Skocz do zawartości

NETFLIX

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Skończyłem Wzgórze Psów i polecę z klasykiem: do książki nie ma podjazdu. Serial strasznie spłycony, mnóstwo wątków w ogóle nie podjętych albo pozmienianych, bohater kiepsko zobrazowany, cały czas miałem przed oczami smutnego Kurta Cobaina. Jeśli ktoś nie czytał to polecam pomimo ogromnego rozmiaru książki, serial zostawcie sobie na później bo szkoda sobie odbierać przyjemność. 
W 100% prawda. Stwierdzenie, książka lepsza powstało chyba właśnie dla tego serialu, co jest wyjątkowo smutne bo Żulczyk pisał ten scenariusz i może mieć pretensje tylko do siebie.
Sam jestem świeżo po książce, która jest znakomita a tu póki co skończyłem 3 odcinek i z wielkim bólem zmęczę do końca ale po tej akcji z tortem i cyganami nie spodziewam się już żadnego pozytywu, nawet Więckiewicz tego nie ratuje.

Mam cichą nadzieję, że za Dawno temu w Warszawie zabierze się HBO ze Skoniecznym, bo jak to zostanie spier.dolone to się zdenerwuje.
  • Plusik 1
Opublikowano

Po prostu napiszcie, że to jest nudny serial i tyle. Sam mocno się wymęczyłem przy tym serialu, a oglądałem to dla Więckiewicza ale to i tak nic nie dało. 

Dobrze, że chociaż inny polski serial dowozi, czyli Śleboda na skyshowtime. 

Opublikowano

Netflix, ot dla fanów, dla gawiedzi różnych popkulturowych perełek i ,,oryginalności", nawet nie wiedziałem, że wyszedł z emisją całego drugiego sezonu "Castlevania: Nocturne". No, kruci, dobra nasza! Pełne 8 odcinków do oglądnięcia, najlepiej wieczorkiem w dobrym nastroju i atmosferze, przy dobrym nagłośnieniu (i tu szkoda, że dobrego soundbara sobie do mojego 85c TV Sony Bravia 7 etc., nie dokupiłem... mimo, mimo wszystko!), z odpowiednim ,,rozpisaniem" sobie sesji do oglądania na ten sezon - to świetnie narysowana, zmontowana i wyreżyserowana animacja, z charakterystycznym ostrym, miejscami gotyckim konturem postaci, oraz z dość oryginalnym doborem ,,filtru" kolorystycznego, który genialnie podkreśla horrorkowy, z elementami fantasy klimat fabuły, całego Świata Uniwersum Castlevani w tym przypadku. Dlatego taki smaczek ogląda się powoli, co jakiś czas. :P A ta antagonistka, ta Erzsebet Bathory... Ułaaa, :banderas:, może i prostolinijny charakter, ale jakże mocarna żeńska to jest postać, i to pośród złoli! A projekt graficzny Erzsebet, jej animacja jako postaci... Ułaaa x 2! xD Mocne 8/10 w ocenie sezonu 1-ego dla ,,Nocturne", ale wyczuwam pismo nosem, że sezon drugi nie zawiedzie moich oczekiwań - czysta kapitalność się szykuje, bo na to wygląda po zwiastunie do s02 ,,Nocturne". 

• Plusik 1
Opublikowano

Ciekawe czy do konca 2025 u nas tez podniosa:

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/wydarzenia/netflix-z-historycznie-dobrymi-wynikami-w-nagrode-podwyzki-abonamentu/lmpc5m9

"Z perspektywy użytkowników istotniejszą jednak kwestią jest to, że Netflix ogłosił nowe podwyżki planów abonamentowych w USA, Kanadzie, Portugalii i Argentynie. Więcej zapłacą wszyscy:

• plan z reklamami (w Polsce niedostępny) – z 6,99 do 7,99 dol.;
  • plan standard (jakość HD z opcją oglądania na dwóch urządzeniach jednocześnie) – z 15,49 do 17,99 dol.;
  • plan premium (4K, HDR i dźwiękiem przestrzennym 3D z możliwością oglądania na czterech urządzeniach jednocześnie) – z 22,99 do 24,99 dol."
Opublikowano

Wszystkie sezony Power dodali, od dawna chciałem to obejrzeć, ale byłem za leniwy na targanie z torrentów. Szkoda, ze nie dodali trzech spin offów, ten ostatni też podobno dobry

Opublikowano

Kończę Castlevanię Nocturne i dokładnie tak jak się spodziewałem, jest gorzej niż w poprzednich sezonach. W sensie dalej można przyjemnie pooglądać, bo i walki są zajebiste i gore konkretne, mega mi się podoba "kreska", ale klimat po przeniesiu akcji do osiemnastowiecznej Francji padł na ryj niesamowicie, do tego wnerwiają mnie wątki rodem z Trudnych Spraw stanowiące zwykły zapychacz i totalnie zbędne postacie (całe story z Marią i jej rodzicami). Nigdy nie sądziłem, że moją ulubioną postacią okaże się czarny geh wampir :sadkek:  Hmmm może jednak już czas rozważyć seks analny z kolegami? Oczywiście najsilniejsze w serialu są kobiety, a faceci dostają na ogół jeden łomot za drugim, no ale mniejsza z tym, jakoś się dokończy te parę ostatnich odcinków, a później czekanko na DMC w kwietniu. 

Opublikowano

,,Zwyczajny serial" - dobra moja czy raczej ,,dobra nasza!", że ci ,,z góry!" postanowili wstawić do biblioteki Netflixa ,,Zwyczajny Serial" właśnie. Na razie nie ma wszystkich sezonów; zacząłem oglądać od 1-ego odcinka, zamierzam obejrzeć całość z ,,N", a potem ogarnąć resztę z jakichś ,,Chomików" ,,CDA" etc. Doświadczanie na nowo przygód Mordechaja i Rigby'ego, które oglądałem po raz pierwszy, łej Panie, z hektar lat temu (2012?), z tak nietuzinkową, niebagatelnie oryginalną ,,kreską" i projektami postaci, ich charakterem, w ogóle koncepcją całej tej rzeczywistości i różnych ,,paranormalnych" rzeczy, które doświadczają Rigby, Mordechaj i reszta... to :banderas:fantastyczna sprawa, powrót emocji sprzed lat i ,,pożywka dla nostalgii". No i ten

Spoiler

Atleta, xD. Śmieszy, bawi all time! Moja maaamaaaa. XD. 

7 godzin temu, Josh napisał(a):

Kończę Castlevanię Nocturne i dokładnie tak jak się spodziewałem, jest gorzej niż w poprzednich sezonach. W sensie dalej można przyjemnie pooglądać, bo i walki są zajebiste i gore konkretne, mega mi się podoba "kreska", ale klimat po przeniesiu akcji do osiemnastowiecznej Francji padł na ryj niesamowicie, do tego wnerwiają mnie wątki rodem z Trudnych Spraw stanowiące zwykły zapychacz i totalnie zbędne postacie (całe story z Marią i jej rodzicami). Nigdy nie sądziłem, że moją ulubioną postacią okaże się czarny geh wampir :sadkek:  Hmmm może jednak już czas rozważyć seks analny z kolegami? Oczywiście najsilniejsze w serialu są kobiety, a faceci dostają na ogół jeden łomot za drugim, no ale mniejsza z tym, jakoś się dokończy te parę ostatnich odcinków, a później czekanko na DMC w kwietniu. 

,,Nocturne" jest rysowane kapitalnie: piękny ostry kontur, detal w wypełnieniu postaci, ba!, fantastyczne projekty graficzne postaci i przeniesienie ich w ,,animowany byt". Jest co najmniej mrocznie, ale dość oryginalnie - blisko moim zdaniem wizualnego stylu dark fantasy i horror w animacji. Fabuła jest intrygująca, głównie z perspektywy genezy pierwotnego wampirycznego zła. A tego w Uniwersum Castlevanii jeszcze nie było jeśli chodzi o seriale anime/animowane. Najlepsze, najbardziej wyraziste charaktery: Erzsebet Bathory i Alucard. Tak tymczasowo ocenię do s02e03 ten serial na: 7,5/10

Opublikowano
W dniu 10.01.2025 o 21:09, Sep napisał(a):

A ktoś może już obejrzał albo ogląda Świt Ameryki?

No ja właśnie zacząłem - póki co dwa odcinki, ale już jestem zachwycony.
Syf, brud, realizm, brutalność - nie ma się do czego przyjebać, coś pięknego :banderas:

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 26.01.2025 o 20:13, Shen napisał(a):

Wszystkie sezony Power dodali, od dawna chciałem to obejrzeć, ale byłem za leniwy na targanie z torrentów. Szkoda, ze nie dodali trzech spin offów, ten ostatni też podobno dobry

Zajebiste to Power, czwarty sezon już leci. Jak ktoś lubi gangsterskie klimaty to polecam.

Opublikowano

Odpaliłem Furioze, to wieczne narzekanie na dzwiek w polskich filmach nadal aktualne, muzyka nakurwia czy po prostu dzwieki otoczenia a dialogów nie slychac. Dramat, musialem zrobić 2x głośniej niż normalnie oglądam.

Przechwytywanie.JPG.ce49269d3bbe7d0b0107d31b73947a48.JPG

• Plusik 2
  • This 2
Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał(a):

Odpaliłem Furioze, to wieczne narzekanie na dzwiek w polskich filmach nadal aktualne, muzyka nakurwia czy po prostu dzwieki otoczenia a dialogów nie slychac. Dramat, musialem zrobić 2x głośniej niż normalnie oglądam.

tv oglądam normalnie na głośności 8-10 w swoim tv, void czasami daje na 15, polskie produkcje to i na 35-40 nie raz musiałem dawać żeby cokolwiek było wyraźnie słychać. oni to chyba traktują jak mem z kevinem na polsacie. musi tak być bo tradycja zobowiązuje.

Opublikowano

Nawet spoko ta Furioza, tylko po zakonczeniu nie wiem co oni chcą w dwojce zrobic.

Soundtrack był całkiem niezly, szczególnie utwór z końcówki wpadł mi w ucho

Opublikowano
15 godzin temu, Shen napisał(a):

Przechwytywanie.JPG.ce49269d3bbe7d0b0107d31b73947a48.JPG

No i niestety jest coraz gorzej. Najbardziej mi się podobała drama wokół "Wzgórza psów".

Zaczęło się od tego, że ludzie dissowali serial, bo nijak nie szło zrozumieć dialogów. Włączył się w to sam Żulczyk totalnie niepotrzebnie dissując widzów, że mają słabe telewizory. No i się zaczęła inba, słowo przeciwko słowu, ale pojawiły się też ciekawe analizy wprost pokazujące, że te dialogi obiektywnie są chujowo nagrane - 

https://www.facebook.com/share/p/15bXx7vMNr/

image.png.f6e9f18b966567d0ee66db2ba9a65858.png

Opublikowano

N zaproponował mi The Hot Spot, japoński serial z aktorami. Takich zwykle unikam, bo głupie i infantylne. Ale był jakiś ładny obrazek, opis mi się skojarzył z Resident Alien no i włączyłem. Jest tylko jeden odcinek, mam nadzieję na razie.

Cudo. Bardzo lubię ten rodzaj humoru (bez wybuchów śmiechu, ale non-stop jest lekko zabawnie), bardzo dobre dialogi, wszystko się świetnie składa do kupy i widać, że twórcy doskonale panują nad fabułą. Po jednym odcinku bardzo polecam.

Serial, podobnie jak koreański Signal i z pewnością wiele innych, jest dostępny na polskim N, ale nie pojawia się jak język konta jest ustawiony na polski. Po zmianie na angielski nagle jest. Nie ma też polskich podpisów.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 2.02.2025 o 11:14, Rudiok napisał(a):

No i niestety jest coraz gorzej. Najbardziej mi się podobała drama wokół "Wzgórza psów".

Zaczęło się od tego, że ludzie dissowali serial, bo nijak nie szło zrozumieć dialogów. Włączył się w to sam Żulczyk totalnie niepotrzebnie dissując widzów, że mają słabe telewizory. No i się zaczęła inba, słowo przeciwko słowu, ale pojawiły się też ciekawe analizy wprost pokazujące, że te dialogi obiektywnie są chujowo nagrane - 

https://www.facebook.com/share/p/15bXx7vMNr/

image.png.f6e9f18b966567d0ee66db2ba9a65858.png

Wzgórze psów z napisami musiałem oglądać, bo nie szło wyrobić.

Opublikowano
21 minut temu, dominalien napisał(a):

Serial, podobnie jak koreański Signal i z pewnością wiele innych, jest dostępny na polskim N, ale nie pojawia się jak język konta jest ustawiony na polski. Po zmianie na angielski nagle jest. Nie ma też polskich podpisów.

Zmieniłem kilka miesięcy temu język na angieski i już tak zostawiłem, są polskie pozycje, napisy, lektor i tak, a duzo wiecej miedzynarodowych tytułów. Dużo się traci siedząc na polskim.

• Plusik 1