Skocz do zawartości

Nasze wypieki


ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś w szczycie desperacji postanowiłem zaimponować dziewczynie upieczeniem szarlotki. O dziwo, całkiem mi się to spodobało, a moim ulubionym etapem jest ugniatanie ciasta. 

Upiekłem na razie szarlotke i piernika, teraz zastanawiam sie nad dalszymu wyzwaniami ;) a co tam u Was panowie? czy heteroseksualnie meżczyźni pieką ciasta?

Opublikowano

To w smakoszu powinieneś założyć ten temat:/

Ja upiekłem pare razy babkę... :)

 

nie chciałem aby temat zaginął pośród takich tematów jak: pizza, fastfood czy piwo  ;)

poza tym w pieczeniu jak sama nazwa wskazuje chodzi o pieczenie, konsumpcja jest całkowicie drugorzędna 

Opublikowano (edytowane)

Minęło sporo wody w Odrze, zanim nauczyłem się wypiekać dobre ciasto do pizzy. Takie, które by się nie rozlewało lub też nie było zbyt zbite.

Dziś już nie pamiętam przepisu...

Swego czasu (jak jadałem częściej pieczywo) to też bułki piekłem.

Najlepiej oczywiście kupić piekarnik, co ma podział komór. Ponoć w jednej pieczesz schab z czosnkiem, w drugiej tort weselny, a zapachy się nie mieszają. Ale to już wyższa inżynieria, ja takiej nie mam.


To w smakoszu powinieneś założyć ten temat:/
Ja upiekłem pare razy babkę... :)

Jak pachniała? :)

Edytowane przez _Red_
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Polecam kupić jakąś szynkę albo karkówkę, zamarynować i upiec w piekarniku na wędlinę do kanapek a nie jakieś peda,lskie ciasta

Edytowane przez Szejdj
Opublikowano

Szarlotkę piekłem ale mnie denerwuje właśnie wygniatanie ciasta i później tarcie go na wierzch.

 

Najczęściej robię brownie i ciastka owsiane - te drugie banalne w przygotowaniu i wychodzi tyle, że wpyerdala się cały tydzień, z brownie minimalnie więcej roboty (rozpuszczanie czekolady i masła), ale po prostu uwielbiam ten smak :banderas:

Opublikowano (edytowane)

tarta na spodzie z herbatników lotus z kremem z mleka koksowego z wanilią z góry pokrytą rozpuszczoną czekoladą z czilli - takie coś odje.bałem kiedyś bardzo fajne

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Ciasto na pizze, bulki, ciastka, pankejki, nalesniki. Czyli taki standard. Kolejny cel to muffiny. Ciasto francuskie nie bardzo bo chyba bardziej oplaca sie kupic rulon juz gotowego.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...