szejdj 2 804 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Rodzice stawiają sobie domek na wsi i pomyślałem, że zrobię im prezent i nakupuję fajnych gniazdek ściennych. W związku z tym mam pytanie czy jest jakaś firma, którą polecacie? Czy jest sens płacić 250PLN za jedno gniazdko? One różnią się czymś poza wyglądem? Wiem, że tego potrzeba od ch,uja i można wydać parę kafli za same gniazdka 220v. Mnie rozchodzi się o takie fajne typu 220V + USB na przykład, albo takie z gniazdem RJ45 tudzież ze złączem do anteny TV. Chciałbym, żeby wszystkie gniazdka były jednej firmy i ew. jednego koloru, ale wybór jest przeogromny, dlatego pytam tutaj o jakieś sprawdzone sklepy/firmy itd? Ktoś ostatnio się zaopatrywał w takie rzeczy? Edytowane 26 Września 2016 przez Szejdj Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 ja brałem do chaty le granda, ale wiem ze te fikusne gniazdka kosztuja własnie min. 100 zł. Ale nie polecam, bo te normlane działaja, a jedno do sypialni kupilem takie z galką do przyciemniania i od poczatku nie dziala jak powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Ja praktycznie wszystko robię na Legrandzie. Swego czasu była niezła promocja na Shneidera, ale mam wrażenie, że to dlatego, iż chcieli się wbić w rynek "codzienny". Tez w porządku osprzęt. Poza wyglądem gniazdka i wszelkiej maści wyłączniki różnią się oczywiście technologicznie, czy tez raczej konstrukcyjnie, ale poza trwałością (choć ta w przypadku zwykłego osprzętu za kilkadziesiąt zeta jest powiedzmy stała) nie ma to kompletnie żadnego znaczenia dla użytkownika. Ma dla instalatora, ale to już ciebie obchodzić nie powinno. Gniazdka powyżej 100 plnów? Daruj sobie, chyba że chcesz apartament Elvisa uzbroić. Obczaj sobie choćby linię Cariva od Legranda. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Właśnie na tego Legranda wpadłem buszując po internecie, jeszcze wpadły mi w oko takie firmy jak Berker, Ospel, Karlik no i oczywiście ten Shneider, ale nie widzę sensu w przepłacaniu za niego. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 USB w gniazdkach oraz listwach nie mają zupełnie sensu w 2016 roku. Większość telefonów i tabletów na rynku ma już mocniejsze ładowarki niż to co oferuje standard USB, nowsze telefony mają już QuickCharge albo własną implementacje USB Power Delivery (Apple) i inwestowanie w takie gniazdka aby ładować telefon 8 godzin to całkowita strata pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
REZOK 1 019 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Polecam Kontakt-Simon, serie są różne, różny wygląd i rózne półki cenowe. Simon 54premium np. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Shneider jest kozacki, ale jak mówiłem, skończył sie chyba etap wejścia z butami na rynek i ceny są takie, jakie powinny być. Ten Berker i Karlik olej ze startu. Ospel jeszcze od biedy robi w miare sensowne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 USB w gniazdkach oraz listwach nie mają zupełnie sensu w 2016 roku. Większość telefonów i tabletów na rynku ma już mocniejsze ładowarki niż to co oferuje standard USB, nowsze telefony mają już QuickCharge albo własną implementacje USB Power Delivery (Apple) i inwestowanie w takie gniazdka aby ładować telefon 8 godzin to całkowita strata pieniędzy. na dłuższą metę oczywiście USB nie zastąpi ładowarki, ale dobrze mieć pod ręką gniazdko uniwersalne do każdego urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Ale coraz więcej nowszych urządzeń nie podładujesz bo z włączonym ekranem one pobierają więcej energii niż ten najprostszy standard USB Ci dostarcza. A wyłączony telefon ładujesz na tym całą noc. Cytuj Odnośnik do komentarza
obrazus 20 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Znajdz w swoim miescie hurtownie elektryczna kupisz taniej. Ja ostatnio bralem w hurtowni do lazienki, fajne ramki mieli w roznych kolorach - przykladowo czarny kontakt matowy i ramka czarna z polyskiem co wyglada jak ze szkla. Efekt niesamowity. Ale z tego co ogladalem za tyle ile chcesz dac kupisz cale gniazdka takie, wizualnie to jest ogien a jeszcze do nich mozna dokupic takie same wlaczniki do swiatla dotykowe. Na allegro przejrzyj sobie, te wlaczniki dotykowe piekna sprawa, wizualnie wymiataja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Mata na parkiet pod krzeslo biurowe. Mial ktos? Ceny rozne, rozniste. Najdrozsze z poliweglanu bo przezroczyste i najtrwalsze ale czy warte swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Chyba zły temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 nie warte, bierz najtańsze Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Chyba zły temat. No wlasnie nie bylem pewien gdzie ale zachecil mnie ten fragment "i inne pierd.olki do domu". nie warte, bierz najtańsze No wlasnie wzialem ten poliweglan ze wzgledu na przejrzystosc. Zobaczymy. Zaplacilem jak za zboze. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 wziąłeś poliwęglan bo ładnie brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 wziął poliweglan bo nie było szkła hartowanego floor protektor ftw Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 "jak za zboże" to znaczy mało czy dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Srooba, chcialem gorila glass ale nie mieli wymiaru. "jak za zboże" to znaczy mało czy dużo? Ostatnio jak mi tlumaczono znaczylo to ze "duzo". No ale to bylo dawno temu, moze obecnie znaczy to "malo". Nie wiem jak ekonomia wplywa na ksztalotowanie sie polskich powiedzen. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Nijak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 O hydraulikę też można pytać? Szykuje mi się generalny remont mieszkania, mam instalację wodną z jakiejś najtańszej sklejki i muszę ją wymienić. Nie ma tego jakoś dużo, bo łazienka i kuchnia są zaraz obok pionu, więc zastanawiam się nad instalacją z miedzi. Warto? Wszyscy strasznie chwalą, kosztuje trochę więcej ale ponoć inwestycja do końca życia. Cytuj Odnośnik do komentarza
janol 432 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Typie, z takim nickiem to powinieneś mieć miedziane szafki w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Instalacja z tworzyw sztucznych jest droższa niż z miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 033 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Spece od mieszkań w stanie deweloperskim, jak to było u Was z prądem? Mi przy odbiorze powiedziano, że dadzą znać jak dostaną zieloną kartę z taurona czy ki chu.j, oczywiście nikt się nie odezwał. Wlazłem na stronę taurona, a tam widzę, że wypadałoby mieć licznik, żeby podpisać umowę. W mieszkaniu licznika nie ma, na korytarzu znalazłem tylko liczniki od wody i ciepła. Jak wybieram w tauronie opcję bez licznika, to chcą mi robić od nowa jakieś przyłącza, chcą planów zagospodarowania działki i innych gówien, których nie mam bo nie jestem deweloperem. Co robić forumku? Edit: Po kilku telefonach się oczywiście wyjaśniło. Nie ma zielonej karty Taurona, chociaż miesiące mijają xD. Edytowane 10 Października 2016 przez ping Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Polecam worki prozniowe do ubran. Spakowalem zimowe ubrania z szafy na strych i obejtosciowo z 10 ubran wyszlo pol. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Super tylko potem wszystko jak psu z gardła i trzeba prasować Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi