Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 5.11.2019 o 17:01, sprite napisał:

2 sezon The End Of The Fucking World już można oglądać

Szkoda, że imo zrobiony na siłę. 1szy jest w pytkę i zakończenie jak dla mnie było idealne. Obejrzałem połowę 2go i jestem srogo zawiedziony. 

Edytowane przez Bjały

• Odpowiedzi 7,2 tys.
  • Wyświetleń 552,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• xD  nikt normalny nie miał 

• raven_raven
    raven_raven

jest już polska czołówka nadchodzącego mesjasza - Neon Genesis Evangelion  

• Sabrina drugi sezon ? dziękuje postoje nie zniosę więcej tego lewackiego gówna wciskanego co każdy odcinek.

Opublikowano

Zacząłem oglądać Daybreak, po męczarniach dotrwałem do 6 epa, ale dalej nie mam siły, straszna bieda.

Opublikowano
3 godziny temu, Bjały napisał:

Szkoda, że imo zrobiony na siłę. 1szy jest w pytkę i zakończenie jak dla mnie było idealne. Obejrzałem połowę 2go i jestem srogo zawiedziony. 

dokładnie, cała magia tego serialu uleciała

Opublikowano

Dobry film, dobrze zagrany, Chalament jako Henryk V dał radę, nawet Pattinson zagrał bardzo ok. Brutalny, brudny i do tego ładnie nakręcony. Nie nudziłem się, a po samym filmie chętnie przestudiowałem biografie Króla. Oczywiście jak to z tego typu produkcjami historycznymi, twórcy poszli w niektórych elementach mocno na skróty. Sceny bitew mogły być nakręcone z większym rozmachem, widocznie budzet nie pozwolił na większe fajerwerki, ale źle nie jest. Fani filmów historycznych muszą obejrzec ten film, polecam.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Greatest events of WWII in color - polecam, bardzo dobrze zrealizowany dokument pełen koloryzowanych ujęć z największych wydarzeń drugiej wojny światowej. D-Day, Hiroshima, Blitzkrieg. Całkiem inaczej się to odbiera widząc wszystko w kolorze. 

Opublikowano

Earthquake bird dziś wylądował

Opublikowano

Wiadomo coś o nowym sezonie Rick And Morty w Polskim Netflix? Przecież to jest bzdura że w USA już poleciało a u nas brak nawet wersji bez napisów. Mimo opłacania najdroższego abonamentu mój ulubiony twór znajdujący się na netflixie muszę szukać w sieci...

Opublikowano

Dokumenty, jedna z lepszych rzeczy na Netflixie. Tydzień temu obejrzałem Taśmy Teda Bundiegi, polecam. 

Opublikowano
W dniu 13.11.2019 o 20:00, Rudiok napisał:

Greatest events of WWII in color - polecam, bardzo dobrze zrealizowany dokument pełen koloryzowanych ujęć z największych wydarzeń drugiej wojny światowej. D-Day, Hiroshima, Blitzkrieg. Całkiem inaczej się to odbiera widząc wszystko w kolorze. 

Prawda to, fajne ujęcia, przyjemnie się ogląda. Nie podobają mi się za to te przerywniki i pokazywanie gadających ekspertów. Dla mnie lepiej sam obraz + lektor, zamiast taki pseudo wywiadów.

Opublikowano

mam nadzieję że jest przebitka jak ekspert kamil rozi opowiada o rotmistrzu pileckim

Opublikowano

Warto dodać, że ta II Wojna Światowa w kolorze to  zdecydowanie anglosaskocentryczna wizja historii. Więc kampania wrzesniowa 1939 obgadana jest w jakąś minutę, Bitwa o Anglię to hymn ku chwale brytyjskiego lotnictwa, z zastrzeżeniem że walczyli też Czesci i Polacy (co jest oczywiscie historycznie słuszne i uprawnione). Ale mimo wszystko warto, dobry historyczny serial, mimo jakas tam wpadek typu mapa Polski z 1939 roku bez Kresów i Wilna.

Opublikowano

Czy Dom z Papieru odpala wam się w 4K? Niby w opisie jest UHD 4K, mam abonament premium, inne filmy włączają się w tryb 4k, ale ten uparcie wyswietla max 1080p (net 50mbps, kabel LAN).

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Crown w trzecim poziomie trzyma bardzo wysoki poziom. Jaki to jest piękny serial. Aktorstwo to nadal najwyższa półka, świetnie rozpisane dialogi tworzą bardzo ciekawe do obserwacji postaci, a do tego nie jest w żaden sposób nachalny, bo przeważnie pokazuje zamknięte historie w ramach jednego odcinka.

Z filmów widziałem ostatnio Króla i bardzo go polecam. Oglądałem go zupełnie na świeżo, nie znając poprzednich ekranizacji ani dzieła Szekspira i zrobił na mnie ogromne wrażenie. Dramaturgia, konflikt głównego bohatera, fantastyczne sceny batalistyczne - coś pięknego. Aż musiałem się przejść na spacer po seansie.

Opublikowano

Król naprawdę super. Co mi się spodobało to już pierwsza walka gdzie widać że w takiej zbroi strasznie ciężko było się ruszać itp. A nie ze gostki w pełnym oporzadzeniu wywijaja jak baletnice. No i ten Chalamet, ciekawa kariera przed nim.

Ogólnie top Netflixa. 

Opublikowano
W dniu 22.11.2019 o 16:47, _Red_ napisał:

Czy Dom z Papieru odpala wam się w 4K? Niby w opisie jest UHD 4K, mam abonament premium, inne filmy włączają się w tryb 4k, ale ten uparcie wyswietla max 1080p (net 50mbps, kabel LAN).

Chyba dopiero trzeci sezon jest w UHD. Dlatego w "menu" serialu widać 4K Dolby Vision. 

Opublikowano

A to mozliwe, bo zacząłem trzeci sezon i wskoczylo w 4k.

Opublikowano

Mars - takie se. Wolałbym 5min wstępu dokumentalnego a potem normalny serial niż wydarzenia co chwile przeplatane komentarzem i archiwami. Do tego strong female podbijają kosmos a faceci to słabiacy. 5/10

Opublikowano
A to mozliwe, bo zacząłem trzeci sezon i wskoczylo w 4k.
Dużo jest seriali co zaczęło z pułapu 1080p, a jak już się dobrał do nich Netflix to nowe sezony były z 4ki HDR.
Opublikowano

Dzis wskakuje Irlandczyk i krazy plotka, ze 1 grudnia ma pojawic sie 3 sezon Castlevanii :obama:

Opublikowano

Takie filmisko jak Irlandczyk to trzeba sobie zostawić na weekend :obama: