Skocz do zawartości

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

michal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 hour ago, Cedric said:

Pytanko początkującego - z jakiego systemu najlepiej zacząć bawić się w inwestowanie na giełdzie, kupowanie akcji itp. ?

Taki E-makler od mbanku (mam tam konto bankowe) w zupełności wystarczy czy szukać czegoś innego?

ja mam w mBanku(ostatnio podwyższyli ceny), jeszcze XTB z polskich wydaje się być spoko, a z zagranicznych to EXANTE i DIF

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koguty, jeśli jesteście właścicielami domów i chcecie zainwestować w fotowoltaikę to jestem wam w stanie zaproponować całość po minimalnej marży dla mnie xD 

A temat jest legitny i zazwyczaj w perspektywie 6 - 9 lat się zwraca (przy obecnych cenach energii), pewnie im dalej w przyszłość tym szybciej. 

Opublikowano
2 hours ago, Bielik said:

Koguty, jeśli jesteście właścicielami domów i chcecie zainwestować w fotowoltaikę to jestem wam w stanie zaproponować całość po minimalnej marży dla mnie xD 

A temat jest legitny i zazwyczaj w perspektywie 6 - 9 lat się zwraca (przy obecnych cenach energii), pewnie im dalej w przyszłość tym szybciej. 

Z jaką firma współpracujesz? Jakiej marki komponenty wrzucacie? Cała Polska?

Opublikowano

Firma nazywa się nasz prąd i jest z Wrocławia, ale ja działam na Pomorzu. Generalnie obejmuje całą Polskę(montaż w ciągu 2 tygodni od podpisania umowy). Falowniki sofara, a panele talesuny 320w (wariant tańszy) i longi halfcuty 365w (wariant droższy).

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ale miałem rollercoaster grając longi na indeksach :obama: Dwa tygodnie spadków ale trzymałem bo margin był, chociaż po gaciach już srałem. -5800zł w otwartych. Od poniedziałku niesamowity rajd na Nasdaq i DAX, zamknąłem już prawie wszystko z zyskiem 2 tysiące.

only long

Edytowane przez Czoperrr
Opublikowano

Na BC to moze sie doczolga. Tyle, ze te drobne go.wna praktycznie nadal z 50% ponizej swoich wartosci z 2017. A przeciez wiekszosc kupowala nonamey a nie BC.

Opublikowano

Biomaxima pokazała w piątek wynik za październik. Lepszy niż w całym Q3. Zasysający (śmieszne) wyniki Inno. Wydaje się, że wreszcie ruszyła. 

A tu analiza Mercatora: 

Autor wieszczy ok. 900-1400 na kursie w ciągu trzech miesięcy. Warto przysłuchać się argumentacji.

Opublikowano (edytowane)

Póki co nie ma ani jednej odpowiedzi :) . Sam inwestuje 10-15% swojego konta, które aktualnie wynosi kilkanaście tysięcy złotych. Indeksy DAX, SP500, Nasdaq, zazwyczaj kupuje w dołkach. W tym miesiącu wyciągnąłem już 3500zł co uważam za niezły wynik. Oczywiście są gorsze momenty kiedy jestem uwięziony na dni lub tygodnie, ale koniec końców wychodzę na plus.

Edytowane przez Czoperrr
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy konta walutowe, albo po prostu trzymanie oszczędności w innej walucie niż złotkówka, np Frank Szwajcarski, to dobry pomysł? Przez inflację, po nowym roku pewnie złotówka będzie mało opłacalną walutą oszczędności.