ASX 14 716 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 Kiedyś w szczycie desperacji postanowiłem zaimponować dziewczynie upieczeniem szarlotki. O dziwo, całkiem mi się to spodobało, a moim ulubionym etapem jest ugniatanie ciasta. Upiekłem na razie szarlotke i piernika, teraz zastanawiam sie nad dalszymu wyzwaniami a co tam u Was panowie? czy heteroseksualnie meżczyźni pieką ciasta? Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 To w smakoszu powinieneś założyć ten temat:/ Ja upiekłem pare razy babkę... Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 wlozylbym prącie w twoja babkę Grzybiarzu Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 ciekawe która babka lepsza ta grzybiarza czy ta _M_? Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 raz zrobilem bialy puch Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 26 września 2016 Autor Opublikowano 26 września 2016 To w smakoszu powinieneś założyć ten temat:/ Ja upiekłem pare razy babkę... nie chciałem aby temat zaginął pośród takich tematów jak: pizza, fastfood czy piwo poza tym w pieczeniu jak sama nazwa wskazuje chodzi o pieczenie, konsumpcja jest całkowicie drugorzędna Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 mendrek by uznał że to ta sama tematyka i połączył tematy Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 (edytowane) Minęło sporo wody w Odrze, zanim nauczyłem się wypiekać dobre ciasto do pizzy. Takie, które by się nie rozlewało lub też nie było zbyt zbite.Dziś już nie pamiętam przepisu...Swego czasu (jak jadałem częściej pieczywo) to też bułki piekłem.Najlepiej oczywiście kupić piekarnik, co ma podział komór. Ponoć w jednej pieczesz schab z czosnkiem, w drugiej tort weselny, a zapachy się nie mieszają. Ale to już wyższa inżynieria, ja takiej nie mam. To w smakoszu powinieneś założyć ten temat:/Ja upiekłem pare razy babkę... Jak pachniała? Edytowane 26 września 2016 przez _Red_ 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 red a chcesz wpie,rdol xD? 1 Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 26 września 2016 Opublikowano 26 września 2016 Upiekłem na ostatnie urodziny mojej kobiety tort czekoladowy przekładany masą malinową, polany malinowym musem zaruchałem 1 Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Nic dziwnego. Jak przeczytalem opis ciasta to spodnie miałem juz zsuniete do kolan. 7 Cytuj
KOŁD 1 101 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 A ciastka z haszem to tutaj? Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Biedo pizza na cieście francuskim, szybko i smacznie. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 (edytowane) Polecam kupić jakąś szynkę albo karkówkę, zamarynować i upiec w piekarniku na wędlinę do kanapek a nie jakieś peda,lskie ciasta Edytowane 27 września 2016 przez Szejdj Cytuj
Shen 9 696 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 odkad jestem na diecie to nie pieke, ale potrafie upiec afroamerykanina, sernik, chleb czy bulki do burgerow. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Szarlotkę piekłem ale mnie denerwuje właśnie wygniatanie ciasta i później tarcie go na wierzch. Najczęściej robię brownie i ciastka owsiane - te drugie banalne w przygotowaniu i wychodzi tyle, że wpyerdala się cały tydzień, z brownie minimalnie więcej roboty (rozpuszczanie czekolady i masła), ale po prostu uwielbiam ten smak Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 (edytowane) tarta na spodzie z herbatników lotus z kremem z mleka koksowego z wanilią z góry pokrytą rozpuszczoną czekoladą z czilli - takie coś odje.bałem kiedyś bardzo fajne Edytowane 27 września 2016 przez _Be_ Cytuj
Mejm 15 364 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Ciasto na pizze, bulki, ciastka, pankejki, nalesniki. Czyli taki standard. Kolejny cel to muffiny. Ciasto francuskie nie bardzo bo chyba bardziej oplaca sie kupic rulon juz gotowego. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Taką babkę kiedyś upiekłem, sam:Później miałem ją upiec na Wielkanoc, ale coś mi się poje.bało i zamiast 3/4 szklanki mleka, wlałem 3 szklanki mleka. 6 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 za 2 razem załapałem xDDD Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Boże jaki durny koleś. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Co nie? Tyle ciasta zmarnować. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 28 września 2016 Opublikowano 28 września 2016 Nie tykam się wypieków. Poza tym jestem Masterszefem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.