YETI 10 992 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 Chwała, koreański serial, podobno bardzo dobry, jest jeden sezon ale aż 16ep. Oglądał ktoś? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 Bardzo dobry serial, cierpliwie trzeba oglądać, bo faktycznie 16 odcinków i powoli narasta fabuła, ale finał jest bardzo satysfakcjonujący. Chociaż, po drodze też się dużo dzieje i jest sporo akcji. No i ciężka tematyka, dosyć przygnębiające i brutalne kino. 1 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 Jak już ktoś wspomniał koreańskie produkcje, to dawno nie polecałem tego sztosa. Pierwszy sezon to jest złoto. 1 1 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 16 godzin temu, LeifErikson napisał: 1670 - o jeżu jakie to jest dobre! Polskie The Office o lata świetlne lepsze od polskiego The Office. To jest aż niewiarygodne jak doskonale przenieśli absurdalny humor amerykańskiego Biura w realia siedemnastowiecznej Polski. Po dwóch odcinkach jestem pod wielkim wrażeniem, do tego scenografia, kostiumy, zdjęcia, montaż... cudo! No jest potencjał ale na razie 1 sezon średnio (zostały mi dwa odcinki). Na chwilę obecną 5-6 najlepsze (ta karetka xd). Postacie fajnie rozpisane ale Topa choć się stara powoli lekko irytuje byciem debilem (powrót do czasów złotopolskich?). Reszta ok/bardzo dobrze. Synek ksiądz kradnie czasem show. Wsioki też mają momenty. Młoda jak już wyparła mentalność Grety to też ok. Stara matka miała potencjał na coś w rodzaju miksu Morticii z klasyczną wiedźma ale... to yebany Netflix więc dobre pomysły szybko są tłamszone na rzecz przekazu. Może 2 sezon dowiezie coś lepszego. Struktura The Office ładnie wpasowuje się w ramy serialu. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 31 minut temu, Farmer napisał: Postacie fajnie rozpisane ale Topa choć się stara powoli lekko irytuje byciem debilem Jak dla mnie po dwóch odcinkach Topa to jest jedno z większych zaskoczeń tego serialu. Moim zdaniem on ma, o dziwo, taki sam talent co Steve Carell do perfekcyjnego balansowania między śmiesznością a powagą, głupkowatością a urokiem - ja to ogladałem wczoraj i mówię "o kvrwa, przecież to jest Michael Scott w przebraniu szlachcica". Jeszcze jak sobie to porównamy z polskim Michaelem z polskiego Biura (niestety moim zdaniem ta postać jest słaba, przepajacowana okrutnie), to tym bardziej widać tutaj jakim Topa jest przekozakiem w tej roli. I ten serial ma jeszcze jedną cechę amerykańskiego Biura, której nie ma moim zdaniem "oficjalne" polskie Biuro - nagromadzenie różnych żartów, absurdów i dziwactw, czasem gdzieś głęboko na drugim planie, jest tak duże, że lepiej nie mrugać, co też daje duży potencjał na rewatche. Przy czym wpływ na moją ocenę ma zapewne to, że amerykańskie Biuro uwielbiam i znam doskonale, więc oglądając 1670 może trochę bardziej je doceniam przez to, że oni według mnie doskonale złapali i pokazali ducha tego serialu, choć w kompletnie innych realiach. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 Zagraniczny widz nie skuma połowy żartów [skisłem jak pojawił się śledczy z Sandomierza] i to jest zdecydowany plus bo serial nie próbuje gonić za zagranicznymi odpowiednikami ale stara się tworzyć swoje własne fundamenty [z wapna i jajek bo cement zajebali]. Im dalej, tym lepiej choć kilka wątków pourywanych z dupy. Kompletnie zapomniałem przy ostatnim odcinku, że tam jest też drugi syn. Wątek egzorcyzmu ładnie się zaczął choć mogli się pokusić o nieco lepsze rozwinięcie [choć temat nie jest całkiem zamknięty]. Jest ogromny potencjał w serialu pod warunkiem, że N nie będzie wciskać się ze swoimi tłustymi paluchami w scenariusz. No i to się aż prosi o cameo jakiegoś zabójcy potworów cechu Koguta. Cytuj
karmaster 362 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 '1670' - ledwo, ledwo dałem radę obejrzeć 1szy odcinek do konca. Zupełnie mi to nie podeszło (żarty jakby skopiowane ze stron z memami ) Niespecjalnie rozumiem fenomen tego serialu, ale może po prostu nie byłem 'targetem'. ps. Biuro mi się podobało, polska edycja też. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Pierwszy odcinek jeszcze jest niezły. Potem rollercoaster, czasem jest rzeczywiście śmiesznie, czasem żenująco. Jestem jakoś trochę za połową, myślę, że dociągnę do końca, na szczęście nie ma tego wiele. Cytuj
Rudiok 3 367 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 A mi się z kolei bardzo podoba. Trafiło u mnie idealnie z połączeniem satyry, mockumentu i robienia beki na dalszych planach. Do tego fajna zabawa stylistyką zdjęć, scenografia i świetnie wywiazujacy się z zadania aktorzy. Jeśli to miało być badanie rynku i jest szansa na mocniejsze i bardziej dojechane żarty oraz jechanie z koksem po różnych środowiskach to jestem za. 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Ja wczoraj skończyłem i utrzymuję pozytywną opinię, którą pisałem po 2 odcinkach. W kolejnych może nie ma już takiej intensywności i zdarzaja się czasem słabsze momenty, ale nadal jest świetna zabawa konwencją Biura w realiach 17wiecznej Polski. Ja się ubawiłem znakomicie, bo aktorstwo, zdjęcia, montaż, kostiumy, scenografia są znakomite, a scenariusz bardzo pomysłowy. Widać że tworzyli to ludzie dobrze czujący konwencję Biura i potrafiący ją rozwinąć. Mam nadzieję, że kolejne sezony powstaną szybko. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 22 grudnia 2023 Opublikowano 22 grudnia 2023 Dajcie znać jeśli ktoś włączy Rebel moon pachnie to crapem niestety Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 22 grudnia 2023 Opublikowano 22 grudnia 2023 W dniu 21.12.2023 o 16:11, dominalien napisał: Pierwszy odcinek jeszcze jest niezły. Potem rollercoaster, czasem jest rzeczywiście śmiesznie, czasem żenująco. Jestem jakoś trochę za połową, myślę, że dociągnę do końca, na szczęście nie ma tego wiele. Cofam to co napisałem. Od odcinka z teatrem jest o wiele lepiej i serial robi się super. Teraz bardzo polecam. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 Ja na fali 1670 włączyłem POWRÓT również z Topą w roli głównej. W dużym skrócie umiera na atak serca i po tygodniu wychodzi z grobu i ma przygody. Serial bardzo fajnie balansuje między powagą i głupkowatym humorem. Topa i Mecwaldowski odwalają kawał dobrej roboty, dużo religijnych odniesień, mocne feelsy płynące z ekranu które na początku nowego roku mogą nas nakłonić do rozwinięcia listy postanowień. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 24 grudnia 2023 Opublikowano 24 grudnia 2023 Warto ten Rebel Moon obejrzeć czy szrot? Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 25 grudnia 2023 Opublikowano 25 grudnia 2023 Pytanie: czy wszystkie filmy Zacka Snydera są tak złe, wręcz DURNE jak Rebel Moon? Przyznaję, że wieki temu oglądałem "300". Nie podobał mi się zbytnio, ale on miał jakiś zamysł, artystyczną ambicję, a Rebel to najmarniejsza z marnych imitacji podróbek Gwiezdnych Wojen. Mówię oczywiście o kanonicznych starych częściach SW, a nie tych gówien od Disneya. Obejrzeliśmy z żoną c/a 50%, po czym żona poszła myć głowę do łazienki, ja wyłączyłem TV i tyle. Nie skończymy tego syfu. Uczynienie tego dałoby włodarzom Netflixa na podstawie badań telemetrii, że jednak się podobało. Nic bardziej mylnego. Ocena po połowie: 2/10 i CSC* *CSC - Czysta Strata Czasu Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 25 grudnia 2023 Opublikowano 25 grudnia 2023 Obejrzałem to 1670, ale fabuły w tym za grosz tylko jazda na współczesnych przywarach dostosowanych do okresu. Widać, że grupa docelowa to tiktokerzy żyjący pojedynczymi, krótkimi scenkami mającymi wywołać w nich konkretną emocję i wygasnąć po chwili. Aktorzy nawet fajnie grali, no ale jest też Topa, który jak zawsze odjebał Full Retarda i zamiast być śmieszy był żałosny. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 grudnia 2023 Opublikowano 25 grudnia 2023 Obejrzałem dwa odcinki 1670, kilka razy się uśmiechnąłem i obejrze pewnie do końca, ale komentarze w necie, że to jakiś mesjasz i poziom the office beka wnusiu 3 Cytuj
AdiCarrion 119 Opublikowano 25 grudnia 2023 Opublikowano 25 grudnia 2023 Rebel Moon-bałem się napisać,że nie widziałem nigdy tak naiwnie i głupio wymyślonego światai tak bezsensownych decyzji bohaterów, oraz tak płytkich relacji, bo się bałem,że zaraz zleci się banda obrońców z tekstami "To sci-fi, a nie dokument", ale na szczęście widzę po opiniach,że nie jestem sam....uffff.... Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 25 grudnia 2023 Opublikowano 25 grudnia 2023 nowy stand up Gervaisa wleciał https://www.filmweb.pl/tvshow/Ricky+Gervais%3A+Armageddon-2023-10044396 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 28 grudnia 2023 Opublikowano 28 grudnia 2023 Odnośnie tych gier, to czy działają one na tv? Pograłbym se w to ulepszone vice city Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 grudnia 2023 Opublikowano 28 grudnia 2023 Działają, ale w Vice City trudno się robi misję z helikopterkiem na pilocie od tv. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 28 grudnia 2023 Opublikowano 28 grudnia 2023 W AppStore widzę jest apka N-controller od netflixa pozwalająca użyć telefonu jako pada. Obczaję. Szkoda że mój Samsung nie wykrywa padów po bt Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 28 grudnia 2023 Opublikowano 28 grudnia 2023 Nadgoniłem islandzki serial Katla. Ale sztos. 1 Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 31 grudnia 2023 Opublikowano 31 grudnia 2023 Metal Lords Dzieciaki w liceum zakładają zespół metalowy. Amerykańskie, ale tylko trochę gówno, nawet nie bardzo przegięte. Przyjemne, cukierkowe i proste, każdy problem da się rozwiązać 30 sek rozmową, budujące i motywujące. Dobra muzyka. Bardzo polecam. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia w Święta nowy Rick a wczoraj nowy Chappelle https://www.filmweb.pl/tvshow/Dave+Chappelle%3A+The+Dreamer-2023-10045465 obydwa mistrzostwo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi