Il Brutto 1 624 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 4 minuty temu, chris85 napisał: Co rozumiesz przez gowniane dokumenty? Oglądałeś coś ostatnio na Discovery Channel albo History? Np Taśmy Teda i Porwana w biały dzień byly dobre. Tasmy Bundiego byly slabe jak dla mnie, zapowiadano jako wstrzasajace a wyszlo jak zwykle. Making a Murder, tendencyjny i przeciagniety do granic mozliwosci, mogli skompresowac w 2-3 odcinki. Osho podobnie i w sumie to nic z niego nie wynika. Jakies bezsensowne sceny jak czlowiek mowi o czyms co niby ma byc wazne i w ogole juz do tego nie wracaja. A to i tak jedne z lepszych. Takiego (pipi) jak ten o M. McCain, The Evil Genius, The innocent Man to nawet nie chce mi sie komentowac. Szczerze nie wiem co gorsze, te tasmowo wypuszczane dokumenty czy kupsztale o marvelowskich bohaterach. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 (edytowane) Mi z dokumentów całkiem spoko ogląda się Cesarstwo Rzymskie z narracją Seana Beana. Niedługo trzeci sezon Sporo ciekawostek, których próżno szukać w szkolnych podręcznikach. W sumie mało obiektywna opinia, bo wszystko, co w tych klimatach, ma u mnie plusa na starcie To o wojnie w Wietnamie dobre merytorycznie, ale niesamowicie rozciągnięte. Odcinki trwające ponad 2h? No kaman... Edytowane 5 kwietnia 2019 przez Frantik Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 (edytowane) 46 minut temu, Il Brutto napisał: Tasmy Bundiego byly slabe jak dla mnie, zapowiadano jako wstrzasajace a wyszlo jak zwykle. Making a Murder, tendencyjny i przeciagniety do granic mozliwosci, mogli skompresowac w 2-3 odcinki. Osho podobnie i w sumie to nic z niego nie wynika. Jakies bezsensowne sceny jak czlowiek mowi o czyms co niby ma byc wazne i w ogole juz do tego nie wracaja. A to i tak jedne z lepszych. Takiego (pipi) jak ten o M. McCain, The Evil Genius, The innocent Man to nawet nie chce mi sie komentowac. Szczerze nie wiem co gorsze, te tasmowo wypuszczane dokumenty czy kupsztale o marvelowskich bohaterach. Malo wstrząsający? W takim razie polecam stronki typu Best Gore. 3 minuty temu, Frantik napisał: Mi z dokumentów całkiem spoko ogląda się Cesarstwo Rzymskie z narracją Seana Beana. Niedługo trzeci sezon W sumie mało obiektywna opinia, bo wszystko, co w tych klimatach, ma u mnie plusa na starcie To o wojnie w Wietnamie dobre merytorycznie, ale niesamowicie rozciągnięte. Odcinki trwające ponad 2h? No kaman... Bo to dokument kompletny, a nie jakieś tfu "10 faktów o wojnie w Wietnamie" na YouTube. Edytowane 5 kwietnia 2019 przez chris85 1 Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 No ale chyba nic nie stało na przeszkodzie, by zrobić więcej krótszych odcinków niż takie kobyły na parę godzin 30-45 minut byłoby optymalne Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 To które z dokumentów warto obejrzeć? Na tę chwile wciągnąłbym coś o II WŚ. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Dziś każdy powinien obejrzeć Naszą planetę. 2 Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Właśnie miałem przypomnieć. Pięknie to wygląda na trailerze 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 I jak tam się Wam podoba obsada aktorskiego Cowboya Bebop'a? xd 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Laska i murzyn myśle, że ujda, ale chińczyk to do końca życia będzie mi się kojarzył z głupkowatymi komediami. Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 5 godzin temu, Rudiok napisał: Dziś każdy powinien obejrzeć Naszą planetę. Właśnie słyszałem reklamę w radiu, czytaną przez Panią Czubównę. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Nasza planeta - jakie to jest złoto Czubówna + zdjęcia powodujące opad szczęki (jak oni niektóre zrobili to nie mam pojęcia) + majestatyczna muzyka + humor (tańczące ptaki) + akcja (ucieczka antylop) + emocje (pisklęta flamingów). A to dopiero pierwszy odcinek... Coś wspaniałego. 6 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 (edytowane) 4 minuty temu, Rudiok napisał: Nasza planeta - jakie to jest złoto Czubówna + zdjęcia powodujące opad szczęki (jak oni niektóre zrobili to nie mam pojęcia) + majestatyczna muzyka + humor (tańczące ptaki) + akcja (ucieczka antylop) + emocje (pisklęta flamingów). A to dopiero pierwszy odcinek... Coś wspaniałego. Puściłem pierwszy odcinek. Dolby Atmos 4K na OLED robi. 3letnia córka siedziała zafascynowała a na małym flamingu się popłakała. A Czubówna robi do tego też dobrze. Miód! Polecam też serial o F1. Gały wypala. Edytowane 5 kwietnia 2019 przez marbel007 2 Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 6 kwietnia 2019 Opublikowano 6 kwietnia 2019 Puściłem pierwszy odcinek. Dolby Atmos 4K na OLED robi. 3letnia córka siedziała zafascynowała a na małym flamingu się popłakała. A Czubówna robi do tego też dobrze. Miód! Polecam też serial o F1. Gały wypala.Jak dla mnie najładniejszy program na netflixie dolby vision i atmos naprawdę dają radę coś pięknego. Szkoda tylko że muszę wybierać między panią Krystyną a Atmosem ale wybór jest prosty. Swoją drogą czy ktoś wie czy jest szansa że na polskich ścieżkach doczekamy się atmosa ?Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 7 kwietnia 2019 Opublikowano 7 kwietnia 2019 2 sezon Sabriny wylądował jakby co. I jeszcze taka szwedzka nowość https://www.imdb.com/title/tt8686106/ 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SG1-ZIELU 870 Opublikowano 7 kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 kwietnia 2019 Sabrina drugi sezon ? dziękuje postoje nie zniosę więcej tego lewackiego gówna wciskanego co każdy odcinek. 7 2 1 2 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 W dniu 5.04.2019 o 21:40, marbel007 napisał: 3letnia córka siedziała zafascynowała a na małym flamingu się popłakała. U mnie 31letnia kobita również się popłakała :))) Te ujęcia... cały czas się zastanawiam, jak oni to kręcili? Czy to jakieś rendery? Odbiór audio-wizualny 10/10. Polecam każdemu dokument "Nasza Planeta". Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Ja też po 1 epie Naszej Planety jestem zachwycony. Coś pięknego. 1 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Drugi rozczarowanie... Bo brak kolorów. Dużo białego Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 W następnych będzie dużo żółtego, niebieskiego, zielonego... Dziś dokończę drugi i czekam na trzeci. Mnie takie filmy bardzo relaksują, a ten ma chyba najlepsze ujęcia jakie widziałem. 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Trzeci odcinek naszej planety taniec ptakow, srajaca wiewiorka, grzyby atakujace owady czwarty tez niczego sobie. Wizualnie kazdy odc 12/10, recepta jest taka Sama: troche zachwytu, troche bekowej akcji, smutnej sceny gorzkiej prawdy o ludzkiej destrukcyjnej dzialalnosci. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Nasza Planeta to wspaniałe dzieło. Ujęcia są niesamowicie piękne, a oglądam na tv full HD. Na dużym, porządnym tv, to musi robić mocno. Oglądam i jestem pod wrażeniem, jak oni uchwycili większość tych ujęć, miazga. Morsy w drugim odcinku... człowiek ogląda i wie, że się do tego przyczynił 1 Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 (edytowane) J*ebać całą ekipę Netflixa za to, że nie obskrobali tej soli z nóżek małego flaminga Edytowane 10 kwietnia 2019 przez selene 4 1 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Spadające z klifu morsy, dzizas, jak to wyglądało Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi