Skocz do zawartości

NETFLIX

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obejrzałem w weekend ten nowy, wojenny film - Monachium. Ogólnie, nie jest zły, ciekawa perspektywa, bo przedstawia działania w roku 1938 r. i negocjacje z Hitlerem. Bardziej przegadany, mało akcji, takie 6,5/10 bym powiedział.

Opublikowano
11 hours ago, puszkin said:

Jestem po czterech odcinakach Archiwum 81, i jest mega dobrze póki co, super klimat ala Lovecraft.

Obejrzałem całe. Początki moim zdaniem bardzo fajny. Taki horrorowy klimat, chwilami ciarki nawet, ale im dalej tym gorzej. 

Opublikowano
18 godzin temu, puszkin napisał:

Jestem po czterech odcinakach Archiwum 81, i jest mega dobrze póki co, super klimat ala Lovecraft.

2 epy i w końcu coś, co potrafi wrzucić ciary.

Spoiler

Chociaż oczywiście potworek w TV mega zbędny. W głowie miałem scenariusz na 5 straszniejszych scen w tym momencie. Serio to są jakieś wymogi komerchy Netflixa czy jednak słabsze momenty twórców?

Zobaczymy dalej. 

Opublikowano
9 godzin temu, krupek napisał:

Obejrzałem w weekend ten nowy, wojenny film - Monachium. Ogólnie, nie jest zły, ciekawa perspektywa, bo przedstawia działania w roku 1938 r. i negocjacje z Hitlerem. Bardziej przegadany, mało akcji, takie 6,5/10 bym powiedział.

Dokładnie, dobry film, mocne 6+/10 ode mnie również.

Może kojarzysz coś podobnego w tych klimatach 2 wojny? może również z netflixa?  bo oni tam mili chyba pare takich

Opublikowano

Jest z zeszlego roku holenderski Forgotten Battle, mi się podobał. Opowiada o mniej znanych działaniach na holenderskim froncie.

No a tak to na Netflixie jest multum klasyków i świeżych filmów z tematyki II WŚ. Nawet po takiej kategorii można sobie wyszukać.

Opublikowano
5 minut temu, krupek napisał:

Jest z zeszlego roku holenderski Forgotten Battle, mi się podobał. Opowiada o mniej znanych działaniach na holenderskim froncie.

No a tak to na Netflixie jest multum klasyków i świeżych filmów z tematyki II WŚ. Nawet po takiej kategorii można sobie wyszukać.

Forgotten Battle oglądałem, dziś włączam Riphagen 2016

ale co tam jeszcze?

https://www.imdb.com/title/tt4969044/

7796639.3.jpg

Opublikowano
W dniu 13.01.2022 o 14:47, mcp napisał:

Zacząłem chłopaków z baraków i o ja pyerdole, co ja oglądam :pawel:

Wleciało 7 sezonów i nie wiem jak mogłem wcześniej tego nie widzieć, dawno mnie tak serial nie śmieszył xd Zacząłem 8 i faktycznie trochę klimat uleciał przez tę lepszą jakość. Jim "I am the liquor" Lahey najlepsza postać serialu xD

Opublikowano

Trailer Park Boys - czy na netflix jest opcja by włączyć lektora?

jeden jedyny serial, który mi sie z lektorem podoba - a to dlatego, że na studiach tylko taka wersja była na cda dostępna, więc nostalgia i te sprawy.

Sprawdziłem tylko 1 sezon no i lektora brak : ( 

Opublikowano

Niet, do wersji z lektorem ma prawa jakaś stacja, nie wiem jaka. Gdzie ja to za szczyla te naście lat temu oglądałem po raz pierwszy to nie wiem

ale gość to legenda. Z lektorem serial mega zyskuje, bo sam lektor miał wolną rękę i kazali mu imprezować xD Wyszło genialnie. Kurde faja. Kocham ten serial. 

• Lubię! 1
Opublikowano
6 godzin temu, messer88 napisał:

Córki Rzeszy na HBO. 

O tej szkole w UK gdzie uczyły się niemieckie panny. Oglądałem te klimaty wojny, ale był średni 5/10

Ten Riphagen z netflixa też straszny średniak..

Opublikowano

Richard Ramirez: Polowania na seryjnego morderce  - nie interesowałem się wcześniej zbytnio Ramirezem, więc nie znając faktów wciągnął mnie mocno. A że dokument jest przez większość czasu opowiadany przez dwóch detektywów którzy prowadzili wtedy śledztwo, ogląda się to jak rasowy thriller o seryjnym mordercy. Zaliczyłem na jednym posiedzeniu.

Kate - taki John Wick z kobietą w roli głównej, choć scenom akcji brakuje miejscami trochę dynamiki. A no i fatalne CGI podczas sceny pościgowej. Ale na niedzielny seans pasuje.

Złe dni - dawno się tak dobrze nie bawiłem i dawno nie widziałem tak dobrego filmu netflixowej produkcji. Lubie takie czarne komedie, a że odpowiada za ta koleś od Dead Snow, można się było spodziewać brutalności na dobrym poziomie. Do tego fajna ścieżka dźwiękowa.

• Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 23.01.2022 o 23:05, puszkin napisał:

Jest fantastyczny, ale tak do 3/4 odcinku, później klimat strasznie siada. Nie jest to badziewie, ale standardowo jak to na netflixie wydaje mi się, że serial cierpi na nadmiar odcinków.

• Plusik 2
Opublikowano

Mam takie same odczucia. Do połowy sezonu jest super a później mocny zjazd. Ostatni odcinek pod względem klimatu tu już mega słabizna.

Zastanawiam się też czy będzie 2 sezon.

Spoiler

Jeśli tak to pewnie będzie opowiadał o próbie wyciągnięcia Dana z tamtego wymiaru i nie wyobrażam sobie, że są jakiekolwiek szanse aby się z tego udało zrobić coś ciekawego xd

• Plusik 1