Skocz do zawartości

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

michal

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Shago napisał:

Oho, i kolejny, który ma ból dupska o to, że ktoś ośmiela się mieć odmienne zdanie w sprawie niektórych polityków, które jest odmienne od tutejszego kręgu wzajemnej adoracji. Nie masz typie bladego pojęcia na kogo głosowałem, ale będziesz wyzywał od jakiegoś "pisowskiego betonu". Gratulacje, udowadniasz, że próba politycznej dyskusji na tym forum nie ma najmniejszego sensu i panuje tu taki sam ściek jak wszędzie indziej: "Jebać pis" vs "Jebać PO".

Oj jaki RAGE, że ktoś się na Jarka obrusza (bo tak PiS to Jarek, Jarek to PiS).
To jest właśnie ten krypto elektorat co oczywiście „ja na PiS nie głosowałem, ale… (i tu wstaw jakieś mroczne plusy tej formacji + no ale ten Tusk/opozycja to, to i to…)” i potem jak się ludzi pyta to nikt nie będzie na nich głosował. Idą wybory i cyk, szok. 

Tak na tym forum, każdy kto nie widzi, że PiS to Kaczyński i bez niego nic się nie dzieje, jest podejrzany (o pisowski beton), szczególnie po tylu latach jebania wszystkiego co się dało. Czas się do tego przyzwyczaić lub otworzyć oczy. 

• Minusik 1

Ale jakie argumentacje? Przecież wyjaśniliśmy te twoje brednie o Indiach itp majakach pisowskiego betonu. 

Tak, nie wiem na kogo głosowałeś (bo skąd?), ale po twoich reakcjach i argumentach mam pewne przeczucie. 

Dla mnie jest coś gorszego niż pisowski beton. Jest nim pisowski krypto elektorat i to on im wygrywa wybory, sam beton to jest ok 20%.

• Minusik 1

No i kolejny raz udowadniasz, że sensowna dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu. Niestety, ale jedyne co potrafisz, to wyzywać od betonu, a jedyne co napisałem, to że w PiS jest 3 polityków, których uważam za sensownych i powiedziałem dlaczego. Niestety, chyba zapiekło to mocno, bo 3 strony dalej to wypominasz.

• Plusik 1

Ale co tu więcej sensownego mam ci odpisywać? Rozkładać na czynniki pierwsze i analizować twoje chwalenie wybranych marionetek Kaczyńskiego?  Tam nie ma sensownych ludzi, sensowny człowiek nie dałby się sterować przez Kaczyńskiego i być na jego każde zawołanie.

Nie wiem co mam ci jeszcze napisać. Opisałeś wtedy ich „osiągnięcia” to ja i kilka osób odpowiedziało na to, czyli zanegowało i napisało Tobie co za to zjebali, a zjebali bardzo dużo i mocno.  

Nie wiem czego  jeszcze ode mnie oczekujesz?  Że będę happy, że po tylu latach są jeszcze osoby (i to młode, wykształcone), które nie jebią ich za to co zrobili z tym krajem, a wręcz wynajdują jakieś mikro sukcesy.  No nie :whyyy:

• Plusik 3
16 minut temu, balon napisał:

Ale co tu więcej sensownego mam ci odpisywać? Rozkładać na czynniki pierwsze i analizować twoje chwalenie wybranych marionetek Kaczyńskiego?  Tam nie ma sensownych ludzi, sensowny człowiek nie dałby się sterować przez Kaczyńskiego i być na jego każde zawołanie.

Nie wiem co mam ci jeszcze napisać. Opisałeś wtedy ich „osiągnięcia” to ja i kilka osób odpowiedziało na to, czyli zanegowało i napisało Tobie co za to zjebali, a zjebali bardzo dużo i mocno.  

Nie wiem czego  jeszcze ode mnie oczekujesz?  Że będę happy, że po tylu latach są jeszcze osoby (i to młode, wykształcone), które nie jebią ich za to co zrobili z tym krajem, a wręcz wynajdują jakieś mikro sukcesy.  No nie :whyyy:

Ale ja nie chcę żebyś Ty mi coś jeszcze odpisywał po tamtej dyskusji. Po prostu nie wyzywaj mnie od betonu kilka stron później.

11 minut temu, Shago napisał:

Ale ja nie chcę żebyś Ty mi coś jeszcze odpisywał po tamtej dyskusji. Po prostu nie wyzywaj mnie od betonu kilka stron później. 

Nie, ty nie jesteś dla mnie betonem, jestem krypto elektoratem.
Sorry ale będę nazywał jak chcę ludzi, szczególnie młodych, wykształconych, którzy nadal wyszukują jakieś pozytywy świty Kaczyńskiego. Potem przez takie coś wybory wygrywają, bo jednak są te „sukcesy” a opozycja to przecież nic nie miała. 

Czas na zmianę, piętnowanie złych bardzo rzeczy, boltowanie ich przekrętów, a nie chwalenie jakieś pierdół. C’mon. 

No dla mnie rozmowa z Balonem o polityce zawsze kojarzy się z moherami, tylko drugiej strony. W ogóle ciężko dyskutuje się z osobami, którzy wszystko postrzegają przez pryzmat dwóch kolorów. To tak jak z ta dyskusja o wolnych sadach i prokuraturach, które tylko jak wygra opozycja zostaną doszczętnie wyczyszczone, a wszystkie stanowiska obejmą ich ludzie- no ale wtedy to będzie dobra zmiana, zmiana która była KONIECZNA!

• Plusik 1
6 minut temu, balon napisał:

Czas na zmianę, piętnowanie złych bardzo rzeczy, boltowanie ich przekrętów, a nie chwalenie jakieś pierdół. C’mon. 

Jak Baltic Pipe, rozbudowa gazoportu, farmy wiatrowe na Bałtyku, budowa portu terminalowego w Świnoujściu, umowy na programy zbrojeniowe typu Wisła/Narew/Borsuk/ZSSW-30 to pierdoły, to ja nie wiem co jest czymś poważnym :dunno:

Tak bo to wszystko PiS zorganizował, kolejne majaki jego elektoratu. 
Tutaj pierwsze z brzegu info dot gazoportu w Świnoujściu.

„Pod koniec 2010 zostały przeprowadzone prace geologiczne i geodezyjne[15]. 23 marca 2011 premier Donald Tusk dokonał oficjalnego położenia kamienia węgielnego pod budowę”

27 minut temu, easye napisał:

No dla mnie rozmowa z Balonem o polityce zawsze kojarzy się z moherami, tylko drugiej strony. W ogóle ciężko dyskutuje się z osobami, którzy wszystko postrzegają przez pryzmat dwóch kolorów. To tak jak z ta dyskusja o wolnych sadach i prokuraturach, które tylko jak wygra opozycja zostaną doszczętnie wyczyszczone, a wszystkie stanowiska obejmą ich ludzie- no ale wtedy to będzie dobra zmiana, zmiana która była KONIECZNA!

Ziom z tobą to chyba raz tylko miałem zatarg, bo ty broniłeś ich mówiąc jak to przedsiębiorcą pomagają, a ja jako przedsiębiorca pisałem, że jest całkiem odwrotnie.

Podsumowując, powiem tak, aby trochę ostudzić emocje. Ja im naprawdę źle nie życzyłem i nie byłem nadwornym krytykiem w trakcie 1 kadencji, ba nawet podczas kampanii przed 2 kadencją, ale teraz naprawdę niech ten Kaczyński już spierdala.
Nawet niech następcy nic nie robią, my sobie poradzimy. 

3 minuty temu, balon napisał:

Tak bo to wszystko PiS zorganizował. 
Tutaj pierwsze z brzegu info dot gazoportu w Świnoujściu.

„Pod koniec 2010 zostały przeprowadzone prace geologiczne i geodezyjne[15]. 23 marca 2011 premier Donald Tusk dokonał oficjalnego położenia kamienia węgielnego pod budowę”

Nie mówię o budowie, tylko ROZbudowie. Swoją drogą wrzuciłeś wkład PO. Ten był, fakt, ale:

https://www.pb.pl/marcinkiewicz-rzad-zdecydowal-o-budowie-gazoportu-293546

Cytat

Rząd zdecydował we wtorek o budowie gazoportu na gaz płynny, przygotowaniu dostaw gazu do Polski z innych źródeł niż Rosja oraz o zwiększeniu wydobycia gazu krajowego - poinformował premier Kazimierz Marcinkiewicz podczas konferencji prasowej.

Artykuł z początku 2006r. Później ogarniali całą papierologie. PO miało tylko tego nie spierdolić.

Jedni i drudzy mają swoje wady/zalety.

23 minuty temu, balon napisał:

Ziom z tobą to chyba raz tylko miałem zatarg, bo ty broniłeś ich mówiąc jak to przedsiębiorcą pomagają, a ja jako przedsiębiorca pisałem, że jest całkiem odwrotnie.

No i nasza rozmowa wyglądała mniej wiecej tak - podałem parę przykładów jako osoba prowadząca działalność jednoosobowa ze swojej perspektywy co dokładnie zrobili lepiej niż poprzednia władza i na każdy mój argument odpowiadałeś że TVP mi wodę z mózgu zrobiło. :/

Pisałem od mniejszym Zusie (w zależności od przychodu), o tym, że mogę zatrudnić studentkę i nie płacić za nią żadnego podatku, o tym, że osoba która nie ukończyła 26r życia też na tym zyskuje. o 2 progu podatkowym i możliwości pozostania nadal w 1 i paru innych rzeczach, które jasne dzisiaj nie wszystkie są już aktualne, no ale jak tak ma wyglądać rozmowa z miłośnikami opozycji, to nie dziwne, że w tym kraju nic się qrwa nie zmieni.

15 minut temu, easye napisał:

No i nasza rozmowa wyglądała mniej wiecej tak - podałem parę przykładów jako osoba prowadząca działalność jednoosobowa ze swojej perspektywy co dokładnie zrobili lepiej niż poprzednia władza i na każdy mój argument odpowiadałeś że TVP mi wodę z mózgu zrobiło. No to sorry tak to się dyskutować  2 przedsiębiorcą nie da.

Ale ziomeczku teraz ściemniacz, bo ja także podałem x przykładów, łącznie z wyliczeniami (tak, też prowadziłem firmę), do tego inni userzy. Ehhh straszne macie te metody manipulacji. No ale uczycie się od mistrza. 

18 minut temu, Shago napisał:

Nie mówię o budowie, tylko ROZbudowie.

No a kto miał rozbudować jak nie oni, jak byli przy władzy? Tusk miał to zrobić? 

Zresztą wy dalej nie rozumiecie o co chodzi w tym co piszę. Tu nie chodzi o licytację, kto co zrobił, czy nawet kto co zjebał (choć Kaczyński tu lideruje), bo od zawsze politycy robią głównie dla siebie i tyle aby się nie narobić. Chodzi o to, że tam rządzi Kaczyński który jest chorym człowiekiem i każdy musi wykonywać jego polecenia. Co gorsza mu się chce robić, czyli niszczyć, mścić się i układać kraj pod swój chory światopogląd i wizję historii świata (brrrrr).
Nie kurwa, nie chcę mieć kolejnych lat takiej głowy państwa. To jest premier i prezydent w jednym, a to wszystko z pozycji i odpowiedzialności posła. Bardzo niebezpieczna i  chora sytuacja.

9 minut temu, Kogut napisał:

Nie sądziłem że się kiedyś z Balonem będę zgadzał. Jeba% kaczafiego z pełną mocą, serio że komuś nie wstyd pisać otwarcie że jest ich elektoratem. Za sam fakt robienia pały klechą wszystkich powinno się wystrzelić w kosmos w kierunku słońca. 

Ale kto tu pisze, że jest ich elektoratem? Ludzie, weźcie się cofnijcie do podstawówki i nauczcie czytać ze zrozumieniem.. Serio w tym kraju nie można powiedzieć, że coś jedna, bądź druga strona zrobiła dobrze? :(

23 minuty temu, easye napisał:

Nie chce mi się szukać tej dyskusji, ale pamiętam tych innych userów, teoretyków którzy nigdy nie prowadzili działalności gospodarczej i podpierali się jakimiś artykułami googla z nieaktualnymi tabelami podatków ^^

Nie trzeba teoretyków, % z obrotu zostaje mniej dochodu po zmianach podatkowych. Plus rosną koszta prowadzenia działalności, wynajem lokalu, księgowy, paliwo, raty, leasing, ceny mediów. Słaba złotówka przekłada się na ceny licencji i oprogramowania. 

Z której strony bym nie patrzył, nie widzę wartości dodanej do prowadzenia biura projektowego od PiSu. Teściu jako właściciel niewielkiej firmy też szału nie ma. 

Serio nie, w obecnych czasach, przy tym co się dzieje, co odjebali przez te lata, to nie, nie można ich teraz chwalić.
Trzeba ich jebać na każdym rogu, aby ludziom niezdecydowanym oczy otwierać, a nie jeszcze mieszać w głowie jakimiś krypto korzyściami. Wstrzymaj się z tym chwaleniem jak odsuną ich ludzie od władzy, wtedy będzie czas na to. Dla mnie teraz każdy kto ich jawnie chwali to ich elektorat i potencjalny wyborca przy urnie. 
Przepraszam, ale tutaj będę kategoryczny i może nie do końca fair, ale nie ma już miejsca na cyckanie się, szczególnie patrząc co się dzieje w tym naszym kraju.

18 minut temu, Shago napisał:

Ale kto tu pisze, że jest ich elektoratem? Ludzie, weźcie się cofnijcie do podstawówki i nauczcie czytać ze zrozumieniem.. Serio w tym kraju nie można powiedzieć, że coś jedna, bądź druga strona zrobiła dobrze? :(

49 minut temu, easye napisał:

Nie chce mi się szukać tej dyskusji, ale pamiętam tych innych userów, teoretyków którzy nigdy nie prowadzili działalności gospodarczej i podpierali się jakimiś artykułami googla z nieaktualnymi tabelami podatków 

pamietam ze usilnie starałeś mnie przekonać ze małe przedsiębiorstwa maja teraz lepiej niż kiedyś. Tylko ja przez małe przedsiębiorstwa miałem na myśli firemki zatrudniające po 5-10 osób, a ty JDG. Afaik. 

1 godzinę temu, Ukukuki napisał:

Nie trzeba teoretyków, % z obrotu zostaje mniej dochodu po zmianach podatkowych. Plus rosną koszta prowadzenia działalności, wynajem lokalu, księgowy, paliwo, raty, leasing, ceny mediów. Słaba złotówka przekłada się na ceny licencji i oprogramowania. 

Z której strony bym nie patrzył, nie widzę wartości dodanej do prowadzenia biura projektowego od PiSu. Teściu jako właściciel niewielkiej firmy też szału nie ma. 

No ok, z tym, ze 12 miesięcy temu była inna sytuacja.

Żyjemy w tak dynamicznych czasach ze za pół roku znowu obudzimy w kompletnie innej rzeczywistości.

Ja sam czekam już na jesienna pandemia, myślę że zaraz na rynku nie będzie ani JDG, ani małych 5 osobowych biznesów,  no chyba że ktoś jest "informatyczkiem", bądź robi w innych bezkosztowych usługach.

no typowy moher jednej strony:turned:

też prowadzę firemkę i serio nie wiem z jakiego drzewa trzeba się urwać, żeby stwierdzić, że za pisu jest lepiej

albo trzeba mieć bardzo różowe okulary i być szalonym, bo jak na razie to jest 

wyższe podatki, wyższy zus prawie razy 2, wyższe koszty prowadzenia firmy, pojebane prawo podatkowe, urzędnik może ci zablokować konto w banku i firmemke jak ma zły dzień, każdego dnia nowe formalności, pojebanie z leasingami, w tvp nazywają cię prywaciarzem... ale hej! Są plusy, pis wcale nie jest taki zły bo można taniej zatrudnić studentkę :potter:

• Haha 2