Wojtas1986 1 621 Opublikowano 31 marca 2018 Opublikowano 31 marca 2018 12 godzin temu, Sig napisał: Na yt pojawiło się w ciągu roku sporo vlogów o tym jak inwestować w mieszkania i jak na tym niby się " łatwo " zarabia XD. Mam wrażenie że ludzie którzy mają tych mieszkań więcej niż 5 czyli raczej są to jakieś firemki/spólki i trzepią z tego kasę chcą się tego pozbyć, bo to tak kolorowo nie wygląda ewentualnie chcą podtrzymać sztucznie tę bańkę która narasta od paru lat i opie.rdolić jakiemuś leszczowi co myśli o dochodzie pasywnym z kawalerki xd i życiu na Hawajach jak to prezentują kołcze. Znajomy w Krakowie wynajmuję 3 mieszkania i zdarza się że tyle (pipi)ać się musi z tym biznesem że to wygląda słabo. Chu.j wie w co tą kasę inwestować bo patrząc na demografie inwestowanie w mieszkania wygląda na chwilę obecną kiepsko Hmm dziwne na Wrocławiu wygląda to zgoła inaczej , nowe mieszkania jak grzyby po deszczu powstają , wykupywane są w momencie gdy jest tylko dziura w ziemi, 80% sprzedaży to zakup więcej niż jednego mieszkania przez klienta, przeważnie to liczba od 5 wzwyż.Ceny wynajmu pikują w górę (Ukraińcy), w przyzwoitej lokalizacji 50m2 to koszt ok +2,5 k miesięcznie. Branie w kredyt to zawsze jakieś tam ryzyko ale przez najbliższe lata ale jeśli ktoś ma lużną gotówkę to dobry deal. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 31 marca 2018 Opublikowano 31 marca 2018 Wydaj 300k, czekaj 15 lat na zwrot kapitału zaraz sie zrobi tego temat jak o napiwkach. Cytuj
Wilk_Zly 960 Opublikowano 31 marca 2018 Opublikowano 31 marca 2018 21 godzin temu, Sig napisał: Chu.j wie w co tą kasę inwestować bo patrząc na demografie inwestowanie w mieszkania wygląda na chwilę obecną kiepsko Słuszna uwaga, ale nie dotyczy większych miast. W jeszcze mniejszym stopniu dotyczy ich ścisłych obszarów, a np. już zupełnie nie dotyczy dobrych kamienic umiejscowionych w tychże. Sam część kapitału mam w dwóch takich mieszkankach, i źle na tym nie wychodzę. Na dochód z miejsca parkingowego też nie narzekam. Oczywiście wszystkiego w to nie ładuję, traktuję to m.in. jako formę zabezpieczenia części zysków wypracowanych na giełdzie. Cytuj
MaZZeo 14 187 Opublikowano 31 marca 2018 Opublikowano 31 marca 2018 @Wilk_Zly coś tam masz poza cd redem? Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 W dniu 31.03.2018 o 16:12, MichAelis napisał: Wydaj 300k, czekaj 15 lat na zwrot kapitału zaraz sie zrobi tego temat jak o napiwkach. Odnośnie wynajmu. https://www.youtube.com/watch?v=qM1KjK6IGzM Aż mnie wszystko swędzi jak to oglądam. No przecież wziąć ścierwo wypierdolić za szmaty gdy wysiedli z tego czinkłeczento. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Masakra, az oglądać tego nie mogłem. Po(pipi)one to wszystko Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Obejrzałem całe Dać klucze bez umowy Ten tekst "jak ma pani zdolnośc kredytowa prosze wziąć i spłacać" do włascicielki xD ma się to poczucie humorku Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Zaskakuje mnie, że przy braku umowy cokolwiek tych trutniow chroni. Przeciez wystarczylby tel na policje "halo w moim domu są obcy ludzie". ... albo i nie. Mąż tej babki to policjant, a ma związane ręce. Nie do wiary. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 >prawa lokatorów w polsce not even once Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Hm, tylko jeśli nie mają umowy to jakim prawem te karaluchy tam żyją xD. Wyje,bać im zamki jak ich nie będzie, zmienić na nowe i nara. Gorzej, że karaluchy znają ich dane, kim są itd. więc po takim ruchu by się naprzykrzali pewnie. Prawa lokatorów ciężki temat, z jednej strony powiedzmy dobre intencje stoją za taką a nie inną ochroną, z drugiej strony ze strachu wynajmujący i tak to omijają odpowiednimi zapisami w umowie a jak ktoś nie jest odpowiednio cwany, to znajdzie się karaluch, który wykorzysta. Fujka, wolę „inwestować” w gry wideo chyba. A może fakt płacenia podatku od wynajmu ma tutaj znaczenie? Umowy ustne wszak też obowiązują (chyba). No więc lokatorzy twierdzą, że mają umowę najmu, a na dowód są pieniążki brane od najemcy. Więc nie można się wyprzeć. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 No mają umowę na gębę, wiec jak wejdziesz komuś na chatei wyrzucisz tobołki to idziesz do pier,dla. Brak umowy na papierze uniemożlwia powołanie się np. na zapis ze za niepłacenie 2 miesiecy jest wylot, tak to sobie mysle. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 (edytowane) nie tyle uniemożliwia, co czyni bardzo trudnym do udowodnienia, że na takie warunki się umówiono teoretycznie głównym skutkiem umowy najmu na gębę zawartej na czas dłuższy niż rok jest zawarcie jej na czas nieoznaczony, z możliwością wypowiedzenia przez każdą ze stron umowy magia zaczyna się wtedy, gdy oprócz najmu uregulowanego w KC otworzymy milion ustaw o lokatorach, jakieś lokale zastępcze, mieszkania zapewniane przez gminę i inne cuda na kiju Edytowane 10 kwietnia 2018 przez ragus Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 No problem w tym że pewnie nawet o tym nie gadali jak dali im wieczorem klucze by mogli sie szybko wprowadzac. Macie klucze, ustalmy płatnośc na 10 każdego miesiaca, przyjde za tydzien spiszemy sobie umowe, pu puk, kto tam? hipopotam. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 No nie wiem co tak słabo. Ale współczuję im, w takiej sytuacji jak ich to nie myślisz za bardzo, że życie wyr,ucha Cię jeszcze w kolejną dziurę. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Raczki im się spociły że będzie wynajem, sianko co miesiąc, ehh. Ten policjant to chyba jakiś blantmano - informatyk w tej policji, zona nie pracuje, a jego stać na 3 dzieci, jedno z autyzmem, i żona z nowotworem. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Cieszyli się pewnie, że już pierwszy miesiąc najmu im leci a tutaj za jakiś czas taki ch,uj, kolejny problem. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Ale czaicie jakim trzeba być skończonym chu.jem, żeby wykorzystywać tak rodzinę z dzieckiem z autyzmem i żoną z nowotworem? No ja bym nie mógł, wolałbym pod mostem mieszkać, niż tak komuś jeszcze w życiu dopie.rdolić. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Tam jeszcze pół biedy, gośc jeszcze znalazł sobie hobby by pozbawic meza pracy i jeszcze ich dalej gnebic. Mnie bardziej szokuje ze znalazły się dwie takie osoby do pary, że jedno napędza drugie w byciu złym. Żadnych oporównawet przed reporterem, podejrzewam że jak w filmie DŁUG, chwyciłbym za coś i rozyebał łeb, i zakopał. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Ja to bym chyba opłacił jakąś bandę łysego, jako policjant powinien znać takich typków, żeby tego cwaniaka dobrze przywitali w jakiejś ciemnej alejce w drodze z pracy Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Może też być tak, że typo ewidentnie chce zniszczyć pana policjanta. Widziałem ten materiał jak się ukazał, no i nie powiem zatelepało mną. Cytuj
MaZZeo 14 187 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Jednak kryptowaluta jest bezpieczniejsza xD Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Myślę, że jak ktoś nie myśli o jakimkolwiek zabezpieczeniu, to każdą formą inwestowania zrobi sobie krzywdę. Tejże tragedii dało się zapobiec. Ciekawe jak się teraz sprawy mają u tych państwa. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 https://www.youtube.com/watch?v=Rlp48Yq6C-s ciąg dalszy 1 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Ależ ścierwo. Jak można być takim śmieciem ludzkim... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi