Opublikowano 25 lipca 20213 l Wychodzisz z blednego zalzoenia, ze jak cos jest kreskowka to jest skierowane do dzieci. No i nie kazdy po przekroczeniu trzydziestki zaczyna obcowac jedynie z dzielami Platona czy Puszkina w oryginale. Ja bym tam sobie obejrzal himena w nowej wersji z dojrzalszymi tematami i historia. Jako dziecko to wiadomo, ze byla to pozycja obowiazkowa, potem pojawily sie inne kreskowki min. Zolwie Ninja. Te zreszta nadal kreca sie okolicach produktu dla 7 latkow wiec odpuszczam. No i nie wiem co jest zlego w ogladaniu prostych historii walki dobra ze zlem. Jakby nie patrzec to od wyjscia z jaskini nie ogladamy w zasadzie niczego innego.
Opublikowano 25 lipca 20213 l 35 minut temu, Mejm napisał: Ku.rwa to co tu ogladac? Mam nadzieje, ze mnie dzis polecane Pig nie rozczaruje. Jeśli jeszcze nie widziałeś. Pierwszy sezon trzyma w napięciu od poczatku do końca. Drugiego nie widziałem, ale pierwszy 10/10.
Opublikowano 26 lipca 20213 l Na kwadracie u mnie, moi rodzice często sobie włączają Netflixa i oglądają, jak post wyżej na to wskazuje... "Stranger". Jak widać, kinematografia azjatycka to całkiem przyjemna, generalnie ciekawie realizowana ,,rzecz", że tak powiem. "Alice in Borderland (2020)", to serial od przyjaciół z kraju kwitnącej wiśni, który jest aktorskim odpowiednikiem charakterystycznego nurtu w anime: ,,death game". Ta ,,śmiertelna potyczka", została świetnie, z gracją, z ciekawymi aranżacjami aktorów na "Alice in Borderland" przeniesiona! O tak! "The Movies That Made Us", również od Netflixa, to serial dokumentalny, analogiczny do "The Toys That Made Us", opowiadający o kultowych produkcjach w historii kina, które zrewolucjonizowały popkulturę, samo kino, które to wpłynęły na postrzeganie filmów i rozrywki przez ludzi. W pierwszym sezonie omówiono tytuły: "Dirty Dancing", "Kevin sam w Domu", "Szklana pułapka", "Ghostbusters". Teraz nadszedł czas na sezon drugi! Bez spoilerów! Tę innowację od "Netflixa" da się lubić! Ciekawe spojrzenie ,,od kuchni" na tę gałąź popkultury.
Opublikowano 30 lipca 20213 l Zaraz będzie, mój ulubiony aktor obok szwarcenegera i stalonka z lat 90. Nawet szpagatu w tym filmie nie zabraknie XD
Opublikowano 30 lipca 20213 l Tez czekam od czasu pojawienia się trailera, moze wjedzie dziś, ale mam jeszcze 3 odcinki Transformers.
Opublikowano 31 lipca 20213 l Wjechała ostatnia część, robie sobie maraton od początku, bo tych dwóch ostatnich nie widziałem
Opublikowano 1 sierpnia 20213 l W dniu 30.07.2021 o 12:15, Masorz napisał: Ten szpagat No będzie oglądane jak nic. Nawet taniec jest z kickboxera XD
Opublikowano 1 sierpnia 20213 l Ostatni Najemnik - niestety, w połowie wyłączyłem (albo nawet przed). No nie mogłem zdzierżyć tego francuskiego humoru. Samego Żankloda miło zobaczyć w akcji, ale nic poza tym. Może to kwestia mojego nastawienia, bo myślałem że to będzie coś w rodzaju filmów akcji klasy B, z nutką humoru i nostalgii, a dostałem francuską komedię bardzo niskich lotów. Szkoda...
Opublikowano 2 sierpnia 20213 l W dniu 9.07.2021 o 19:15, Hubert249 napisał: Jest już dostępny finałowy sezon Atypical Ciężko się ten ostatni sezon ogląda - niemal w każdym odcinku coś z typowego netflixowego gowna na sile, każdy odcinek gdzieś przemycony umoralniacz, motyw walki o mundurki i te sentencje o własnym ja w ogóle wynudził, aż się nie chce kończyć.
Opublikowano 2 sierpnia 20213 l Oglądam Sense8 i jak mnie nawet wciągnął i realizacyjnie jest dobrze + z rozmachem (Wachowskie jednak jakiś poziom zawsze trzymają), tak apogeum wciskania ideologii osiągnęło zenit. Jak cały odcinek była promowana parada równości to byłem z Żoną na skraju zrezygnowania xd Mam nadzieję, że im dalej tym będzie tego mniej, a dokładnie mniej tak perfidnego wciskania na siłę. W sumie czego ja się spodziewałem po dwóch transach.
Opublikowano 2 sierpnia 20213 l Nie bedzie, serial ogolnie slaby jest, wiec rzucilem po pierwszym sezonie W sensie, koncept jest ciekawy i na tym koncepcie przez chwile jakos trzymal moja uwage, ale z czasem widac ze nie maja kompletnie pomyslu na jakies ciekawe poprowadzenie tego i dociera do czlowieka ze watki sa nudne, dialogi dretwe i ogolnie serial dobry co najwyzej dla lewakow, zeby sie mieli do czego tasowac. Edytowane 2 sierpnia 20213 l przez Dahaka
Opublikowano 2 sierpnia 20213 l Potęga Posępnego Czerepu, bardzo fajny dokument o He-Manie, polecam się spieszyć z oglądaniem, bo jakoś znika w tym miesiącu.
Opublikowano 3 sierpnia 20213 l 15 września będzie dokument o Schumacherze. mają być wywiady, niepublikowane materiały itd. fanem nigdy nie byłem ale sprawdzi się z ciekawości i czy będzie coś o obecnej sytuacji. https://www.topgear.com/car-news/motorsport/schumacher-documentary-hits-netflix-15-september
Opublikowano 3 sierpnia 20213 l Widziałem, że parę osób chwaliło Transformersy. Które dokładnie? Bo widzę, że są jakby trzy części. Rurouni Kenshin oglądać po dacie wydania czy jest inna legitna kolejność? Edytowane 3 sierpnia 20213 l przez Sedrak
Opublikowano 3 sierpnia 20213 l A Miecz Nieśmiertelnego to jest chyba coś całkiem innego? Ja odpaliłem Transformersy od ostatniej części wychodzi na to i stąd coś mi nie pasowało. Trochę mi styl animacji nie pasuje, ale dam szansę. Rurouni już kiedyś oglądałem jeszcze za czasów laptopa i Zatoki. Mogę polecić również z czystym sumieniem. Prawdziwe live action anime, a nie te gówna od N Edytowane 3 sierpnia 20213 l przez Sedrak
Opublikowano 3 sierpnia 20213 l https://youtu.be/xT0GxjNfoek Obejrzeć koniecznie! Premiera tej miniserii już niedługo na Netflixie. Być może ów twór będzie zbliżony do fenomenalnie zrealizowanej produkcji dokumentalnej o ,,Taśmach Teda Bundy'ego/Rozmowach z mordercą" z 2019 roku. W przypadku serii o Dennisie Nieładnie, na pewno sądzę będzie to coś solidnego, w sam raz dla entuzjastów medycyny sądowej, psychokryminologii, czy całej kryminologii w tym aspektów jej, nazwijmy to, ,,działalności" związanych z / dotyczących seryjnych morderców. A'propos "Z Nation", jeszcze 7 odcinków zostało mi do finiszu całej produkcji. Cóż, połowa 5-ego sezonu za mną, i to co mogę o tym ,,cudeńku" powiedzieć to to, że... yh, coś się zaczyna w nim psuć. Teoretycznie pewien istotny wątek poprzedniego sezonu, który spinał całą fabułę i był jej osią, został jako tako wyjaśniony, ale w serii piątej pojawił się pewien dziwny skutek 4-sezonowej sprzeczności, mimo wielu fajnych nowości wątkowych i fabularnych, jak Spoiler zombie mówiący, czyli tzw. ,,gadacze", jako skutek skutku pewnej sprzeczności, o której mówię, czyli pojawienia się w tej rzeczywistości post-apo innej apokalipsy (wywołanej przez ludzi): Czarnej Tęczy. Doc jest sobą, 10K... no powiedzmy też. Warren świetna, drapieżna, pewna, nie spuscza z tonu. Murphy, ten to dalej ciągnie tą swoją błazenadę, ale to w końcu Murphy. Takie, powiedzmy, 7/10 za piąty sezon dam "Z Nation". A za całość, zobaczymy jak tą perełkę ocenię.
Opublikowano 4 sierpnia 20213 l Ostatni Najemnik - No co za gunwo obesrane. Wyjątkowo glupi, nieśmieszny, żenujący film, którego nie ratuje nawet JCVD, który zresztą w wielu scenach, w których powinien błyszczeć, ma dublera. Humor tragicznie zly, tak samo jak postaci, które bez przerwy gadają, komentują, krzyczą i pajacują. Czerwona lampka włączyła sie dość szybko, bo w scenie jak ulany świniak jeździ w samych slipach na hulajnodze po Paryżu. Oczywiście bez przerwy komentując i drąc ryja. Dzizas, zamknij już paszcze, niech ten pościg się wreszcie skończy... Film jest nudny i rozwleczony. Ciągnie się jak jakiś cztero godzinny ugandyjski dramat społeczny. Sceny akcji bardzo przeciętne. Nawet nasz "Bartkowiak" ma lepsze sceny walki niz film z JCVD. Bartkowiak. Film z kraju, który nie ma żadnej tradycji robinia filmów kopanych dla najbardziej wymagających snobów. Tam pojedynki sa przynajmniej brutalne, widowiskowe i sprytnie pomontowane. Tu nie ma absolutnie nic. na filmweb dałem 3/10, ale w sumie nie wiem za co az tyle. Bo JCVD? A on wrocil z emerytury filmowej czy co? Dostal czek to zagrał w tym wysrywie. Jestem oburzony i zniesmaczony Do napisania tego posta zmotywował mnie dzisiejszy sen, bo mimo, ze na forumku jestem od lat, to od dłuższego czasu głownie jako czytelnik. W każdym razie śnił mi sie "Ostatni Najemnik 2" Mlody Wan Dam trafia do pudla, tam wpada na młodego Dolpha. Bija sie, uciekają, jest krwawo i widowiskowo. Potem pojawił sie mlody Danny DeVito, którego jacyś ludzie chcą ubić, a VD Dolph mają chronić. No dobre kino, dobre, oglądałbym. Obudziłem się rozczarowany, ze to nie powstanie. 7/10 po kilku fragmentach
Opublikowano 4 sierpnia 20213 l Czyli nie tylko mnie odrzucił Najemnik. Gdyby utrzymali całość w tonie jak sam początek (gdy jest na akcji) to może by to było znacznie lepsze. Niestety poszło to w jakimś niezrozumiałym dla mnie kierunku.
Opublikowano 6 sierpnia 20213 l W dniu 3.08.2021 o 12:30, Patricko napisał: Rodzina ma podzielić się jego obecnym stanem podobno. Słyszałem ostatnio, że cały czas jest warzywem.