Gość ragus Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 3 minuty temu, MaZZeo napisał: Czyli wszystko ch/uj, banksterka, oszusty, a wzrosty funduszy i rynków akcji w ostatnich latach to fatamorgana. Jezu, w innych życiowych też wykazujecie taką ignorancję? a gdyby tak odkopać posty mazzeo o bitcoinach sprzed 6 miesięcy xD Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Nie chcę być brutalny, MichAelis już zrobił robotę ostatnio w temacie Revoluta jak bankowiec nie umiał karty płatniczej rozpoznać, wystarczy chyba. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 No i? Chyba pisałem już o krypto że to był mój błąd, więc możecie sobie wykopywać wszystko co pisałem dowoli. Ja byłem ignorantem w temacie krypto i nie miałem wiedzy i to przyznaje. Problem w tym że niektórzy bedą wiecznie brnąć w zaparte i pogłębiać się w swojej ignorancji i braku chęci pogłębiania wiedzy mimo że podstawia im się niektóre rzeczy pod nos. 2 minuty temu, raven_raven napisał: Nie chcę być brutalny, MichAelis już zrobił robotę ostatnio w temacie Revoluta jak bankowiec nie umiał karty płatniczej rozpoznać, wystarczy chyba. ale po co pier/dolisz takie głupoty to ja nie wiem. Idź się poliż po jajcach z pingiem i michałem w takim razie. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 1 minutę temu, MaZZeo napisał: ale po co pier/dolisz takie głupoty to ja nie wiem. Idź się poliż po jajcach z pingiem i michałem w takim razie. mazzeo wściekły w ch,uj agresywny Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Każdy bankier by się wkur.wił bo im mniej funduszy tym mniej prowizji Raven, tylko jedyna słuszna droga oszczędzania Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 (edytowane) tak jak Pan Jezus powiedział czasami tylko żgają te euraki jak założę przez przypadek jakąś parę z k a p i t a ł e m w środku Edytowane 15 marca 2018 przez raven_raven Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Ja już od paru lat nic nie sprzedaje a gdybym mógł to bym pozabierał 90% doradców uprawnienia do sprzedaży produktów inwestycyjnych bo nie znają ich działania. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 (edytowane) no się wepchnął jeszcze ;/ Edytowane 15 marca 2018 przez raven_raven Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Euro, złotówki, jest tam wszystko Skarpetolut. Można płacić tym w internecie? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Niestety nie, można za to płacić zbliżeniowo w sklepach ew. zamrozić kapitał poprzez wsadzenie do zamrażarki. Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Ciekawe jak wytłumaczyć fakt, że Sknerus trzyma cały hajs u siebie w chacie, a jest najbogatszy na świecie. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 9 godzin temu, MaZZeo napisał: Ja już od paru lat nic nie sprzedaje a gdybym mógł to bym pozabierał 90% doradców uprawnienia do sprzedaży produktów inwestycyjnych bo nie znają ich działania. Aaa, czyli mam się pakować w jakieś fundusze, których nie ogarnia 90% bankowców xd Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 DYOR. Jak idziesz do euro RTV to też raczej nie kupujesz TV który poleci ci pracownik. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 20 godzin temu, raven_raven napisał: tak jak Pan Jezus powiedział czasami tylko żgają te euraki jak założę przez przypadek jakąś parę z k a p i t a ł e m w środku Możecie się śmiać, ale od 5 lat Co tydzien wrzucałem po ~20 zeta do "skarbonki". Grosiki, które bym rozwalil na głupoty i tak. Wyjalem pare dni temu 5tysi. Normalnie bym ich nie miał, nawet gdybym odkładal na oszczędnościowe z wyplaty. Cytuj
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 od dwóch lat tak jeżdżę na wczasy. Wspólnie z dziewczyną wrzucamy codziennie drobniaki +100 zł z każdej wypłaty. Starcza na tygodniowe wczasy w Grecji czy Turcji. Wyjąć 5-6k z konta to jednak boli, a tak nic się nie odczuje bo i tak tą kasę co się wrzuca przepuściłoby się na głupoty. POLECAM. #rekinbiznesu#doradcafinansowy Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 Kiedyś ktoś polecał konto w mbanku, które automatycznie odkładało końcówki wydatków do takiej skarbonki. No ale to jest dla ludzi, którym kasa przecieka przez palce. Jak przychodzi pensja to zostawiam na koncie kwotę X na bieżące zakupy, Y na rachunki, Z na rozrywkę (i to jest do wydania a nie dodatkowo ciułania po kątach) a pozostałą część wywalam na cel inwestycyjny/oszczędnościowy/wakacyjny i zapominam o jej istnieniu do czasu zajścia potrzeby. To taki ekwiwalent tych końcówek do świnki - pozwala zachować planowanie finansowe, dyscyplinę i jednocześnie uczucie, że jakaś tam kwota jest swobodnie do wydania, a nie "o rety co to będzie". Takie @Yakubu'owe "if it fits your macros" - żryj i wydawaj to co sobie przyznałeś. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 Ty jesteś wyjątkowy, tobie nawet3 zyle nie uciekną. Jak takiego reżimu nie mam i zawsze rozwali sie ze dwie stowki, a takie 20zl dodaje trochę kasym 1 Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 21 godzin temu, MaZZeo napisał: Ja już od paru lat nic nie sprzedaje a gdybym mógł to bym pozabierał 90% doradców uprawnienia do sprzedaży produktów inwestycyjnych bo nie znają ich działania. U was w branży kazdy jeden to mesjasz bankowości , normalnie jak budowlańcy ... o panie kto to tak spyerdolil Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 U mnie można kupować akcje korpo z pensji. Też super sprawa, bo tej kasy nawet nie widzę na koncie i nie biorę pod uwagę w kalkulacjach, a każdego miesiąca coś się odkłada. Cytuj
_Red_ 12 015 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 Ewentualnie Fundusz Inwestycyjny Ziemi i Nieruchomości na 10 lat. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 Interesuje się ktoś numizmatyką? Mocno ceny rosną z roku na rok? Dostałem w spadku czworaka austriackiego i z jednej strony trochę głupio sprzedawać, z drugiej głupio trzymać na półce monetę wartą dwa tysie xd Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 Jak nie potrzebujesz teraz gotówki to trzymaj bo na wartości nie powinien stracić. Tylko zabezpiecz go jakoś, stan jest często ważniejszy od wieku. Niby oczywiste ale wielu ludzi myśli "stary=dużo warty". Ze skarbonek się nie śmieję bo sam mam taką "kanę" po cukierkach i codziennie coś wpada, od 1 zł w górę + pieniądze od rodziny na różne okazje. Na większe wydatki typu ubezpieczenie samochodu są koperty, co miesiąc 100 zł i po roku bez bólu można wyjąć i wpłacić na konto. Wiadomo, że za te grube kwoty mógłbym kupić akcje MS i opływać w luksusach ale nie bedo bankstery piniendzy moich kraść. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 znając szczęście Yakubu, to rząd austriacki postanowi doklepać trochę dokładnie tych monet Cytuj
Sig 395 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 (edytowane) Na yt pojawiło się w ciągu roku sporo vlogów o tym jak inwestować w mieszkania i jak na tym niby się " łatwo " zarabia XD. Mam wrażenie że ludzie którzy mają tych mieszkań więcej niż 5 czyli raczej są to jakieś firemki/spólki i trzepią z tego kasę chcą się tego pozbyć, bo to tak kolorowo nie wygląda ewentualnie chcą podtrzymać sztucznie tę bańkę która narasta od paru lat i opie.rdolić jakiemuś leszczowi co myśli o dochodzie pasywnym z kawalerki xd i życiu na Hawajach jak to prezentują kołcze. Znajomy w Krakowie wynajmuję 3 mieszkania i zdarza się że tyle (pipi)ać się musi z tym biznesem że to wygląda słabo. Chu.j wie w co tą kasę inwestować bo patrząc na demografie inwestowanie w mieszkania wygląda na chwilę obecną kiepsko Edytowane 30 marca 2018 przez Sig Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi