raven_raven 12 013 Opublikowano 6 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2017 Kolejna kryptowaluta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 7 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2017 Korzysta ktoś z appek / pośredników płatności, gdzie można płacić dowolne rachunki i inne opłaty z karty (credit/debit)? Nie ma problemu gdy np. dostawca energii jest zintegrowany z jakimś dotpayem, ale np. mój zapyziały administrator osiedla, czy też lokalna TV kablowa wysyłają po prostu faktury mailem i można zrobić jeno przelew. Póki co nieco nieufnie skorzystałem z siermiężnego Sprytnego Billa (ostatnia aktualizacja appki na Google Playu bodajże z 2015, to nie napawa). Płatność kartą wyłącznie za rachunki i opłaty (oni to niby weryfikują), za każdą transakcję do 1000 zł biorą 97 gr. Dobre w przypadku gdy kartą trzeba robić jakiś wysoki miesięczny obrót, bądź dostaje się keszbek za każdy ruch plastikiem. Coś ktoś jeszcze poleci z tego typu rozwiązań? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 7 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2017 Niestety ja moge polecic tylko zapisane szablony w bankowosci internetowej Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 7 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2017 Szablony na przelewy to ja mam kawalerze piękny. Ale mówię o płatnościach z karty. W swoim banku możesz płacić prosto z karty na dowolne rachunki? :O Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 7 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2017 Nie mam pojecia Red. Ja mam tylko karte platnicza jak na biedaka przystalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 7 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2017 Jezu nie dogadamy się xD Ja też mam kartę płatniczą, taką co płacę za mielone w biedronce. Chcę nią dodatkowo opłacić rachunki przez internet. Nie chcę robić tego przelewem, bo za płatności kartą (dowolne, czy to w sklepie, czy w internetach) mam cashback 5%. Zatem chcę ładnie przepisać gdzieś* nr karty, ważność, kod weryfikacyjny i w ten sposób zapłacić te 500-600 zł wszystkich opłat za mieszkanie, zamiast robić to przelewem. -- *czy poza Sprytnym Billem ktoś zna tego typu serwis? Trochę przeraża mnie w nim brak aktualizacji, ostatni wpis na fejsie z 2016 roku. No i mają 800 followerów, podczas gdy fanpage prywatny znajomka ma kilkanaście tysięcy xD Stąd nieco nieufnie podchodzę do tego typu pośredników, mimo że kumpel używa i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2017 W dniu 6.12.2017 o 09:57, Mejm napisał: Co to jest IOTA? Niedorozwinięty IDIOTA hehehe xD Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2017 Są serwisy jak bm.pl bodajże, które chyba pozwolą Ci na to co chcesz, ALE za prowizją oczywiście. W banku w sumie też mogę zrobić przelew z karty kredytowej, no niestety kosztuje to jednak 5 zł czy nawet procent od kwoty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 7 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2017 No wlasnie. 5 zeta to overkill, ale np. prowizja 90gr podczas gdy bank zwroci mi 25 zl za takie oplacenie czynszu to juz gra warta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 8 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2017 Nie wstyd Wam, korzystać z szatańskiej waluty samego diabła? Cytat Po co sa kryptowaluty i kto korzysta z bitcoin? Powiem Wam, gdyz znam ludzi od cyber risk i pracuje przy wdrazaniu pewnych zabezpieczeń. Bitcoin jest dla hakerów i dla darknetu. Wszystkie wyludzenia hakerow sa wycenione w bitcoinach, bo ta undergroundowa "waluta" nie pozwala scignac bandytow. Za bitcoiny kupuje sie heroine, bron, handluje dziecmi w darknecie czy zamawia zabojstwa. Tak, bitcoin to waluta samego diabła i marketingowo jest swietnie rozreklamowana, ze jest niezalezna od systemów finansowych Zapominamy o jednym, jak bandyci nie beda miec pieniedzy, nie beda miec jak dzialac. Bitcoin i inne kryptowaluty napedzaja zlo na swiecie i powinny byc scigane jak narkotyki, a koparki zlikwidowane pod kara wiezienia.Kopacze beda brobic kryptowalut bo maja z tego kase, ale czy handlarze niewolnikami nie bronili niewolnictwa? Zdelegalizowac te gówna i scigac bezwzglednie. Miliony ludzi cierpi przez to podziemie, a darknetu sie nie zlikwiduje, ale mozna ograniczyc ten latwy przeplyw pieniadza delegalizujac bitcoina i mu podobnych. Jak tego (pipi) nie wymienisz na prawdziwe pieniadze to bedzie g... warte, gdyz bandyta gnata musi kupic za dolary a nie za bity. Jak nie wymieni bitow na dolary to bedzie trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
REZOK 1 019 Opublikowano 17 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2017 I co jak tam bitcoinowcy sprzedajecie na górce czy czekacie na 20 tysi $ za sztukę? PS. Chciałem przyccebulic na transferze bitcoinow i moja transakcja nadal od kilku dni nie ma żadnego potwierdzenia. Jest jakiś prosty sposób na pchnięcie transakcji? Długo będę musiał czekać na powrót bitcoinow? Niektórzy piszą 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 17 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2017 https://pool.viabtc.com/tools/txaccelerator/ spróbuj tego, jak będziesz miał farta to coś przyspieszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 I jak tam Wasze bitcoiny misiaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 Przecena na święta, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 Uśredniam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 glupi mazzeo napisal posta i od razu spadek kursu Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 ale się śmiesznie przewrócił bitcoin na ten głupi ryj Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 Kurde od kiedy kupiłem rok temu jestem tylko 1300% do przodu a nie 2000% jak parę dni temu. Bańka pękła Panowie, można otwierać szampany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 Dokupuj, dokupuj. Trzeba na dołku. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 (edytowane) Ach, jak wypełźli Ja już zakupy skończyłem jakiś czas temu, a teraz jakbym sprzedał to miałbym tyle na górkę, że mógłbym nakupować maści na ból dupska by wystarczyło dla was na długo :). Edytowane 22 grudnia 2017 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 Ależ ja nie mam żadnego, cieszy mnie jak krajanie się bogacą. Wierzysz, kupuj. Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 Tera to bym w sumie nawet trochę tego guwna mógł kupić, ale nawet nie wiem jak i w sumie szukać mi się nie chce xd Btw, wiadomo czemu tak na ryj poleciało? Teraz przed świętami dużo ludzi posprzedawało żeby prezentów nakupować, albo przed rodzinką się pokazać z dwoma rolimi na łapach, czy ocb? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 W dniu 28.11.2017 o 21:11, Wilk_Zly napisał: Weź więc chwilówkę i spraw sobie farmę za 13k. Na co czekasz? W dniu 28.11.2017 o 16:57, Wilk_Zly napisał: Jeżeli ktoś jest tak pewny zysków na BTC, niech biegnie po chwilowkę. 58 minut temu, Wilk_Zly napisał: Dokupuj, dokupuj. Trzeba na dołku. 25 minut temu, Wilk_Zly napisał: Wierzysz, kupuj. Proste. Spokojny jak oaza, zdecydowanie nie wyczuwam ściśniętej du,py z żalu :). BTW nikogo te rady nie interesują, nie musisz już po raz piętnasty pisać. Wszyscy złapali już tą doskonałą ironię. 25 minut temu, Yakubu napisał: Btw, wiadomo czemu tak na ryj poleciało? Teraz przed świętami dużo ludzi posprzedawało żeby prezentów nakupować, albo przed rodzinką się pokazać z dwoma rolimi na łapach, czy ocb? Można tylko gdybać. Ot, wyje,bało w kosmos o >$10,000 w ciągu miesiąca to spadło o $6,000 w ciągu paru dni xd. Może faktycznie ludzie sobie robią prezenty na święta w postaci wyjścia na górce jak jeszcze był czas. Potem to pewnie jakiś rodzaj paniki, ale żebym ja się na tym znał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 2 godziny temu, raven_raven napisał: Kurde od kiedy kupiłem rok temu jestem tylko 1300% do przodu a nie 2000% jak parę dni temu. Bańka pękła Panowie, można otwierać szampany. Kruku to kiedy chcesz sprzedać jak nawet 2000% cię nie skusiło? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2017 Jak będzie po $100 000 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi