ping 9 006 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 2 minuty temu, D.B. Cooper napisał: po to jest ustalony wiek emerytalny, MINIMALNY wiek emerytalny, że wszyscy mają do niego zapie.rdalać. hale będą ku.rwa stawiać pod warszawką biznesmeni zaj.ebani Zakładając, że dożyjesz, to i tak choooya dostaniesz. Dlatego trzeba kupować gry wideo na Nintendo Switch, to najlepsza lokata na przyszłość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 5 minut temu, D.B. Cooper napisał: po to jest ustalony wiek emerytalny, MINIMALNY wiek emerytalny, że wszyscy mają do niego zapie.rdalać. hale będą ku.rwa stawiać pod warszawką biznesmeni zaj.ebani Można jeszcze stawiać blaszane boxy w garaż podziemnych. BARDZO PASYWNIE BĘDZIE. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zswsze mozna myc dupy niemieckim seniorom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Nie smiej sie z Lucka chuyu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 986 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, balon napisał: Każdy jakoś zaczynał! Gdyby Jeff w odpowiednim momencie znalazł dobrego partnera od logistyki edit: (pipi) dopiero zauważyłem, że doszły dwie strony nowe xd No zdecydowanie się zgadzam, 10-15 lat i pasywny musi wpadać. Na razie nie mam ani odwagi ani ambicji stawiać swojej korporacji, przekazywanej z ojca na wnuka. Ale kilka nieruchomości tu i ówdzie jakby dały z 10k czynszu na miesiąc, z tego raz na jakiś czas jakieś odswieżenie lokali czy mniejsze naprawy, to byłoby spoko jako zastrzyk finansowy. Też nie mam parcia na jacht czy lambo a jak pensja wpada, to praktycznie od razu leci na kupkę pod tytułem "jakaś inwestycja" i tyle. Może jakaś placówka medyczna dla żony, tam parę foteli i lekarzy na kontrakcie - ale to znowu odpowiedzialność pełną gębą za wszelkie szkody na zdrowiu. OC coś tam pokrywa, ale ryzyko zawsze jest. A ja lubię spokój :f Je.bać po 14h w korpo na starość na jakimś pseudoprezesowkim stołku, odpowiadać całym swoim zdrowiem za decyzję nieswojej firmy, i cały dzień wisieć na spotkaniach, a idź. Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 gdybym zaczynal w latach 90 to tez bym byl Bezosem. Przecie to bylo Eldorado. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Dave Czezky napisał: gdybym zaczynal w latach 90 to tez bym byl Bezosem. Przecie to bylo Eldorado. Zawsze jak ktoś mówi o eldorado w latach 90, to mam przed oczami te video: Ehhh, kiedyś to było :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Lata 90? Opcja biznes - jeździj na Zachód po elektronikę albo proszki do prania, sprzedawaj na bazarze i zainwestuj w nieruchomości lub rozkręć import na serio. Opcja kariera - miej skończone jakieś studia, znaj jakiś zachodni język i zostań jednym z pierwszych pracowników dużego korpo wchodzącego do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 W dniu 12.04.2019 o 09:57, balon napisał: Świat należy do odważnych. No ja właśnie zrezygnowałem z ciepłego, dobrze płatnego etatu na rzecz czegoś co może dać mi dobrą wczesną emeryturę ale jednak przez dochód aktywny. Najwyżej wrócę do normalnej tyrki jak coś nie pyknie. Pracy jest dużo, a młodszy nie będę. Btw struktura prawna jest tak zrobione, że majątku prywatnego nikt mi nie ruszy, a co do inwestycji hajsu to dałem tyle na start, że jedna dywidenta mi to pokrywa. Największym wkładem był mój know how, umysł, mroczne skille (w platformówki) i kontakty Sp z o.o. sp.k.? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 W dniu 12.04.2019 o 14:05, ping napisał: Zawsze jak ktoś mówi o eldorado w latach 90, to mam przed oczami te video: Ehhh, kiedyś to było :). ewentualnie Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Co Wam Wasze szklane kule mówią, CDPR jeszcze jest sens brać mając w perspektywie raczej sukces Cyberpunka 2077? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Moim zdaniem tak, wysyp informacji zapewni odpowiedni hype i przełoży się automatycznie na kurs. Dlatego niedawno wsiadłem znowu do pociągu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Macie 10k do zainwestowania. Co byście polecali oprócz pewniaczków STS i litecoin? Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 masz 10 koła odłożone i chodzisz po tematach narzekasz, że musisz zmienić robotę bo 2.5k bo mało. Nie rozumiem tego. Kasę jak widać masz odłożoną na czarną godzinę, tylko jaka czarna godzina może ciebie spotkać siedząc ciągle przy konsoli? Chyba nowa generacja i wymiana sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Na czarną godzinę mam odłożone dużo więcej, a te 10k to tak po prostu do poobracania pieniążkami i może pomnożeniem Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 siedź na etacie tak jak siedzisz i się nie wygłupiaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 ić stont Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 10k? Brzmi jak weekend w Mielnie Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 986 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) "10k" "masz widze odlozone na czarna godzine" xd Chyba na niecale 1.5 miesiaca zwyklego zycia rodzinnego z kredytem. Powinno byc jeszcze jedno subforum "bjedaki" i tam sobie filozofujcie jak najesc sie chlebem smarowanym nozem, rozpiska diety dziennej za 3.50 zl, czy gdzie bezpiecznie zainwestowac oszczednosci zycia 1k zl Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 262 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Red serio 10k w 1.5 miesiaca rodzina 2 + 1? Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Co on pier.doli 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 986 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) No niestety. Zarty odkladajac na bok, ostatnio co pierwszego dnia miesiaca rozdysponowuje rodzinny hajs tj. wydzielam 7.5k na konto "codzienne" jako wydatki biezace i do konca miesiaca są już opary. Zarcie, chemia, pieluchy, rachunki mieszkaniowe, zlobek prywatny, rata kredytu hipo, rata za auto, jakies zarcie w pracy, troche wydatkow na rozrywki i sie rozpływa (obiekty sportowe mam z multisporta wiec tez odpadaja karnety). A ciagle mam wrazenie, ze kupilismy okazyjnie tanie mieszkanie, auto ze średniej półki i nie rozrzucamy hajsu na glupoty. Nawet nie wiem gdzie uciąć - zlobek panstwowy nieosiagalny od roku (brak miejsc), auta mozna szukac znowu uzywanego od januszy (ale wzdryga mnie na samą mysl). Zrec też trzeba, moge rezygnowac z obiadów w Olimpie (xD) i robic sobie makaron w chacie do plastiku. Życie kosztuje ani sie obejrzysz. Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 262 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 No grubo. Nie potrafie sobie tego wyobrazic. To ciekawe jak zyja nauczyciele co po 20 latach zawodu 2800 na lape. Moze nie wiem, tetra i duzy gar do wygotowywania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 986 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Tez nie potrafię, a wydaje mi sie po sobie i znajomych, ze jesteśmy zwyczajnie zyjacymi ludzmi z podstawowymi potrzebami kupowanymi w Biedrze. Dobrze, ze (relatywnie) wszyscy zdrowi, bo odpadają regularne kuracje poza probiotykiem czy tantum verde raz na jakis czas. 10 lat temu starczalo na zycie 2000 zl, bo kupilo sie raz Accenta za 4000 zl i jezdzilo 6 lat, pokój 15m2 wynajety za 900 zl (i tak drogo xd), obiadki noszone do pracy z domu z gara. A i tak niebawem dojdzie wiecej wydatkow jak niania zacznie prace. Z jednej pensji to bym jakos super nie odkladal, dobrze ze obie strony pracuja, ale w takim ukladzie nie moge realizowac swoich pasji (grill, piwko itp. :seba: ). Zyje w Polsce tylko dlatego ze mnie tu stac na normalne zycie, w innym wypadku dawno raven/lucek do Berlina i tam dac godne zycie rodzinie. Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 7,5 k miesiecznie na codzienne wydatki, ja pie.rdolę grubo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi