Skocz do zawartości

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

michal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja tam wlozylem wiekszosc kasy w etfy SPY + VTI, wycofalem z DAX na te chwile. Takie czekanie na spadek dla mnie nie ma sensu, ludzie gadaja o zalamaniu ale to chyba poki co takie pobozne zyczenia

ladnie idzie do gory NVIDIA, kupilem miesiac temu i dzisiaj juz 15% do przodu, zaraz bedzie split to moze znowu wzrosnie, przynajmniej tak pierdola jacys znawcy

Opublikowano (edytowane)

OK chyba będę bankrutem. 50k w pizdę wyparuje, nasdaq nie zatrzymuje się ani na moment od ponad miesiąca. Wczoraj lekki dip mi dał nadzieje na dalszy spadek ale oczywiście wykupiony momentalnie i dzisiaj znów kolejny rekord. Żegnam koledzy, trzeba było kupować na górce jak małpa a nie udawać mądrego.

obraz.png.977479109c144ac50ba1fbb1800fbe02.png

Edytowane przez Czoperrr
Opublikowano
1 hour ago, Czoperrr said:

OK chyba będę bankrutem. 50k w pizdę wyparuje, nasdaq nie zatrzymuje się ani na moment od ponad miesiąca. Wczoraj lekki dip mi dał nadzieje na dalszy spadek ale oczywiście wykupiony momentalnie i dzisiaj znów kolejny rekord. Żegnam koledzy, trzeba było kupować na górce jak małpa a nie udawać mądrego.

obraz.png.977479109c144ac50ba1fbb1800fbe02.png

Kolega popłynął jak Rafał Zaorski. 

Opublikowano
5 godzin temu, Czoperrr napisał:

OK chyba będę bankrutem. 

Jakbyś sprzedawał mieszkanie, auto czy coś na podratowanie długów to daj znać. :rayos:

• Haha 1
Opublikowano

Może rozważ zamknięcie przynajmniej części tej pozycji? Teoretycznie ta pionowa krecha, która się rysuje od kilku lat powinna prędzej czy później pie rdolnąc i technicznie to nawet wydawać by się mogło, że jesteśmy już blisko. Ale czy Biden w swojej pierwszej kadencji na to pozwoli? Ja osobiście wątpię. Choć wzrosty, jeśli będą, to nie tak spektakularne jak za Trumpa. Takie mam zdanie. Trzymaj się. 

Opublikowano
7 godzin temu, Mustang napisał:

A nie jest tak, że większość osób odłożyła od początku 2020 sporo kasy, jeszcze nie zaczęła jej na serio wydawać i można oczekiwać niebawem jeszcze większej konsumpcji?

Właśnie to jest powód aktualnej inflacji, wzrostu kosztów materiałów budowlanych, mieszkań etc. W 2020 każdy albo remontował albo budował. 

Opublikowano

FED nie zmienia polityki w najbliższym czasie więc wzrosty będą kontynuowane. Mała korekta być może przyjdzie ale na nieszczęście dla mnie nie na Nasdaq, którego ogarnęła mania kupowania i rekordy bije głównie dzięki Apple, Amazonowi i Google. Inflacja nie ma znaczenia, znaczenie ma zwiększona produkcja iphonów...