Gość Orzeszek Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 W Polsce? Nie prędko, jeśli chodzi o Warszawę i stare dzielnice, najlepiej szukać mieszkania koło stacji kolejowych jak stara miłosna, chotomow itp. Za kilka lat to będzie wchłonięte przez Warszawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 200 koła za klitkę 25m xd. co ta stolica Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 money trees is perfect place for shade Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 wszedzie w duzych miastach mieszkania sa drogie ale imo warto kupic tym bardziej ze nie bedziesz placic wiecej niz za wynajem, jak cena mieszkania wzrosnie to sprzedasz i zarobisz na tym, sam w przeciagu dwoch lat planuje sprzedac swoje mieszkanie i wziac jakies wieksze lub dom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 6 godzin temu, ragus napisał: 200 koła za klitkę 25m xd. co ta stolica U mnie w mieście (40k mieszkancow) ceny na podobnym poziomie xd dwa lata temu wyrwalem po znajomosci 2pokojowe za 210k, dzisiaj spokojnie za 300 by poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 529 Opublikowano 2 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2018 (edytowane) 16 godzin temu, ragus napisał: 200 koła za klitkę 25m xd. co ta stolica W Warszawie mieszkam już ponad 6 lat i od tego czasu ceny mieszkań bardzo skoczyły i niestety nie zanosi się na trend odwrotny, wręcz przeciwnie. Po prostu ludność przeprowadza się do dużych miast + napływ imigrantów i jest efekt jaki jest. Dlatego jak przeanalizujesz ceny mieszkań, to te 200k za to mieszkanie to naprawdę bardzo dobra cena, szczególnie, że metro podniesie jego atrakcyjność o jakieś 15-20%. Edytowane 2 sierpnia 2018 przez Shagohad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 2 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2018 9 godzin temu, Grabek napisał: U mnie w mieście (40k mieszkancow) ceny na podobnym poziomie xd dwa lata temu wyrwalem po znajomosci 2pokojowe za 210k, dzisiaj spokojnie za 300 by poszlo u mnie to samo, 5 lat temu kupowałem 3 pokoje za 198k, teraz ze 270k bym dostał lekko i nie ma tygodnia żebym na klatce nie znalazł ogłoszenia o kupnie mieszkania za gotówkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 2 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2018 W dniu 1.08.2018 o 11:38, Shagohad napisał: Dostałem opcję kupienia mieszkania od obecnego właściciela i zastanawiam się co z tym zrobić.. Mieszkanie ma 25m2, dzielnica Bródno, blok z lat 70. ALE. Mieszkanie było po bardzo dobrym remoncie, cały blok też w dobry stanie, są windy, mieszkanie mega ciepłe w zimie, z balkonem, do tego nie ma problemu z parkingiem, a za 2 lata tuż obok powstanie metro. Właściciel chce za miekszanie ode mnie 200 000. Nie mam tyle, więc w gre wchodzi kredyt. Po wkładzie własnym do spłacenia będzie jakieś 170 000, na 20 lat kredyt, to rata jakieś 950 - 1000zł (obecnie płacę 1000zł najmu + reszta opłat, więc w zasadzie nic nie wzrasta). Przy moich obecnych zarobkach opcja spłacenia w 10lat to żaden problem, a i tak chciałem tutaj jeszcze mieszkać przez 2 lata, bo bardzo dobrze mi się tutaj mieszka, jest wszystko co potrzeba + cisza i spokój. Myślicie, że warto? NIe warto. Jak dobrze poszukasz, znajdziesz mieszkanie o podobnym metrażu w starej kamienicy za mniejszą kwotę. Wyremontujesz, posiedzisz dwa lata i ruszysz dalej. A przy dobrym wietrze, zarobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 529 Opublikowano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2018 10 godzin temu, Wilk_Zly napisał: NIe warto. Jak dobrze poszukasz, znajdziesz mieszkanie o podobnym metrażu w starej kamienicy za mniejszą kwotę. Wyremontujesz, posiedzisz dwa lata i ruszysz dalej. A przy dobrym wietrze, zarobisz. Ale po co mam szukać, skoro wiem, że bardzo ciężko będzie mi znaleźć coś lepszego? W okolicy mieszkania są tylko droższe, do tego wymagające remontu. Tutaj mam fajne mieszkanie, w bardzo dobrym stanie, więc 0 wkładu własnego, już tutaj mieszkam. Do tego tuż obok obwodnica Warszawy, za chwilę powstanie metro. Jest cisza i spokój. Generalnie już podjąłem decyzję i będę dopinał ten temat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2018 W dniu 2.08.2018 o 08:03, mcp napisał: u mnie to samo, 5 lat temu kupowałem 3 pokoje za 198k, teraz ze 270k bym dostał lekko i nie ma tygodnia żebym na klatce nie znalazł ogłoszenia o kupnie mieszkania za gotówkę Zawsze mnie zastanawia czemu akurat za gotówke? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2018 Podkreślają, że mają hajs od ręki i nie będą potrzebne formalności kredytowe, czy hipoteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2018 Te ogłoszenia sa wystawiane przez agencje, podszywaja sie pod ludzi prywatnych, potem one zbieraja info kto chce mieszkanie sprzedac i podbijaja do tych lokali jako agencje i zbieraja wiekszy hajs. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2018 U mnie w skrzynce często są takie ogłoszenia, ale pisane ręcznie, na kartce w kratkę i po kserowane. Jak to agencja, to niezły kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2018 http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141635,21464140,kupie-mieszkanie-za-gotowke-znacie-to-wyjasniamy-o-co.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2018 eh myślałem, że to jakaś mafia co chce se wyprać pieniadze jak w rodzinie soprano Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2018 Myślałem, że te ogłoszenia to zakup typowo pod wynajem no bo jaka prywatna osoba kupując mieszkanie dla siebie będzie na ślepo pchała ogłoszenia do każdej skrzynki bez możliwości sprawdzenia mieszkania? Chyba, że komuś zależy wyłącznie na lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2018 No ale jeśli ktoś ma pojęcie o rozkładzie mieszkań w bloku i planuje remont na start, to co mu za różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2018 Niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 21 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2018 Realizacja czeku z USA. Ktoś miał z tym ostatnio do czynienia? Większość banków odmawia, PKO bp od 6 sierpnia wstrzymało taką działalność, póki co jedynie Deutsche Bank wyraziło chęć realizacji, tylko konto u nich trzeba mieć przez 3 miesiące. Może macie jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 21 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2018 (edytowane) https://epayservices.com/pl/checks-processing.html cos takiego znalazłem, "epayservices" - ktoś kojarzy? fejsbukowe konto wygląda na ściemę https://www.facebook.com/epayservices Edytowane 21 sierpnia 2018 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 22 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2018 Jakby kogoś to interesowało, w Pekao (z żubrem) mi to ogarną, tylko konto musze założyć :} Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 529 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2018 (edytowane) Tak serio zapytam: jaki jest sens płacenia w czekach w dzisiejszych świecie? Edytowane 24 sierpnia 2018 przez Shagohad Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2018 W krajach trzeciego świata jak USA jeszcze się takich rzeczy używa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2018 czeki xD dobrze, że dyliżansem tego hajsu nie wysłali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2018 We Francji są bardzo popularne, między innymi czeki zatwierdzone przez bank, używane przy transakcjach sprzedaży używanych samochodów między osobami fizycznymi. Czeki klasyczne popularne m.in. w szkołach przy płatnościach za wycieczki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi