dość oryginalnym doborem ,,filtru" kolorystycznego, który genialnie podkreśla horrorkowy, z elementami fantasy klimat fabuły, całego Świata Uniwersum Castlevani w tym przypadku. Dlatego taki smaczek ogląda się powoli, co jakiś czas. A ta antagonistka, ta Erzsebet Bathory... Ułaaa, , może i prostolinijny charakter, ale jakże mocarna żeńska to jest postać, i to pośród złoli! A projekt graficzny Erzsebet, jej animacja jako postaci... Ułaaa x 2! xD Mocne 8/10 w ocenie sezonu 1-ego dla ,,Nocturne", ale wyczuwam pismo nosem, że sezon drugi nie zawiedzie moich oczekiwań - czysta kapitalność się szykuje, bo na to wygląda po zwiastunie do s02 ,,Nocturne". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi