gekon 1 787 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 ajjj zabolało dziś troszkę na akcjach a miałem kupić Swłicza Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 (edytowane) Jak to jest z nadplacaniem kredytu? Można nadpłacać sam kapitał? W Pekao SA sprawdzam dyspozycję nadpłaty i do wyboru mam nadpłatę oraz nadpłatę samego kapitału ale to też wiąże się z opłatami i jakimś procentem. Czy chodzi tu może o to, że dopiero po 3 latach od wzięcia kredytu mogę nadpłacać bez dodatkowych kosztów? Teraz mam 3% karencji czy coś takiego. Jeśli nie można nadpłacać kapitału to jaki ma sens wcześniejsze spłacanie skoro i tak muszę zapłacić odsetki? Edytowane 14 Lipca 2022 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Nie wiem jak można nadpłacić coś innego niż sam kapitał, więc tak, jak dokonujesz nadpłaty to spłacasz sam kapitał. 3% prowizji przez 3 lata od wzięcia kredytu to ustawowo najwyższa prowizja jaka może być za nadpłatę kredytu mieszkaniowego. Po tym okresie jest to zawsze bezpłatne. Zdarza się jednak że niektóre banki pobierają mniej niż te 3% albo karencja trwa krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 (edytowane) 8 godzin temu, Czoperrr napisał: Jak to jest z nadplacaniem kredytu? Można nadpłacać sam kapitał? W Pekao SA sprawdzam dyspozycję nadpłaty i do wyboru mam nadpłatę oraz nadpłatę samego kapitału ale to też wiąże się z opłatami i jakimś procentem. Czy chodzi tu może o to, że dopiero po 3 latach od wzięcia kredytu mogę nadpłacać bez dodatkowych kosztów? Teraz mam 3% karencji czy coś takiego. Jeśli nie można nadpłacać kapitału to jaki ma sens wcześniejsze spłacanie skoro i tak muszę zapłacić odsetki? 3% to opłata za wyjście przed 3 rokiem od startu umowy i nic więcej. edit: no napisałem to samo co Mazzeo, Edytowane 15 Lipca 2022 przez LiŚciu Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Ale tylko dla umów od 2017. Ja niestety mam w PEKAO SA kredyt przed 2017 i kroją ile wlezie. Maksymalnie rocznie mogę nadpłacić 20% wartośći całego kredytu, każda nadpłata to 50zł za aneks, a za skrócenie okresu muszę zapłacić dodatkowo 200zł. Ale te umowy kiedyś to była chujnia. Dlatego zawiesze 4 raty, pozbieram i w grudniu zrobie jedną nadłpłate i zapłace tylko raz te 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 (edytowane) Zależy od umowy. Ja mam tak w citi, że od day 1 mogę nadpłacać bez prowizji. Edytowane 15 Lipca 2022 przez Soban Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 To jednak polecam to Millenium z tego co piszecie, jakieś cyrki, opłaty za aneksy, co? był burdel w oddziale, gubili mi dokumenty, ale sam system mają świetny. Mogłem nadpłacić kiedy chciałem, ile chciałem, bez dopłat, aneksów. System automatycznie wyliczał o ile pomniejszy się rata. Miałem do wyboru czy zmniejszać ratę czy okres spłaty. No i najważniejsze - odsetki pobierali razem z ratą, czyli jak nadpłacałem to to nie wliczało się do marży. Nadpłacasz to co pożyczyłeś, a nie marże i odsetki. Nie miałem też problemu ze spłaceniem całości. Jak tylko jaszczomb zaczął kombinować przy stopach to rozwaliłem portfel inwestycyjny i bum, jeden przelewa, 2 kliki w systemie i zaproszenie do placówki za 2 tygodnie po odbiór wykreślenia hipoteki Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Panie brało się ten, który miał najniższą marże, a nie tam jakieś systemy. W PEKAO dopiero od dwóch miesięcy w ogóle można dyspozycje nadpłaty złożyć przez internet, więc o czym my mówimy Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 No nie wiem, dostałbym kurwicy i 3 razy popełnił samobójstwo jakbym musiał biegać co tydzień do banku po byle podpiski Dla mnie wygodny system i możliwość robienia czegoś zdalnie jest na pierwszym miejscu. Czas jest dla mnie najcenniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Santander, a dawniej BZWBK od początku dawał mi możliwość nadpłacania krechy. Minus, że nie z appki mobilnej, tylko jako zlecenie z tego ich siermiężnego systemu na komputer osobisty. Bieganie za podpisikami? Panie, kto ma na to czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Cytat Kaczyński tłumaczy 12-latce inflację: "To będzie incydent z dzieciństwa, nie przejmuj się" https://wiadomosci.wp.pl/kaczynski-tlumaczy-12-latce-inflacje-to-bedzie-incydent-z-dziecinstwa-nie-przejmuj-sie-6791064029133568a No nie wiem jak wy ekoledzy i ty o wielki marudo ale ja uspokojony idę grilla rozpalać. Cytuj Odnośnik do komentarza
boywrc 18 Opublikowano 16 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 No gorszego gowna niż Millenium to nie znam, kumpel podpisał ostatnio aneks na stałe na początku kwietnia, a oni dopiero pod koniec czerwca wprowadzili do systemu, zacznie obowiązywać za kilkadziesiąt dni roboczych. W sumie 5 miesięcy.ING rulez Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 https://wiadomosci.wp.pl/glapinski-przepytany-w-sopocie-jak-my-mamy-zyc-6791402140334848a Cytat - Może mi pan powiedzieć, jak my, młodzi ludzie, mamy żyć? Ja mam dwa etaty, firmę, kredyty idą 100 proc. do góry - mówiła kobieta. Do dyskusji włączyła się żona Adama Glapińskiego, która natychmiast ironicznie zripostowała: "Głosować na Tuska, będzie lepiej". Oni tam są popierdoleni wszyscy wzajemnie wraz z rodzinami, każdy jeden ta sama narracja Kurva tylko Tusk Tusk tusk. Wywiad jak z parą dziadów z bazaru a nie ludźmi mającymi wpływ na finanse wszystkich obywateli. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Chociaż JaSZCZąb przy swojej żonie, to i tak merytoryczny oraz spoko rozmówca. Co za stara blać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 28 minut temu, _Red_ napisał: Oni tam są popierdoleni wszyscy wzajemnie wraz z rodzinami, każdy jeden ta sama narracja Kurva tylko Tusk Tusk tusk. no ale co mają zmieniać jak to działa? Zobacz na foremek chociaż ile masz osób w stylu "no pis chujowy ale i tak tylko ciutkę gorszy niż PO było". Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Ale odczep się od PiSu i od Rau i od Shago Spoiler xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Ostatnio Tusk sam wracał pociagiem z Warszawy do Sopotu. Jebany, odważny, że się nie boi przy takim publicznym szczuciu na niego. Takiego, co zajebał Adamowicza jest na pewno więcej w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Glapa też sobie spaceruje normalnie wśród ludzi, którzy właśnie płacą 3x większe raty, gdy on zarabia na tym milion rocznie. A Adamowicza bądź co bądź raczej pionka, jakiś pojeb zabija na scenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Najgorsza bieda umyslowa, pomijajac ze ona tam byla podstawiona zapewne przez opozycje, to jest taki sam chwyt ku pokrzepieniu serc plebsu jak pamietne wybory prezydenckie i Komorowski pytany przez dzieciaka co ma zrobic jego siostra xD Jak macie zyc? Najlepiej krotko skoro nie potraficie wyciagac podstawowych wnioskow. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 34 minuty temu, Kalel napisał: no ale co mają zmieniać jak to działa? Zobacz na foremek chociaż ile masz osób w stylu "no pis chujowy ale i tak tylko ciutkę gorszy niż PO było". 17 minut temu, _Red_ napisał: Ale odczep się od PiSu i od Rau i od Shago Pokaż ukrytą zawartość xD Shago to ma inny styl. „Kaczyński zły ale w pis są mądrzy ludzie z dużymi sukcesami” 9 minut temu, krupek napisał: Ostatnio Tusk sam wracał pociagiem z Warszawy do Sopotu. Jebany, odważny, że się nie boi przy takim publicznym szczuciu na niego. Takiego, co zajebał Adamowicza jest na pewno więcej w kraju. kaczynski też sam jeździ pociągami, nawet mu foty ktoś robi Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Ten meme przy oknie jest lepszy z napisem I SEE DEAD PEOPLE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 A propos drożyzny, obligacje w kolejnym rocznym tierze właśnie wskoczyły z 5,5% na 16.5% I to bezstresowo i bezobsługowo. Co jak co, ale jest to na ten moment chyba najłatwiejsza droga na chociażby częściową ochronę kapitału (tak wiem, że po belce i niskooprocentowanym pierwszym roku to nie jest perfekt rozwiązanie, ale jedno z lepszych). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 (edytowane) W obecnej sytuacji to najlepiej bylo by sprzedac cala firme wpizdu i wrzucic wszystko w te obligacje na 4 lata. Nie zarobie tyle (ok50% w 4 lata), w zamian trzeba by bylo lpdrozowac po swiecie Edytowane 17 Lipca 2022 przez Welna Cytuj Odnośnik do komentarza
boywrc 18 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 A propos drożyzny, obligacje w kolejnym rocznym tierze właśnie wskoczyły z 5,5% na 16.5% I to bezstresowo i bezobsługowo. Co jak co, ale jest to na ten moment chyba najłatwiejsza droga na chociażby częściową ochronę kapitału (tak wiem, że po belce i niskooprocentowanym pierwszym roku to nie jest perfekt rozwiązanie, ale jedno z lepszych).Chyba 6.5% Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 57 minut temu, Welna napisał: w zamian trzeba by bylo lpdrozowac po swiecie A to nie, za duże by to było wyrzeczenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi