Faka 3 989 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Kurde, robię sobie rewatch House of Cards i wątki z ruskimi w serialu, to na dzień dzisiejszy, to jest coś nie pomyślenia jak na świecie się zjebało. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października A też właśnie ostatnio myślałem o rewatchu HoC. To chyba był pierwszy taki duży serial N u nas który się przebił do mainstreamu. A nie oglądałem jeszcze tego ostatniego sezonu bez Kevina. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października ,,Z tej strony Zodiak", 2024, NETFLIX - jeden z najlepszych miniseriali z gatunku ,,true-crime" wraz z thrillerem i czymś z reportażu kryminalnego w jednym, jaki kiedykolwiek powstał. Nie lubiącemu tematykę psychokryminologiczną, medycyny sądowej, zagadek tajemniczych śledztw typu ,,Z tajnych akt FBI" bądź ,,Dowody Zbrodni" etc., widzowi produkcja ta może nie wpaść w sidła gustów i się nie spodobać. Jednym słowem: tytuł dla wysmakowanego widza, który niejeden reportaż kryminologiczny i temu podobne przeczytał, niejeden serial i film dokumentalny z tego zakresu widział. Nie do końca konsekwentny finał historii w tym miniserialu. Ze sprawą ,,Zodiaka" nie jestem na bieżąco, ale podejrzewam, że znawcy tematu... mogą być średnio zadowoleni z tego, co ta seria 3 odcinków o tak słynnym mordercy z Zachodniego Wybrzeża USA przedstawiła. Mocne: 7/10 dla ,,Z tej strony Zodiak" z mojej strony. ,,Park Jurajski: Obóz Kredowy", 5 sezonów, NETFLIX - serial wlókł się i wlókł (bo średnio się rozwijał), ale przynajmniej ostatnim, 5-tym sezonem, w końcu wrzucił trochę wyższego biegu, bo ta fabuła i intensywność akcji etc. zyskała solidnego kopa w stosunku do poprzednich sezonów, choć ta grafika przez całe lata emisji ,,Obozu", cóż: jedynie dinozaury i gady wyglądały fantastycznie w tej niezbyt udanej renderowanej animacji 3D, z twarzami ludzi jakby z wosku i jak u Barbie. Ogólnie za całość serialu dam mu: 7/10. Cytuj
Josh 4 510 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada (edytowane) Obejrzałem wczoraj drugi sezon Hellbound. Gorszy od pierwszego, tylko 6 odcinków, wojna między sektami już mnie pod koniec nudziła, bo ile można oglądać drących mordę świrów, najważniejsze tajemnice dalej nie wyjaśnione, płaczą w tym serialu częściej niż Lara w tej nowej animacji, ktoś się też za dużo naoglądał filmów z Jackie Chunem - finałowe starcie to jak coś wyjęte z Godzin szczytu i jakoś średnio mi pasowało do klimatu tego serialuwydaje mi się, że lepiej już nie będzie, bo pomysł się wyczerpał na pierwszym sezonie i teraz będą ciągnąć w kółko te same wątki. Oby trzeci sez był ostatni i chociaż jakoś fajnie wyjaśnili o co chodzi z piekłem i Egzekutorami, to w sumie jedyna rzecz jaka mnie tu jeszcze interesuje. Edytowane 5 listopada przez Josh 2 1 Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Zacząłem oglądać Zagładę domu Usherów, masakra takiego LGBTQ woke contentu to ja dawno nie widziałem. Przecież te pary tam to jakaś abstrakcja. 1 Cytuj
Josh 4 510 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Jak w każdym serialu stworzonym przez Flanagana dla Netlfixa. Uwielbiam jego Nawiedzony dom na wzgórzu, tam był tylko jeden taki wątek upchnięty gdzieś z boku i zupełnie nie przeszkadzający (w Nocnej mszy chyba też nie było źle), ale cała reszta to dramat. Obczaj Klub północny, nie dość że sam serial tak gówniany, że nawet Netflix nie chciał drugiego sezonu, to jeszcze podobnych motywów masz napchane pod sam korek i to z udziałem nastolatków. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada W dniu 27.10.2024 o 15:21, LeifErikson napisał(a): A też właśnie ostatnio myślałem o rewatchu HoC. To chyba był pierwszy taki duży serial N u nas który się przebił do mainstreamu. A nie oglądałem jeszcze tego ostatniego sezonu bez Kevina. I nie oglądaj. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Nawiedzony dom na Wzgórzu - piękna, mroczna i mooocno klimatyczna opowieść w wykonaniu Netflixa; po obejrzeniu serialu sięgnąłem po źródło, książkę S. Jackson o tym samym tytule, którą polecam, ale... nie każdemu może spodobać się to w jaki sposób bliski gotykowi i romansowi w horrorze tworzy się tu klimat grozy. Jesteśmy przy Netlfixie, więc... a czemu by nie, polecam z kolei pewien kontrowersyjny dokument pt. Proces diabła. W filmie tym nieco szkaluje się jak i nie - jest to do końca niejasne, mało czytelne - dobre imię i zasługi pary świeckich demonologów/mediów Eda i Lorraine Warrenów, na których działalności oparto filmowe Uniwersum Conjuring. W ,,Procesie Diabła" in plus wypada atmosfera dramatu rodziny głównego bohatera, także kreacja horrorowo-thriller atmosfery, którą zawdzięcza się tu dobrze fabularyzowanej części dokumentu, no i montażowi. Maksymalnie ocenię film na: 6/10; po prostu historia, bo przecież chodzi o prawdę, co nie?!, jest tu tak poorana i niespójna, że niczego konkretnego z tej produkcji nie można się dowiedzieć. Cytuj
Luqat 967 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Dziś premiera trzech pierwszych odcinków drugiego sezonu Arcane jakby ktoś zapomniał Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Ja pierwszy musiałbym najpierw dokończyć. Skończyłem chyba na piątym odcinku gdzie w sumie wszystkie się rozkręca Cytuj
Bishonen88 166 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Leci właśnie drugi odcinek s2, i jest grubo. Sam pierwszy odcinek jest lepszy niż całe sezony jakiś popierdokkowatych seriali. Cytuj
nero2082 791 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Terminator Zero - świetne i wciąga tak że łyka się całość na raz, jak ktoś lubi binge to to się nadaje idealnie Cytuj
Faka 3 989 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Idź przodem, bracie - kozak, polski serial, za jednym zamachem obejrzałem wszystkie 6 odcinków. Podoba mi się, że nie przynudza, ciągła akcja i ciągle coś się dzieje. W takim chujostwie netflixowym, to aż dziwne, że wylądował taki serial, który gównem nie jest. I przy okazji jest też numerem jeden jako serial nieanglojęzyczny. No mają co świętować, bo wyszedł im bardzo dobry serial. Sztosik. 1 Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 13 listopada Opublikowano 13 listopada Pierwsze 3 odcinki drugiego sezonu Arcane są już dostępne, ciareczki od pierwszego odcinka Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 13 listopada Opublikowano 13 listopada Ja nie jestem przekonany po tych 3 odcinkach. Wygląda i brzmi obłędnie, ale scenariuszowo trochę jakbym streszczenie oglądał, byle szybciutko dojść do kolejnego artsy montazu czy rozpierduchy. No nie jest to poziom 1 sezonu niestety na chwile obecną. 1 Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada Po trzech odcinkach mam podobne odczucia, muszę sobie powtórzyć pierwszy sezon, bo nie pamiętam żeby tam też każdy odcinek składał się z teledysków. Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada Mi się podobalo te pare odcinków. Pierwszy arcane tak naprawdę mógłby się od razu zacząć od tego jak są dorośli, bo te dzieciaki strasznie wkurzały przez pierwsze odcinki. Dużo napracowanka przy walkach, jest jch juz wiecej i dłużej w porównaniu z pierwszym sesonem a jeszcze druga połowa. Masa pracy recznej przy tych renderach. Na prawdę czuć tutaj sporo pracy i świetnie się przez to to oglądą. 1 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano niedziela o 09:00 Opublikowano niedziela o 09:00 W dniu 10.11.2024 o 23:34, Faka napisał(a): Idź przodem, bracie - kozak, polski serial, za jednym zamachem obejrzałem wszystkie 6 odcinków. Podoba mi się, że nie przynudza, ciągła akcja i ciągle coś się dzieje. W takim chujostwie netflixowym, to aż dziwne, że wylądował taki serial, który gównem nie jest. I przy okazji jest też numerem jeden jako serial nieanglojęzyczny. No mają co świętować, bo wyszedł im bardzo dobry serial. Sztosik. Obejrzałem również, jako całość to takie 6/10, ogląda się przyjemnie bo tak jak mówisz ciągle coś się dzieje ALE poziom absurdów wystrzelił w kosmos gdzieś od 3-4 odc i fabuła trochę się rozjechała. Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano niedziela o 17:03 Opublikowano niedziela o 17:03 Liczy się wnętrze - grupa znajomych z liceum którzy spotykają się po latach i postanawiają zagrać w fajną "grę". Fajny pomysł na fabułę, ale ten plot twist na końcu to szyty takimi chaotycznymi nićmi że idź Pan. Film długo się rozkręca i jest mocno przegadany. Gdyby te dialogi jeszcze były ciekawe. Średniaczek. Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano poniedziałek o 10:38 Opublikowano poniedziałek o 10:38 23 listopada 1 Cytuj
Boomcio 4 045 Opublikowano poniedziałek o 12:35 Opublikowano poniedziałek o 12:35 Serial życia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi