mcp 2 088 Opublikowano środa o 10:17 Opublikowano środa o 10:17 Stephen Graham jest wystarczającą rekomendacją żeby to sprawdzić A ja do kotleta powtarzam sobie Narcos i cały czas twierdzę, że to jedna z najlepszych rzeczy jakie wypuścił netflix 1 Cytuj
Josh 5 550 Opublikowano środa o 11:40 Opublikowano środa o 11:40 Ale tylko sezony z Pawłem Eskobariuszem, no i jeszcze ten z kartelem z Cali był ok. Cytuj
Rtooj 1 778 Opublikowano czwartek o 18:35 Opublikowano czwartek o 18:35 W dniu 18.03.2025 o 21:28, Rudiok napisał(a): Po tym serialu to trzeba chyba dzień urlopu wziąć. Miażdży psychicznie mocniej niż niejeden ciężki horror. Kręcony rewelacyjnie na niby jednym ujęciu. Aktorsko petarda a klimat gęsty że można nożem kroić. Również polecam, ale nie jest to łatwy ani przyjemny serialik do kotleta. No właśnie chyba nie niby ;] Obejrzałem całość i np. w pierwszym spodziewałem się że schowają montaż np. w scenie robienia zdjęcia na komisariacie młodemu - nic z tych rzeczy, nie ma flesza i zagrywki z pokazaniem fotografii, serial ok, ale pierwszy raz chyba montaż powoduje że chcę coś obejrzeć ponownie. Widzę tutaj nagrody, i kto wie czy tylko za montaż. Ten syn policjanta świetnie zagrał. Zresztą jak wszyscy. Cytuj
ginn 893 Opublikowano piątek o 09:20 Opublikowano piątek o 09:20 Mi został ostatni odcinek i faktycznie siadło genialnie. Techniczny majstersztyk z kapitalnym Grahamem, który przelewa swoje emocje na widza. No w pewnej scenie to aż mnie bolało. Serial na pewno nie do kotleta. Czy przypierdolił mi w gębę? Chyba nie, choć zobaczymy, co przyniesie finał. Cytuj
Rudiok 3 455 Opublikowano sobota o 20:58 Opublikowano sobota o 20:58 W dniu 14.03.2025 o 18:16, Fanek napisał(a): The Electric State - film za 300mln $ dziś wyszło https://www.imdb.com/title/tt7766378/ Wołam @Masorzbo obejrzane i z ostatnich Netflixowych gówien to w sumie im najmniejszy kupsztal wyszedł. Film jest lekko infantylny, fabułę ma rysowaną grubą kreską jak dla debili, a jego najsłabszym elementem są głowni bohaterowie. Nie trawię panny Brown i nie wiem komu i jak dobrze obciąga, że jest ciągle tak promowana przez N, ale drewno niesamowite. Pratt gra Pratta i niczym się nie różni od swoich innych ról, mogło by go nie być. Tam gdzie film rozwija skrzydła to wykreowany świat i alternatywna rzeczywistość po wojnie robotów. Do tego dopieszczone efekty specjalne i świetne scenografie. Głowni aktorzy-roboty zapadają w pamięć, a grający ich aktorzy głosowi spisują się na medal. Jest trochę humoru sytuacyjnego, ale nie ma ciarek cringe'u. Klasykiem to to nie zostanie, ale rzemieślnicza robota wykonana na 6.5/10. 1 Cytuj
MEVEK 3 722 Opublikowano sobota o 23:26 Opublikowano sobota o 23:26 Ja bardzo milo wspominam Problem 3 cial, czy choc by Mindhuntera. Mam nadzieje ze kolejne sezony powstana Cytuj
Jukka Sarasti 569 Opublikowano wczoraj o 11:12 Opublikowano wczoraj o 11:12 Też nie do końca łapię ciśnięcie po "The Electric State". Czy to dobry film? Nie, ale też nie jakoś szczególnie gorszy od innych wypustów Netflixa. Ma swoje oczywiste wady jak nakręcona grubą linią historia czy pozbawiona wyrazu główna bohaterka (niby napisanie postaci samo w sobie jest ograniczające, ale odtwórczyni tejże roli gra z gracją drewna), ale sam koncept, projekty robotów czy ogólna "rozrywkowość" robią z tego tytułu przyjemne filmidło pod popcorn i leżenie na kanapie. Można zarzucić jako odmóżdżacz i przyzwoicie się bawić. Cytuj
Josh 5 550 Opublikowano wczoraj o 11:21 Opublikowano wczoraj o 11:21 Jeżeli w filmie są wkurwiający aktorzy, to ja z miejsca dziękuję za seans i odpalam coś innego. Nie będę przez dwie godziny oglądał jak Andy z Parks and Recreation udaje Hana Solo, a tym bardziej nie mam zamiaru się męczyć obserwując jak Millie Bobby Brown strzela dokładnie te same miny co w Stranger Things, bo jej zdolności aktorskie przez te wszystkie lata nie eweoluowały nawet w minimalnym stopniu. Kretyńskich akcyjniaków z lepszą obsadą jest w opór, więc można wybierać. Cytuj
malyksg86 63 Opublikowano wczoraj o 11:29 Opublikowano wczoraj o 11:29 Dojrzewanie 9/10 świetnie zagrany, rewelacyjnie nakręcony. Te jedno ujęcie robi robotę bo ciężko wzrok oderwać, nie wiem gdzie oni te cięcia poukrywali, zresztą nie ważne bo efekt końcowy jest powalający. Sama historia bardzo mocna, jeszcze jak ktoś ma dzieci to x2 do emocji. Trzeci odcinek.. pff szczęka na podłodze. Oj posypią się nagrody. Cytuj
Słupek 2 230 Opublikowano wczoraj o 13:31 Opublikowano wczoraj o 13:31 i czwarty z płaczem Grahama, noo ostatnie 15 minut rozrywa duszę. Cytuj
dominalien 327 Opublikowano wczoraj o 18:17 Opublikowano wczoraj o 18:17 Resident Alien sezon 2 Właśnie wciągnąłem jednym ciągiem chyba 4 ostatnie odcinki, bardzo dobrze się wszystko zaczyna układać pod koniec sezonu, ale niestety wcześniej nie jest tak różowo. Głównym problemem tutaj (nie pamiętam tego z pierwszego) są potwornie durne, przerysowane postaci, które chyba mają być śmieszne, ale wychodzą żenująco. Trochę mi to przypomina Friendsów, gdzie na różnych etapach każda z głównych postaci musiała pokazać się z bardzo złej strony, tyle że do 10 potęgi. Podobnie też było w Ted Lasso, gdzie w pewnym momencie pojawili się dziwaczni, jednowymiarowi bohaterowie z pojedynczym głupkowatym zachowaniem i wtedy durnota mnie przytłoczyła i odpadłem. Tutaj przede wszystkim szeryf i mer (oraz jego relacja z żoną) są karykaturami ludzi i zachowań, wyolbrzymione do granic absurdu. A że serial równolegle prowadzi wątki wszystkich mniej więcej po równo, jest tego naprawdę dużo. Na szczęście główna fabuła i postać naszego aliena są naprawdę dobre i świetnie to wynagradzają. Ale wygląda to tak, że co kilka minut, ze sceny na scenę, każdy odcinek zmienia się diametralnie o 180 stopni. Dość powiedzieć, że przez środkowe 10 odcinków brnąłem przez wiele miesięcy. Na polskim Netfliksie sezon 2 niedawno został dodany, na amerykańskim od dawna już jest również S3. Zaraz siadam oglądać dalej. Niezależnie od dużych zastrzeżeń, polecam jako naprawdę dobrą rozrywkę. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi