Ukukuki 6 895 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 W Hiszpanii na zadupiu czy Grecji domy też są tanie a kraje trochę bardziej przyjazne do życia niż Tajlandia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 19 minutes ago, Ukukuki said: W Hiszpanii na zadupiu czy Grecji domy też są tanie a kraje trochę bardziej przyjazne do życia niż Tajlandia. Ale życie dużo droższe. Dodatkowo Hiszpania ma kosmiczne podatki i od groma biurokracji oraz socjalu. Z drugiej strony jak się pracuje zdalnie to da się tego uniknąć. A w Tajlandii w cholerę tanio i bardzo dobre żarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 Ja szukam domu w chorwacji i skurwiam z tego zjebanego kraju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 (edytowane) Gamestop już ponad 220$, podobno kolejne cele Redditowców to BlackBerry (obecnie 20$) i Nokia. Szkoda, że nie mam teraz płynności to bym kupił kilkadziesiąt akcji BB. W ciągu kilku ostatnich dni jesteśmy świadkami największego transferu bogactwa z grubych ryb do ulicy. Edytowane 27 stycznia 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Z czego korzystacie do kupowania/sprzedawania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 **** CDP jak Gamestop dzisiaj kilkadziesiąt złotych w górę. Trzeba było potrzymać ten miesiąc a nie wtopić kilka k a już stawiałem krzyżyk na CD Projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Ja z konta maklerskiego u mnie w banku bo na spocie przelewam kase w jedna i druga stronę ale ograniczenie mam tylko do PL. Natomiast chyba aktualnie najlepsza jest platforma XTB. Zero profki do pewnej kwoty i caly swiat Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Też mam XTB ale prowizje dla akcji zagranicznych usunęli jeszcze nie dawno bo w zeszłym roku płaciłem około 50zł za otwarcie i 50zł za zamknięcie akcji zagranicznej spółki. Teraz faktycznie jest 0zł jeśli obrót mamy poniżek 100k Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 3 minuty temu, Czoperrr napisał: **** CDP jak Gamestop dzisiaj kilkadziesiąt złotych w górę. Trzeba było potrzymać ten miesiąc a nie wtopić kilka k a już stawiałem krzyżyk na CD Projekt. Będzie zwał znowu bo ten wzrost CDR i GameStopu to gra przeciw MelvinCapital który w obydwu spółkach miał wielkie shorty. Zmasowana akcja z reddita Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 (edytowane) No tak, ale miałbym dzisiaj możliwość zamknięcia z kilkoma tysiącami na plus zamiast na minus no ale kto się spodziewał takiego pospolitego ruszenia Ciekawe kiedy ta bańka pęknie bo nie ukrywam, że trochę wtopiłem z shortem na Nasdaq (+46% w ciągu roku więc mózg nie pozwolił mi kupować na tym poziomie mimo że jestem permabullem), który non stop rośnie. Jeśli cudem się uda to nigdy więcej nie tykam przycisku Sell. Edytowane 27 stycznia 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Gamestop już 311$. Ciekawe czy Powell z Fed dzisiaj zostanie o to zapytany i czy nadal uważa, że rynek funkcjonuje normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 566 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 w temacie gamestopu warto zobaczyć: Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Piękne pospolite ruszenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Szkoda, że na XTB nie można kupić akcji w pre-market bo chciałem brać BlackBerry, ale chyba jednak sobie odpuszczę. Póki co wszyscy całe swoje siły wrzucają w Gamestop ale wchodzenie przy obecnej cenie może być samobójstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 W sumie nie korzystałem z XTB jeszcze, aż sprawdzę. Rozumiem, że doładowanie pieniędzy nie jest jakoś problemowe? A kupno akcji w $ wymaga konwersji PLN-USD czy przeliczają od razu przy transakcji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 8 minutes ago, Rudiok said: W sumie nie korzystałem z XTB jeszcze, aż sprawdzę. Rozumiem, że doładowanie pieniędzy nie jest jakoś problemowe? A kupno akcji w $ wymaga konwersji PLN-USD czy przeliczają od razu przy transakcji? Kasę wpłacasz i od razu trafia na Twoje konto. Wypłacanie też działa bezproblemowo, jeśli zlecisz wypłatę przed 12stą to na konto bankowe trafia tego samego dnia. Konwersja dokonuje się automatycznie podczas transakcji przy obecnym kursie waluty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Poszło, nawet szybko potwierdzili, o wiele szybciej niż Etoro przynajmniej. Hajs na koncie no to idziemy na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Very nice, czas spuścić to wszystko do rynsztoku. Ale nie podniecam się za bardzo bo ostatnio w kilka minus z + poleciałem na -3k, wystarczy, że Amerykanie uruchomią drukarki. Najwyższy czas na korektę i kupno po taniości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Ciekawi mnie rozwój sytuacji z Gamestop i Blackberry. Trading z tego co widzę jest dostępny dopiero po otwarciu, ciekawe co nas czeka Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Gamestop godzinę temu dobił do ceny około 350$ po czym spadł obecnie do 238. Olewam ten temat bo to jest czysty gambling ale jeden hedge fund już puścili z torbami. Mam nadzieję, że ten cyrk doprowadzi do korekty na rynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 11 minut temu, Czoperrr napisał: Gamestop godzinę temu dobił do ceny około 350$ po czym spadł obecnie do 238. Olewam ten temat bo to jest czysty gambling ale jeden hedge fund już puścili z torbami. Mam nadzieję, że ten cyrk doprowadzi do korekty na rynkach. Melvin czy kto? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 1 minute ago, LiŚciu said: Melvin czy kto? Tak, Melvin zaczął już zamykać swoje pozycje i zapożyczył fundusze. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Teraz, Czoperrr napisał: Tak, Melvin zaczął już zamykać swoje pozycje i zapożyczył fundusze. Myślałem ze jeszcze ktoś a nie mam czasu szukać. Melvin tez miał w cdp duże pozycje i jak się scashowal to mamy ponad 320 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 28 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2021 Niesamowity rajd na CDPR od wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 28 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2021 (edytowane) Pięknie to wyglada, szkoda ze nie wyłożyłem kilka tysi. Przypadek? Nie sadze. Edytowane 28 stycznia 2021 przez eX4cT_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi