Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Właśnie to zarzucam netfliksowi, nie czarnym czy LGBT. Mam wrażenie, że oni troche do tematu podchodza w stylu "wrzucmy geja i nic nie róbmy z ta postacią. Może nam ona ewoluuje. W serialach HBO jest inaczej. Dostajesz postać i po kilku odcinkach, sezonach lub w ogóle, nie dowiadujesz sie, że ona jest homo. Przykładowo: The Sopranos:

Spoiler

-Vito- wiadomo - 4 czy tam 5 sezon.
-Phil Leotardo - jak wykanczał Vito.
-Prawdopodobnie Ritchi Aprile (moja, chyba ulubiona postać) dowiedziałem się niedawno po kilku latach od zakonczenia serialu.

Czy wiadomość, że oni byli gejami jest dla mnie istotna ? Czy zmieniło to jakoś moje życie? Absolutnie nie. Ale pod tym względem netfliksowe seriale mnie zawodzą. Zamiast wrzucać stado LGBT, czy tam murzynów, zaczęliby od tego, aby lepiej pisać postacie i scenariusze. 

Kolejna sprawa. Nie obrażaj mnie tylko dlatego, że mnie nie zrozumiałeś. Nie jesteśmy kolegami. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 7,2 tys.
  • Wyświetleń 552,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• xD  nikt normalny nie miał 

• raven_raven
    raven_raven

jest już polska czołówka nadchodzącego mesjasza - Neon Genesis Evangelion  

• Sabrina drugi sezon ? dziękuje postoje nie zniosę więcej tego lewackiego gówna wciskanego co każdy odcinek.

Opublikowano

Sopranos to po prostu świetnie napisany serial, czy to z hetero czy homo postaciami. HBO zatrudnia dobrych scenarzystów.

Gdy Netflix zatrudni dobrych pisarzy, to i u nich znajdziemy dobre postacie, hetero czy homo.

Opublikowano
16 minut temu, Figaro napisał:

W ich serialach płytka postać jest każdego koloru, do wyboru.

No i tak jest, większość ich seriali i filmów jest mocno średnia. Politykę mają taką, że stawiają na różnorodność postaci. Jak ktoś nie jest uprzedzony, to nie zwróci na to uwagi, albo będzie mu to obojętne. 

W Summmertime jest lesbijka, która akurat ratuje ten serial momentami, bo jej rola jest ciekawa, a i sama aktorka fajnie gra. Także nie rozpędzałbym się ze stwierdzeniem, że wrzucają lpg, bo nie mają pomysłu i te postaci są nijakie i bez sensu.

Opublikowano

Sabrina, to chyba najbardziej sztandarowy przykład z Netflixa. Nie wiem, jak można być obojętnym na takie nieudolne agitowanie.

Opublikowano

I tu się zgadzamy. Nie obchodzi mnie, czy postacie są homo czy hetero.  Maja coś sobą reprezentować. A ten cały "duch netfliksa" to jest być może bardziej  ładowanie nic nie znaczących postaci po to aby były. Podejrzewam, że chodzi o to, aby wyrobić tolerancje, lub zszokować. Patrz wiedźmin i czarne elfy. Szczerze obejrzałem tylko pierwszy odcinek. Nie wiem jak te elfy zostały poprowadzone, mogę się domyślać tylko. Kończę te dyskusję , bo przyznam, że jestem uprzedzony do netfliksa dlatego, iż wiele seriali jest po prostu kiepska. Nie dam rady oglądać rzeczy średnich  Znam tylko Mindhunter, Sex education i End of the fuc***g world. Podejrzewam , że gdyby porównać HBO do Netfliksa to stosunek LGBT i czarnych byłby podobny( nie chce mi się szukać), lub nawet większy w HBO. Seriale jak OZ, the wire, The deuce, The sopranos, The night of... Wszędzie jest jakiś wątek homoseksualny, ale on ma coś wywołać, a nie być, aby być. To jest główny grzech netfliksa. Chociażby jeden z nowszych seriali : Euforia od HBO - Też wątek LGBT jest poprowadzony moim zdaniem beznadziejnie. 

Opublikowano

W HBo Sześć stop pod ziemią genialny serial a główny bohater to gej. Jak się chce to można. A z innej beczki wyobraźcie sobie żeby ktoś dziś zrobił Przyjaciół? Zaraz by ich zabili za brak czarnych i obrażanie gejów.

Opublikowano
3 godziny temu, zlewo napisał:

Właśnie to zarzucam netfliksowi, nie czarnym czy LGBT. Mam wrażenie, że oni troche do tematu podchodza w stylu "wrzucmy geja i nic nie róbmy z ta postacią. Może nam ona ewoluuje. W serialach HBO jest inaczej. Dostajesz postać i po kilku odcinkach, sezonach lub w ogóle, nie dowiadujesz sie, że ona jest homo. Przykładowo: The Sopranos:

Ukryj zawartość

-Vito- wiadomo - 4 czy tam 5 sezon.
-Phil Leotardo - jak wykanczał Vito.
-Prawdopodobnie Ritchi Aprile (moja, chyba ulubiona postać) dowiedziałem się niedawno po kilku latach od zakonczenia serialu.

Czy wiadomość, że oni byli gejami jest dla mnie istotna ? Czy zmieniło to jakoś moje życie? Absolutnie nie. Ale pod tym względem netfliksowe seriale mnie zawodzą. Zamiast wrzucać stado LGBT, czy tam murzynów, zaczęliby od tego, aby lepiej pisać postacie i scenariusze. 

Kolejna sprawa. Nie obrażaj mnie tylko dlatego, że mnie nie zrozumiałeś. Nie jesteśmy kolegami. Pozdrawiam.

Ritchie ciotą? Jakie są ba to dowody? On kochał tylko kurtkę i opowiastki o swoim dawnym życiu. Jedno i drugie nie robiły na kolegach wrażenia.

A to z Philem to też przesada. Bo wyszedł z szafy i ściskał kołdrę kiedy obijali Vito?  Czuł do niego obrzydzenie i pewnie trochę żalu, bo byli dalszą rodziną.  Zrobił co uznał za słuszne. 

Opublikowano

Na netflix pojawił się bardzo dobry film japoński (nie Anime). Jeżeli chcecie obejrzeć kawał dobrego kina polecam "MANBIKI KAZOKU"

Opublikowano

Betaal - indyjskie zombie. Do poziomu koreańskiego Kingdom brakuje, ale wstydu nie ma. Warto sprawdzić jak ktoś lubi tą tematykę.

Opublikowano
16 godzin temu, Zwyrodnialec napisał:

Ukryj zawartość

Ritchie ciotą? Jakie są ba to dowody? On kochał tylko kurtkę i opowiastki o swoim dawnym życiu. Jedno i drugie nie robiły na kolegach wrażenia.

A to z Philem to też przesada. Bo wyszedł z szafy i ściskał kołdrę kiedy obijali Vito?  Czuł do niego obrzydzenie i pewnie trochę żalu, bo byli dalszą rodziną.  Zrobił co uznał za słuszne. 

Spoiler

Właśnie o to chodzi, że dowodów nie ma. Phil to spekulacje właśnie takie jak zabijał. Z Ritchiem jest podobnie. Jak mu zaraz po wyjściu z więzienia striptizerka ciągnęła to powiedziała : "Lubisz po ciemku ?" A on że cos w tym stylu. Jak wiadomo w wiezieniach nie ma kobiet i podobno gaszą światło jak są obsługiwani przez innych mężczyzn. Po za tym jak widział się z  Seanem i tym drugim od Chrisa to wywiązała sie gadka o jakims więźniu i ten powiedział :" O kojarze go. Rosły typ i podał jego wymiary. Praktycznie żaden człowiek nie zna wymiarow innego mężczyzny. Oczywiście to są tylko gdybania, ale ta postać jest taka ciekawa, że można sobie pogdybać. Inaczej jest z netfliksem gdzie masz wszystko wyłożone na tacy.

Opublikowano
18 godzin temu, SetoPL napisał:

W HBo Sześć stop pod ziemią genialny serial a główny bohater to gej. Jak się chce to można. A z innej beczki wyobraźcie sobie żeby ktoś dziś zrobił Przyjaciół? Zaraz by ich zabili za brak czarnych i obrażanie gejów.

A wyobraź sobie Świat według Bundych w dzisiejszych czasach? 

Opublikowano

Uwielbiam Bundych. Do dzisiaj puszcze sobie czasem jakiś odcinek do snu. Jechali równo po każdym bez wyjątku. Jakby nie patrzeć, to była tolerancja i równe traktowanie wszystkich. 

Opublikowano

Leci codziennie na super polsat o 10, maraton z całego tygodnia w soboty od 10. Genialny serial. 

Opublikowano
18 godzin temu, SetoPL napisał:

z innej beczki wyobraźcie sobie żeby ktoś dziś zrobił Przyjaciół? Zaraz by ich zabili za brak czarnych i obrażanie gejów.

Wow, to prawie tak jakby kultura się zmieniała :o 

poza tym za brak czarnych aktorów byla wielokrotnie gów.noburza podczas oryginalnej emisji Friendsow.

a tak poza tym był to bardzo progresywny serial jak na swe czasy.

Opublikowano
4 godziny temu, YETI napisał:

Leci codziennie na super polsat o 10, maraton z całego tygodnia w soboty od 10. Genialny serial. 

Amazon prime masz wszystkie sezony z pl napisami

Opublikowano

Snowpiercer :dunno:

Rozumiem, że hajs się nie zgadza i biorą się już za wszystko, ale przenoszenie akurat tego filmu na serial to jako sam pomysł to tak max 4/10. Scenografia niezła, alegorie różnic klasowych obecne, klasyczne klisze i podział na dobrych/złych również, ale sama intryga jest taka nijaka jak tani procedural z lat '90 na jakiejś mało znanej stacji telewizyjnej. Jako że to Netflix to nie mogło oczywiście zabraknąć lesbijek i ssania kuta.sów, no bo inaczej się teraz serialu nie da przecież zrobić. 

Ale największym balasem jest główny "bohater" (Mudżin w dredach) który poziomem drewna zawstydza nawet braci Mroczków. Jeśli jest jakaś skala gry aktorskiej to gość się bije między 0/10 a 1/10. Albo jest synem/kuzynem jakiegoś bossa stacji albo z wyprzedzeniem chcieli wziąć udział w #blacklivesmatter. 

Cztery balasy/10 z czego 2 za Jennifer Connelly. 

Opublikowano

Wchodze na netflixa i widze, ze dalej ciagna to 13 powodów, juz po drugim sezonie mialem dosyc :yao:

Opublikowano

Po co to ruszasz?  Serial typowo dla nastolatek.

Opublikowano

Wczoraj obejrzałem The boy who hardnessed the wind, bardzo fajny, można obejrzeć zupełnie inny świat, a takich filmów, dobrze zrealizowanych, za dużo nie ma.

Opublikowano
W dniu 26.05.2020 o 13:49, Rozi napisał:

Bardzo ciekawy, bez wymienienia m.in. Gatesa i Clintona, którzy byli jego stałymi gościami. No ale jest Trump XD

W całym serialu o Trumpie są może dwie wzmianki, o Clintonie jest sporo, o Gatesie nie ma nic (albo bardzo niewiele). Także nie do końca masz rację. Myślę, że można obejrzeć bo dobrze pokazuje jak system działa dla bogatych ludzi z władzą :)

Edit: Jeffrey Epstein: Filthy Rich - o ten serial chodzi.

Edytowane przez karmaster
Epstein

Opublikowano

Hollywood - miniserial o początkach Hollywood, świetny klimat lat '40 (LA Noire od razu się przypomina), muzyka z epoki, akcenty oraz wszelkie brudy i zakulisowe zagrywki świata aktorskiego. Parsons najlepiej wypada w swojej roli a nie ma łatwego zadania dobrze zagrać takiego fałszywego, śliskiego, wyrachowanego, ale inteligentnego typa. 7 odcinków, bawiłem się bardzo przyjemnie, polecam.

Opublikowano

mój brat  

Przerzucony z pełnego przemocy domu do brutalnego ośrodka poprawczego nastolatek uczy się życia w nowej rzeczywistości i nawiązuje niezwykłe sojusze, aby przetrwać.

Ocena na filmwebie może zniechęcać ale to naprawdę dobry francuski dramat ze smiechowymi momentami

Opublikowano

W głebi lasu bardzo dobre, początek intrugujący, dobrze zrealizowany. Jeszcze nie skończyłem, ale w połowie moge polecić. 

Opublikowano

Godzinę temu, Dud.ek napisał:

W głebi lasu bardzo dobre, początek intrugujący, dobrze zrealizowany. Jeszcze nie skończyłem, ale w połowie moge polecić. 

Czy to jest poziom produktów tvn? Bo sra.ją tymi serialami kryminalnymi na lewo i prawo i patrząc po zwiastunie wygląda jak kolejna chyłka czy inne gunwo

Edytowane przez mcp