Opublikowano 7 grudnia 20177 l Korzysta ktoś z appek / pośredników płatności, gdzie można płacić dowolne rachunki i inne opłaty z karty (credit/debit)? Nie ma problemu gdy np. dostawca energii jest zintegrowany z jakimś dotpayem, ale np. mój zapyziały administrator osiedla, czy też lokalna TV kablowa wysyłają po prostu faktury mailem i można zrobić jeno przelew. Póki co nieco nieufnie skorzystałem z siermiężnego Sprytnego Billa (ostatnia aktualizacja appki na Google Playu bodajże z 2015, to nie napawa). Płatność kartą wyłącznie za rachunki i opłaty (oni to niby weryfikują), za każdą transakcję do 1000 zł biorą 97 gr. Dobre w przypadku gdy kartą trzeba robić jakiś wysoki miesięczny obrót, bądź dostaje się keszbek za każdy ruch plastikiem. Coś ktoś jeszcze poleci z tego typu rozwiązań?
Opublikowano 7 grudnia 20177 l Niestety ja moge polecic tylko zapisane szablony w bankowosci internetowej
Opublikowano 7 grudnia 20177 l Szablony na przelewy to ja mam kawalerze piękny. Ale mówię o płatnościach z karty. W swoim banku możesz płacić prosto z karty na dowolne rachunki? :O
Opublikowano 7 grudnia 20177 l Nie mam pojecia Red. Ja mam tylko karte platnicza jak na biedaka przystalo.
Opublikowano 7 grudnia 20177 l Jezu nie dogadamy się xD Ja też mam kartę płatniczą, taką co płacę za mielone w biedronce. Chcę nią dodatkowo opłacić rachunki przez internet. Nie chcę robić tego przelewem, bo za płatności kartą (dowolne, czy to w sklepie, czy w internetach) mam cashback 5%. Zatem chcę ładnie przepisać gdzieś* nr karty, ważność, kod weryfikacyjny i w ten sposób zapłacić te 500-600 zł wszystkich opłat za mieszkanie, zamiast robić to przelewem. -- *czy poza Sprytnym Billem ktoś zna tego typu serwis? Trochę przeraża mnie w nim brak aktualizacji, ostatni wpis na fejsie z 2016 roku. No i mają 800 followerów, podczas gdy fanpage prywatny znajomka ma kilkanaście tysięcy xD Stąd nieco nieufnie podchodzę do tego typu pośredników, mimo że kumpel używa i jest ok.
Opublikowano 7 grudnia 20177 l W dniu 6.12.2017 o 09:57, Mejm napisał: Co to jest IOTA? Niedorozwinięty IDIOTA hehehe xD
Opublikowano 7 grudnia 20177 l Są serwisy jak bm.pl bodajże, które chyba pozwolą Ci na to co chcesz, ALE za prowizją oczywiście. W banku w sumie też mogę zrobić przelew z karty kredytowej, no niestety kosztuje to jednak 5 zł czy nawet procent od kwoty.
Opublikowano 7 grudnia 20177 l No wlasnie. 5 zeta to overkill, ale np. prowizja 90gr podczas gdy bank zwroci mi 25 zl za takie oplacenie czynszu to juz gra warta świeczki.
Opublikowano 8 grudnia 20177 l Nie wstyd Wam, korzystać z szatańskiej waluty samego diabła? Cytat Po co sa kryptowaluty i kto korzysta z bitcoin? Powiem Wam, gdyz znam ludzi od cyber risk i pracuje przy wdrazaniu pewnych zabezpieczeń. Bitcoin jest dla hakerów i dla darknetu. Wszystkie wyludzenia hakerow sa wycenione w bitcoinach, bo ta undergroundowa "waluta" nie pozwala scignac bandytow. Za bitcoiny kupuje sie heroine, bron, handluje dziecmi w darknecie czy zamawia zabojstwa. Tak, bitcoin to waluta samego diabła i marketingowo jest swietnie rozreklamowana, ze jest niezalezna od systemów finansowych Zapominamy o jednym, jak bandyci nie beda miec pieniedzy, nie beda miec jak dzialac. Bitcoin i inne kryptowaluty napedzaja zlo na swiecie i powinny byc scigane jak narkotyki, a koparki zlikwidowane pod kara wiezienia.Kopacze beda brobic kryptowalut bo maja z tego kase, ale czy handlarze niewolnikami nie bronili niewolnictwa? Zdelegalizowac te gówna i scigac bezwzglednie. Miliony ludzi cierpi przez to podziemie, a darknetu sie nie zlikwiduje, ale mozna ograniczyc ten latwy przeplyw pieniadza delegalizujac bitcoina i mu podobnych. Jak tego (pipi) nie wymienisz na prawdziwe pieniadze to bedzie g... warte, gdyz bandyta gnata musi kupic za dolary a nie za bity. Jak nie wymieni bitow na dolary to bedzie trudniej.
Opublikowano 17 grudnia 20177 l I co jak tam bitcoinowcy sprzedajecie na górce czy czekacie na 20 tysi $ za sztukę? PS. Chciałem przyccebulic na transferze bitcoinow i moja transakcja nadal od kilku dni nie ma żadnego potwierdzenia. Jest jakiś prosty sposób na pchnięcie transakcji? Długo będę musiał czekać na powrót bitcoinow? Niektórzy piszą 2 tygodnie
Opublikowano 17 grudnia 20177 l https://pool.viabtc.com/tools/txaccelerator/ spróbuj tego, jak będziesz miał farta to coś przyspieszy
Opublikowano 22 grudnia 20177 l Kurde od kiedy kupiłem rok temu jestem tylko 1300% do przodu a nie 2000% jak parę dni temu. Bańka pękła Panowie, można otwierać szampany.
Opublikowano 22 grudnia 20177 l Ach, jak wypełźli Ja już zakupy skończyłem jakiś czas temu, a teraz jakbym sprzedał to miałbym tyle na górkę, że mógłbym nakupować maści na ból dupska by wystarczyło dla was na długo :). Edytowane 22 grudnia 20177 l przez raven_raven
Opublikowano 22 grudnia 20177 l Ależ ja nie mam żadnego, cieszy mnie jak krajanie się bogacą. Wierzysz, kupuj. Proste.
Opublikowano 22 grudnia 20177 l Tera to bym w sumie nawet trochę tego guwna mógł kupić, ale nawet nie wiem jak i w sumie szukać mi się nie chce xd Btw, wiadomo czemu tak na ryj poleciało? Teraz przed świętami dużo ludzi posprzedawało żeby prezentów nakupować, albo przed rodzinką się pokazać z dwoma rolimi na łapach, czy ocb?
Opublikowano 22 grudnia 20177 l W dniu 28.11.2017 o 21:11, Wilk_Zly napisał: Weź więc chwilówkę i spraw sobie farmę za 13k. Na co czekasz? W dniu 28.11.2017 o 16:57, Wilk_Zly napisał: Jeżeli ktoś jest tak pewny zysków na BTC, niech biegnie po chwilowkę. 58 minut temu, Wilk_Zly napisał: Dokupuj, dokupuj. Trzeba na dołku. 25 minut temu, Wilk_Zly napisał: Wierzysz, kupuj. Proste. Spokojny jak oaza, zdecydowanie nie wyczuwam ściśniętej du,py z żalu :). BTW nikogo te rady nie interesują, nie musisz już po raz piętnasty pisać. Wszyscy złapali już tą doskonałą ironię. 25 minut temu, Yakubu napisał: Btw, wiadomo czemu tak na ryj poleciało? Teraz przed świętami dużo ludzi posprzedawało żeby prezentów nakupować, albo przed rodzinką się pokazać z dwoma rolimi na łapach, czy ocb? Można tylko gdybać. Ot, wyje,bało w kosmos o >$10,000 w ciągu miesiąca to spadło o $6,000 w ciągu paru dni xd. Może faktycznie ludzie sobie robią prezenty na święta w postaci wyjścia na górce jak jeszcze był czas. Potem to pewnie jakiś rodzaj paniki, ale żebym ja się na tym znał.
Opublikowano 22 grudnia 20177 l 2 godziny temu, raven_raven napisał: Kurde od kiedy kupiłem rok temu jestem tylko 1300% do przodu a nie 2000% jak parę dni temu. Bańka pękła Panowie, można otwierać szampany. Kruku to kiedy chcesz sprzedać jak nawet 2000% cię nie skusiło?