szejdj 2 804 Opublikowano 16 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2018 Oczywiście, że najlepszy sposób na inwestycję to motoryzacja i stare samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 16 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2018 Jak trafisz na właściwy model jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 16 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2018 Najlepsza inwestycja to antyki i biżuteria. No i cebula na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 16 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2018 Dziś sprzedałem Cd Projekt po 192zl. Skupowałem od 67zł, średnia cena jaka miałem to 117zl. Bałem się dłużej tym siedzieć, dlatego wziałem zysk. Niewykluczone ze znowu wejdę, ale jak w miesiąc spółka rośnie o 30% na podstawie trailera to przesada imo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2018 20 minut temu, MaZZeo napisał: Dziś sprzedałem Cd Projekt po 192zl. Skupowałem od 67zł, średnia cena jaka miałem to 117zl. Bałem się dłużej tym siedzieć, dlatego wziałem zysk. Niewykluczone ze znowu wejdę, ale jak w miesiąc spółka rośnie o 30% na podstawie trailera to przesada imo. Z ciekawości ile pieniadzą wsadziłeś na poczatek a ile wyciągnałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 16 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2018 Miałem w sumie 180 akcji, zysk 66%. na 11bit siedzę sporo grubiej ze średnia 220zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2018 Kurła ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 16 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2018 U mnie 74 akcje CDR ze średnią 130 zł i też zamierzam to niedługo sprzedać. Ogólnie inwestuje od początku roku i zastanawiam się czy wyjść poza rynek growy na giełdzie, ale jeszcze nie wiem w co. Przez 11bit pluję sobie w brodę do dziś, bo kompletnie to olałem, a kiedy poleciał w górę to nie miałem możliwości zareagować Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 19 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2018 W dniu 12.07.2018 o 14:42, krupek napisał: W co obecnie najlepiej zainwestować niewielką kwotę? Powiedzmy 5k zł. To oczywiście fartowny przypadek, ale po tygodniu można było na tym zarobić: - ponad 600 zł na akcjach CD Projekt - ponad 900 zł na bitcoinie Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 19 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2018 jak zacząć grać na polskiej giełdzie, gdzie jest potrzebne jakie konto itd.? mądrości które znajdę w google wystarczą, czy potrzebna jest jeszcze jakaś tajemna wiedza, która może mi przekazać mazeo, czy inny guru z tej dziedziny? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 20 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2018 (edytowane) no zwykły rachunek maklerski zakładasz, zwróć uwagę jaka jest prowizja za prowadzenie rachunku roczna/półroczna, ile % za transakcję. Niczego szczególnego w tym nie ma. tylko zapewne więcej papierologii będą chcieli teraz żebyś wypełnił czyli FATCA/CRS oraz MiFID II. Edytowane 20 lipca 2018 przez MaZZeo Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 24 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2018 (edytowane) A ja wciąż siedzę na CDR. Tu będzie korekta, ale chyba jeszcze nie teraz. Długofalowo będzie zaś jeszcze więcej, nieuniknione. Dziś z końcem dnia wjechałem w Farm 51 (200 sztuk). Trailer WW3 wygląda zacnie, gliwiczanie mają okazję wjechać w ładną wyrwę, którą zostawi po sobie DICE. Poza tym Mabion w portfelu. A na oszczędnościowym 1000 zł Edytowane 24 lipca 2018 przez Wilk_Zly Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2018 Litości, też należysz do dzieciarni która myśli że WW3 będzie kolejnym PUBG? Poza tym jaką wyrwę zostawi po sobie DICE jak wlasnie chca wydać early access w momencie premiery BFV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 24 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2018 1. A gdzie w mojej wypowiedzi padło hasło PUBG? 2. Stark contrast z rzekomym pkt1.: dojrzała, poważna, strzelanina osadzona w teraźniejszości. Taką nie będzie COD ani BFV. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2018 Nie napisałeś, miałem na mysli że ludzie naganiają na forach na Farma myśląc że skoro PUBG i Fortnite tak się monetyzują to znaczy że Farm51 też uszczknie coś z tego tortu. Moim zdaniem gra umrze po paru tygodniach i to raczej pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 29 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2018 Mam odmienne zdanie. Jest na nia glod. Lub domaga sie wersji konsolowej. Niebawem gameplay trailer, bedziemy madrzejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 29 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2018 Inwestory, a kiedy sie zacznie ten najwiekszy kryzys w historii, bo chce poczekac z wejsciem na gielde. Tak na powaznie, to wydaje mi sie, ze wszystko jest na ogromnej gorce juz w tym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 29 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2018 Kryzys sie zacznie wtedy, kiedy nikt się tego nie będzie spodziewał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 529 Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 Dostałem opcję kupienia mieszkania od obecnego właściciela i zastanawiam się co z tym zrobić.. Mieszkanie ma 25m2, dzielnica Bródno, blok z lat 70. ALE. Mieszkanie było po bardzo dobrym remoncie, cały blok też w dobry stanie, są windy, mieszkanie mega ciepłe w zimie, z balkonem, do tego nie ma problemu z parkingiem, a za 2 lata tuż obok powstanie metro. Właściciel chce za miekszanie ode mnie 200 000. Nie mam tyle, więc w gre wchodzi kredyt. Po wkładzie własnym do spłacenia będzie jakieś 170 000, na 20 lat kredyt, to rata jakieś 950 - 1000zł (obecnie płacę 1000zł najmu + reszta opłat, więc w zasadzie nic nie wzrasta). Przy moich obecnych zarobkach opcja spłacenia w 10lat to żaden problem, a i tak chciałem tutaj jeszcze mieszkać przez 2 lata, bo bardzo dobrze mi się tutaj mieszka, jest wszystko co potrzeba + cisza i spokój. Myślicie, że warto? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 35 minut temu, Shagohad napisał: Dostałem opcję kupienia mieszkania od obecnego właściciela i zastanawiam się co z tym zrobić.. Mieszkanie ma 25m2, dzielnica Bródno, blok z lat 70. ALE. Mieszkanie było po bardzo dobrym remoncie, cały blok też w dobry stanie, są windy, mieszkanie mega ciepłe w zimie, z balkonem, do tego nie ma problemu z parkingiem, a za 2 lata tuż obok powstanie metro. Właściciel chce za miekszanie ode mnie 200 000. Nie mam tyle, więc w gre wchodzi kredyt. Po wkładzie własnym do spłacenia będzie jakieś 170 000, na 20 lat kredyt, to rata jakieś 950 - 1000zł (obecnie płacę 1000zł najmu + reszta opłat, więc w zasadzie nic nie wzrasta). Przy moich obecnych zarobkach opcja spłacenia w 10lat to żaden problem, a i tak chciałem tutaj jeszcze mieszkać przez 2 lata, bo bardzo dobrze mi się tutaj mieszka, jest wszystko co potrzeba + cisza i spokój. Myślicie, że warto? Jak Warszawa, to chyba jak za darmo? Później zawsze takie mieszkanie możesz wynajmować. Wczoraj oglądałem kawalerki w Toruniu i takie w dobrej lokalizacji to kosztują koło 150-180 + kilkanaście tyś na remont.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 No jak metro ma być to w sumie wzrosnie jego wartość w przyszlych latach Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 Jak rata ma wynieść tyle ile płacisz za wynajem, to nie widzę powodu by się zastanawiać nad tym. No chyba, że planujesz wyprowadzkę do innego miasta Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 No imo tez bym brał, jak blisko do nowej linii metra to panieee, Ukraińcy będą się tratować do wynajmu Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 529 Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 (edytowane) 10 minut temu, Yakubu napisał: Jak rata ma wynieść tyle ile płacisz za wynajem, to nie widzę powodu by się zastanawiać nad tym. No chyba, że planujesz wyprowadzkę do innego miasta Nie planuję, dobrze mi się tutaj życie układa. A stacja metra ma powstać dokładnie w 2021. Właściciel niedawno kupił kolejne mieszkanie, więc sprzedaje. Stwierdził, że 3 mu nie jest potrzebne, a nie chce się już bawić w najem i woli gotówkę. A skoro już tutaj mieszkam i nie ma ze mną problemów, to dał mi taką opcję. I chyba bardzo bym żałował, gdybym się nie skusił. Edytowane 1 sierpnia 2018 przez Shagohad Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 ale ich poyebało z tymi cenami mieszkań srogo, ciekawe kiedy to pęknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi