WisnieR 2 700 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Czyli...Shago = PiS? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Godzinę temu, Shago napisał: A to pieprzenie mendrka, że tylko PiS żyje z podzialów.. A Budka co robi każdego dnia na Twitterze? Tusk, Giertych? No tak, ale takie teksty to wzmacniają. No nie można używać tej retoryki, w obecnej sytuacji. Kaczyński zły, ale patriota, no ale ten Tusk też zły i do tego nie Polak, a Budka? A Giertych? I co i cyk kolejna kadencja. Shago to dopiero się przejedzie na PiS-ie, jak w ramach kampanii obniżą w huj stopy (na bank Kaczyński będzie kazał to zrobić), a on zostanie na wystrzelonej stałce. Wtedy magiczna podróż do Indii może zejść na drugi plan. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 3 minuty temu, _Red_ napisał: No to już trochę podchodzi pod: - ktokolwiek: "PiS jest chujowy" - Shago: "ale odpierdol się ode mnie w końcu" Nie to mnie drażni, a wmawianie dookoła, że głosowałem na PiS, bo śmiałem pochwalić 3 polityków pis. Czy gdzieś bronię Kaczyńskiego, Morawieckiego, Ziobro, chodź jedzie po nich całe forum? Hmm?? Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Ta yhy. Nie głosowałem na PiS ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 12 minut temu, balon napisał: Shago to dopiero się przejedzie na PiS-ie, jak w ramach kampanii obniżą w huj stopy (na bank Kaczyński będzie kazał to zrobić), a on zostanie na wystrzelonej stałce. Wtedy magiczna podróż do Indii może zejść na drugi plan. Z Tobą naprawdę coś jest nie tak... Co ma moje przejscie z kredytem na stałą stopę wspólnego z tą dyskusją?? Spadną to przeniosę do innego banku... Ni chuja nie wiem co chciałeś udowodnić . Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 No ma tyle wspólnego, że dalej nie kumasz że za wszelkie sznurki w tym kraju pociąga Kaczyński i nic bez niego. Zarówno podróż na słonie do Indii jak i podwyżki/obniżki s%, które na bank będą w roku wyborczym mocno obniżone. Wsio jest z nim konsultowane i jak będzie kazał obniżyć, to obniżą bez szemrania. Ten rząd jest beznadziejny i robi bardzo hujowe decyzje na każdej płaszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Nie strasz obniżaniem stóp, bo będę musiał znowu wrócić do <tfu> biura, gdy rentierstwo przestanie się opłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 No zobaczymy jak ci mądrzy ekonomiści od PiS będą działać w roku wyborczym/recesji. Ja mam do tego duże obawy, patrząc co odpierdalają ostatnimi czasy, a jeszcze wybory im w ogóle mózg rozpuszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Problem jest taki, ze na wyborach glos na pis to glos na pis i nie ma znaczenia czy akurat ten polityk robil cos "lepiej". Typ moze nawet nie wejsc ale do ogolnej puli mandatow bedzie sie to liczylo. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Ja głosowałem kiedyś na Tarczyńskiego bo robi dobre kabanosy. A nie wiedziałem że z PISu Spoiler :sarkazm: Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 No tak, a jak wjedzie to i tak będzie musiał realizować politykę Kaczyńskiego, czyli obecnie największego hamulcowego i destruktorka naszego kraju, naszej polityki zagranicznej czy rozwoju, który swoje prywatne zemsty i wojny zawsze będzie stawiał ponad dobro kraju. To już bym wolał, aby to robił dla siana jak typowe PO, a nie jakiś destrukcyjnych pragnień i sowich wizji świata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 50 minut temu, Mejm napisał: Problem jest taki, ze na wyborach glos na pis to glos na pis i nie ma znaczenia czy akurat ten polityk robil cos "lepiej". Typ moze nawet nie wejsc ale do ogolnej puli mandatow bedzie sie to liczylo. Dlatego kiedyś głosowałem na Kukiz 15, bo wierzyłem, że JOW to dobry kierunek, wtedy głos na człowieka to faktycznie na tego konkretnego, a nie na konkretną partię bez znaczenia, czy typ wejdzie. O ile wówczas uważałem to za słuszne, tak dzisiaj jak pis by wszystkie okręgi obstawił swoimi gwiazdami typu Pawłowicz, Terlecki, Ziobro, to zabetonowanie sceny politycznej chyba byłoby jeszcze większe. Niby niezależni, ale no... Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 1 godzinę temu, _Red_ napisał: Ja głosowałem kiedyś na Tarczyńskiego bo robi dobre kabanosy. A nie wiedziałem że z PISu To prawda? Serce mi pękło, bo kabanoski luksja Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Bardzo fajna seria kubków. Ciekawe ilu forumowiczów kupi https://allegro.pl/oferta/kubek-z-prezent-kaczynski-morawiecki-duda-pis-02-12337771414 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 tak jak lubię butowanie Pisowców, to może pójdźcie do Wieści Gminnych? Przychodzę do tego tematu płakać nad ratą i stopami, a nie jebać partii rządzącą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 No racja. Ja jednak tam nie wchodzę, w takim razie EOT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Adolf Hitler wcale nie był takim złym człowiekiem, na pewno nie można mu odmówić wkładu w rozwój branży mydelniczej nie można też powiedzieć, że jego poprzednicy byli ideałami Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Kalel dobrze mówi, odbierdolta się już od Shago, tego całego pisu i od Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Jeszcze na koniec, tak aby zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt wobec tego co poprzednio napisałem. PiSowczyki uwielbiają się pławić w cudzych sukcesach. PO nas wyprostowało gospodarczo, to PiS miał z czego rozdawać i chełpić się. Skończyła się kasa i wyszły z nich patałachy. Albo taki gazoport w Świnoujściu. Jasne PO bujało się z nim długo, ale ostatecznie powstał. A PiS teraz twierdzi, że to ich zasługa. Niczym Jarosława, który swym aktywnym snem zwalczał komunę w stanie wojennym Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Od listopada mają być 300% wyższe stawki na prąd. Czyli co, mieszkanie w 57 metrowym mieszkaniu bez balkonu będzie odpowiednio kosztować zimą 2500zł za kredyt (pewnie nadal będzie rósł), 400zł za prąd i 1000zł za ogrzewanie gazowe (zimą płaciłem już 400, a pewnie podrożeje albo nie będzie go w ogóle, na szczęście przez kilka ciepłych miesięcy płacę 25zł)? Ja pierdole, na szczęście Gamepass nadal za 4zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Te 300% to tyczy się firm. No ale to też masakra, bo znowu ceny za produkty/usługi pójdą mocno do góry, lub nawet przestaną być rentowne. Chciałbym tylko przypomnieć, że ta nowa „polityka” cenowa rządu (jej road map) została już określona w 2020 czyli przed wojną, a pierwsze gigantyczne fale podwyżek dla firm weszła już w styczniu/lutym 2021 - to także podkręciło inflację i ogólną drożyznę. Wiadomo, że Putin nie pomaga, ale mamy straszną politykę energetyczną prowadzoną przez amatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 No brak elektrowni atomowych zaboli nas potężnie. Uleganie górnikom przez lata i brak decyzji co do energetyki skończy się katastrofą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 UKR ma dość mocno rozwinięty atom. może byłaby jakaś szansa na colab z nimi w tej kwestii i inwestycja u nas. Bo innej opcji tak naprawdę nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 (edytowane) . Edytowane 6 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 A myślałem, że mają jakieś nowsze na bazie swojej technologii. To wtedy zostają pewnie przepłacanie w USA, bo z Francuzami za bardzo bym nie chciał interesów robić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi