Opublikowano 28 stycznia 20214 l Przestraszyli się wzrostu GME i zablokowali możliwość kupna na revolucie, robinhoodzie i trading212 (i pewnie na wielu innych). Kurs już spadł z $400 do $100 w godzinę. Do tego prywatnych kupujących media zaczęły nazywać alt-right bo pierwszy raz zwykli ludzie uderzyli w majątki wiadomo kogo. Wolny rynek xd
Opublikowano 29 stycznia 20214 l Robinhood się ugiął i można już kupować. Cały czas trzymam grosze AMC za 100$ łącznie dla jaj. Nigdy wcześniej nie widziałem takiej afery, każdy dosłownie każdy o tym pisze. Ogólnie szalony tydzień, wczorajszy dzień bdb dla mnie prawie tysiak wpadł na indeksach
Opublikowano 30 stycznia 20214 l Chcieli wydymać Freda to Fred wydymał ich. Tymczasem CD Red jazda w dół wczoraj 16%
Opublikowano 30 stycznia 20214 l Mam pytanie do szortow ktore zawsze mnie nurtowalo. Kiedy trzeba odkupic i zwrocic zszortowane aktywo? Jest ustalana jakas data "do" i w tym przedziale trzeba odkupic czy jak to jest?
Opublikowano 30 stycznia 20214 l Dokladnie tak. Musisz oddac w okreslonym czasie Pomiedzy pozyczka a oddaniem teoretycznie mozesz je odkupic kiedy chcesz. W terminie zapadalnosci juz je musisz miec
Opublikowano 30 stycznia 20214 l A jak sie ustala te terminy? Umowa miedzy maklerem a toba, czy sa standardy ze np. akcje to do miesiaca. waluty do tygodnia itd.?
Opublikowano 30 stycznia 20214 l Nie, shorty okresla sie indywidualnie wg mojej wiedzy Edytowane 30 stycznia 20214 l przez Welna
Opublikowano 30 stycznia 20214 l Tak, okres obowiązywania ustalają strony kontraktu. Można skracać ale powinno się odkupić w terminie zapadalności. Jeśli strony się dogadają to moża rolować po kursie historczynym lub innym ustalonym.
Opublikowano 1 lutego 20214 l On 1/30/2021 at 3:54 PM, Mejm said: Mam pytanie do szortow ktore zawsze mnie nurtowalo. Kiedy trzeba odkupic i zwrocic zszortowane aktywo? Jest ustalana jakas data "do" i w tym przedziale trzeba odkupic czy jak to jest? Lepiej nie shortować, szkoda zdrowia. Za kazdym razem jak shortuje indeks to mam problemy ze snem Od czwartku niesamowita passa na indeksach, w 3 dni zarobiłem połowę tego co w miesiąc w normalnej pracy
Opublikowano 1 lutego 20214 l 29 minut temu, Czoperrr napisał: Lepiej nie shortować, szkoda zdrowia. 29 minut temu, Czoperrr napisał: Od czwartku niesamowita passa na indeksach, w 3 dni zarobiłem połowę tego co w miesiąc w normalnej pracy Nie zabierac panu pienionszkow? Nie bede. Pytalem z czystej ciekawosci samego mechanizmu.
Opublikowano 2 lutego 20214 l Od wczoraj rajd na nanogroup o którym wyżej wspominałem. Wczoraj 30% + dzisiaj od rana wisi. Medyki cały czas w modzie. Edytowane 2 lutego 20214 l przez LiŚciu
Opublikowano 5 lutego 20214 l Warto widzę było kopać kilka lat temu na wykopie te dogecoin. Teraz muszę poszukać info jak to rozliczyć.
Opublikowano 5 lutego 20214 l Żałosne, że SEC będzie przesłuchiwać piwniczaka z Reddita w związku z "manipulacjami" giełdą, a jawnie manipulujący giełdą Elon Musk czy Nancy Pelosi kupująca Option Calls na Tesle przed ogłoszeniem stimulusa są bezkarni.
Opublikowano 5 lutego 20214 l 9 hours ago, MaZZeo said: Ethereum $20k do końca roku, mówię wam Uważasz, że będzie rosło bardziej niż bitcoin? Dlaczego?
Opublikowano 5 lutego 20214 l https://www.cryptoglobe.com/latest/2021/01/ethereum-might-well-go-to-20000-this-cycle-says-former-goldman-sachs-exec-raoul-pal/