Skocz do zawartości

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

Featured Replies

Opublikowano

Ladna spekula wjechala. Bialozebni o 12 branczyk a potem kupowanko.

• Odpowiedzi 7 tys.
  • Wyświetleń 567,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nie chcę się porównywać, ale jak już mamy wchodzi w szczegóły to zestawimy tu dom vs nieduże mieszkanie (coś podobnego obecnie wynajmuje jako dochód pasywny)  i Forda Fiestę z Audi Q8. Myślę, ze to je

• haha na gotowe idzie, do dziewczyny. brawo, zrobiłeś świetny Research szukając wybranki.

• Jeśli mowa o stopach to ja bym na twoim miejscu masował je dziewczynie codziennie po wręczeniu kwiatów, bo jak coś jej się odwidzi to zostaniesz na pokoju z ukraińcami.

Opublikowano

Przestraszyli się wzrostu GME i zablokowali możliwość kupna na revolucie, robinhoodzie i trading212 (i pewnie na wielu innych). Kurs już spadł z $400 do $100 w godzinę.

Do tego prywatnych kupujących media zaczęły nazywać alt-right bo pierwszy raz zwykli ludzie uderzyli w majątki wiadomo kogo.

Wolny rynek xd

Opublikowano

Robinhood się ugiął i można już kupować. Cały czas trzymam grosze AMC za 100$ łącznie dla jaj. Nigdy wcześniej nie widziałem takiej afery, każdy dosłownie każdy o tym pisze.

Ogólnie szalony tydzień, wczorajszy dzień bdb dla mnie prawie tysiak wpadł na indeksach :sir:

Opublikowano

Mam pytanie do szortow ktore zawsze mnie nurtowalo. Kiedy trzeba odkupic i zwrocic zszortowane aktywo? Jest ustalana jakas data "do" i w tym przedziale trzeba odkupic czy jak to jest?

Opublikowano

Dokladnie tak.

Musisz oddac w okreslonym czasie

Pomiedzy pozyczka a oddaniem teoretycznie mozesz je odkupic kiedy chcesz. W terminie zapadalnosci juz je musisz miec

Opublikowano

A jak sie ustala te terminy? Umowa miedzy maklerem a toba, czy sa standardy ze np. akcje to do miesiaca. waluty do tygodnia itd.?

Opublikowano

Nie, shorty okresla sie indywidualnie wg mojej wiedzy

Edytowane przez Welna

Opublikowano

Tak, okres obowiązywania ustalają strony kontraktu. Można skracać ale powinno się odkupić w terminie zapadalności. Jeśli strony się dogadają to moża rolować po kursie historczynym lub innym ustalonym. 

Opublikowano
On 1/30/2021 at 3:54 PM, Mejm said:

Mam pytanie do szortow ktore zawsze mnie nurtowalo. Kiedy trzeba odkupic i zwrocic zszortowane aktywo? Jest ustalana jakas data "do" i w tym przedziale trzeba odkupic czy jak to jest?

Lepiej nie shortować, szkoda zdrowia. Za kazdym razem jak shortuje indeks to mam problemy ze snem :D

Od czwartku niesamowita passa na indeksach, w 3 dni zarobiłem połowę tego co w miesiąc w normalnej pracy :fsg:

Opublikowano
29 minut temu, Czoperrr napisał:

Lepiej nie shortować, szkoda zdrowia.

29 minut temu, Czoperrr napisał:

Od czwartku niesamowita passa na indeksach, w 3 dni zarobiłem połowę tego co w miesiąc w normalnej pracy

Nie zabierac panu pienionszkow? Nie bede.

Pytalem z czystej ciekawosci samego mechanizmu.

Opublikowano

Od wczoraj rajd na nanogroup o którym wyżej wspominałem. Wczoraj 30% + dzisiaj od rana wisi. Medyki cały czas w modzie. 

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano

Żałosne, że SEC będzie przesłuchiwać piwniczaka z Reddita w związku z "manipulacjami" giełdą, a jawnie manipulujący giełdą Elon Musk czy Nancy Pelosi kupująca Option Calls na Tesle przed ogłoszeniem stimulusa są bezkarni.

Opublikowano
9 hours ago, MaZZeo said:

Ethereum $20k do końca roku, mówię wam

Uważasz, że będzie rosło bardziej niż bitcoin? Dlaczego?