Skocz do zawartości

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

Featured Replies

Opublikowano

Wychodzę z założenia, że jakby obligacje miały byc niebezpieczną przystanią, to chyba żadna forma (banki, akcje GPW itp.) nie będzie bezpieczna. No może wywózka forsy poza system finansowy w jakieś bitcoiny, ale krypto kompletnie się nie zajmuję i bym nerwowo codziennie oglądał wykresy czy mam 100k czy 10 zł.

Mogłem więcej golda kupić swego czasu, to zawsze warto trzymać zakopane w ogrodzie, a w razie czego małe tabliczki łatwo przewieźć i zagranico zamienić za chlebek czy coś.

• Odpowiedzi 7 tys.
  • Wyświetleń 568,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nie chcę się porównywać, ale jak już mamy wchodzi w szczegóły to zestawimy tu dom vs nieduże mieszkanie (coś podobnego obecnie wynajmuje jako dochód pasywny)  i Forda Fiestę z Audi Q8. Myślę, ze to je

• haha na gotowe idzie, do dziewczyny. brawo, zrobiłeś świetny Research szukając wybranki.

• Jeśli mowa o stopach to ja bym na twoim miejscu masował je dziewczynie codziennie po wręczeniu kwiatów, bo jak coś jej się odwidzi to zostaniesz na pokoju z ukraińcami.

Opublikowano

No siemanko, a znacie może ludzi którzy brali kredytów pod korek, na mamę, babcie, dziadka i psa i kupowali za to mieszkania na wynajem, żeby za 20 lat żyć na rentierce?:obama:

ja znam

Opublikowano

received_965003650885816.jpeg.a7eb91cdd5aa982cfbcb307e8ddf8279.jpeg

602888236_comment_16492266401wFCjxQbcgBTY1lPkBUUBPw400.jpg.d2d82f324ff99563ad6ff862eed6c054.jpg

Edytowane przez Rudiok

Opublikowano

Zawsze mówiło się o polityce pieniężnej REGIONU. Jak my to i Czechy, Węgry, nawet Rumunia. Obecnie jebia stopy wszędzie, ale tylko u nas obija się to na kredytach. To samo było i w sumie jest z Frankami. Płaczą od 10 lat i wszyscy z REGIONU temat rozwiązali a u nas nic. Ciekawi czemu Polaka taka wyjątkowa jest i tylko w tej kwestii xd.

Opublikowano

Trzeba zawsze iść pod prąd panowie. To się opłaca. 

Opublikowano

to co? Pod koniec roku 6-7%? Można do forumowego Death Game typować gospodarkę?

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał:

Czekamy na tarczę antystopoprocentową

tzw. antyglapa

Opublikowano
10 godzin temu, Kalel napisał:

to co? Pod koniec roku 6-7%? Można do forumowego Death Game typować gospodarkę?

Gospodarkę może nie, ale użytkowników forumka na kredytach można, jeszcze jak! 

Opublikowano

Spokojnie to wszystko co się dzieje to normalna sytuacja. Nie ma co straszyć i się nakręcać!

Spoiler

:Coolface:

Opublikowano

A takich ludzi jest niestety w cholerę.

"- Panie Mireczku, lepiej rozłożyć kredyt na dłużej, mniejsza rata, jak coś jebnie to budżet się łatwiej zepnie.

- A co Pan głupoty gadasz, ja chcę jak najszybciej spłacić, rób mi Pan na 20 a nie na 30 lat.

- Ale stopy mogą wzrosnąć.

- A to się wtedy będę martwił. "

Opublikowano
5 godzin temu, ping napisał:

Nie zazdroszczę osobom, które nie policzyły żadnego buforu i wzięły krechę z podejściem 'no jakoś to będzie'.

Jak ktoś nie mierzył sił na zamiary i krechę spłacał na styk to :smutas: :lapka: 

Ja czekam jaką dowalą ratę ale mam aktualizację w maju. Spodziewam się z 300 zł więcej. Pojebane czasy. ;/

Opublikowano

Ok, jednak i ja pękłem i dzisiaj podpisuje stałe oprocentowanie. Rata z 2k na 3k i mówię stop. Z taka ratą sobie poradzę, będę mógł nadpłacać i mieć spokojna głowę a nie co miesiąc się stresować co nasz jastrząb wymyśli. A kumpel mieszkający od 7 lat w NL się śmieje, z kredytem na 250k € i oprocentowaniem stałym 1,3%.

Opublikowano

Inflacja i stopy rosnąć nie będą wiecznie. Jeżeli ktoś chce spłacić kredyt szybko/ma słabą psychikę to takie rozwiązanie ma sens. 

Kolega z NL może się śmiać, ale pewnie wziął stałe oprocentowanie już jakiś czas temu?