Skocz do zawartości

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem czemu by mialy. Nawet z obecnym zanizonym przez brak kwalifikacji do kredytu popytem mieszkania ida. Zniknal czynnik podnoszacy ceny (duzy popyt) ale one nadal beda szly, wolniej ale co to deweloperowi przeszkadza. No i nadal jest inflacja wiec nie ma powodow do obnizek. Stawiam, ze ceny beda jak obecnie, z okresowymi niewielkimi znizkami, i po prostu nie beda rosnac przez pare lat.

• Odpowiedzi 7 tys.
  • Wyświetleń 569 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nie chcę się porównywać, ale jak już mamy wchodzi w szczegóły to zestawimy tu dom vs nieduże mieszkanie (coś podobnego obecnie wynajmuje jako dochód pasywny)  i Forda Fiestę z Audi Q8. Myślę, ze to je

• haha na gotowe idzie, do dziewczyny. brawo, zrobiłeś świetny Research szukając wybranki.

• Jeśli mowa o stopach to ja bym na twoim miejscu masował je dziewczynie codziennie po wręczeniu kwiatów, bo jak coś jej się odwidzi to zostaniesz na pokoju z ukraińcami.

Opublikowano

Jeśli stopy miałyby nie drgnąć, to ciekawe czemu WIBOR aż tyle podskoczył "na zapas".

Opublikowano

Podskoczyly na zapas, a po podwyzce stop znowu podskocza bo przeciez stopy wzrosly no to jak? ez money

Opublikowano
Teraz, _Red_ napisał:

Jeśli stopy miałyby nie drgnąć, to ciekawe czemu WIBOR aż tyle podskoczył "na zapas".

Bo wibor "przewiduje" wysokosc stopy w przyszlosci. Jesli nie podniosa to powinien spasc. Miesiac temu tez wystrzelil przed rada ale, ze nie podniesli to spadl. Niestety jak ktos mial update tego dnia w banku to mu zamrozilo na 3/6 me :kekw: Spanialy wskaznik.

Opublikowano

Wyciekły tajne dokumenty opisujące procedurę decyzyjną RPP w sprawie stóp procentowych.

Spoiler

GLAPA.png.c3acf599ef76b17ad58e08631463d129.png

:kaz:

Opublikowano
34 minuty temu, krupek napisał:

A te mieszkania w końcu będą tanieć? Bo jak tak patrzę na ceny mieszkań 60-70 m2 w Gdańsku to nadal jest to jakieś nieporozumienie.

W dużych miastach jeszcze nie , natomiast w mniejszych już zaczynają się wyprzedaże. W dużych narazie można liczyć na garaż bądź komórka gratis :) .

Opublikowano

Co do mieszkań to obserwuje sytuacje w małym mieście powiatowym i tam rynek jest tak mały, że jak wpada sensowne mieszkanie do wejscia (nie jakas mała nora lub/i do remontu), to znika w kilka dni, mimo wysokiej ceny. Wydaje mi się, że takie mieszkania szybko nie stanieją, bo koszty remontów są teraz takie, że lokum do wejścia to duży plus.

Z kolei patrząc na oferty pierwotne w dużym mieście wojewódzkim to faktycznie pojawiają się jakieś promocje i gratisy, choć to są "spadki" z tak wysokich poziomów, że niewiele chyba zmieniają. :D No i zeby kupić teraz mieszkanie na rynku pierwotnym to naprawdę trzeba brać pod uwagę potężny zapas kasy na wykończenie. 

Opublikowano

W małych to akurat developerzy kija budują i jak coś powstanie to schodzi dziura w ziemi :/ przynajmniej jeśli chodzi o małe miasta z przemysłem bo te wymierające to wiadomo - ceny w dół. 

Opublikowano

Za to małe miasta będące sypialniami dużych to ciągle widze nowe bloki, np. takie Biedrusko pod Poznaniem. Marzenie mieć mieszkanie tuż pod ruchliwym rondem i z poligonem wojskowym 200m dalej :kekyayaya:

Opublikowano

Dla wszystkich którzy uważają że jedziemy do Turcji , Grecji,  Argentyny albo o zgrozo Afryki. 

Polecam soczysty materiał od Iwucia. 

Opublikowano

Odpalam do herbatki. Mogłeś dać w spoiler jakieś tldr, bo skręca mnie teraz z niepewności.

Opublikowano

Za długi, jak te pierdololo jutuberów o wojnie i covidzie. Streści ktoś, czy będziemy jak kraje afrykańskie?

Opublikowano
12 minut temu, krupek napisał:

Za długi, jak te pierdololo jutuberów o wojnie i covidzie. Streści ktoś, czy będziemy jak kraje afrykańskie?

Spoiler

Jeszcze sporo brakuje ;)

@_Red_ następnym razem się poprawię. 

Opublikowano

No nie wiem nie wiem. 

Zobaczymy początkiem 2023 jak tarcz nie będzie i mleko się rozpędzi do 10 zł. Stamtąd to już sky is the limit. 

Opublikowano

- czy to pora na wychodzenie z obligacji?

- wręcz przeciwnie...

:obama:

Opublikowano
5 godzin temu, _Red_ napisał:

Za to małe miasta będące sypialniami dużych to ciągle widze nowe bloki, np. takie Biedrusko pod Poznaniem. Marzenie mieć mieszkanie tuż pod ruchliwym rondem i z poligonem wojskowym 200m dalej :kekyayaya:

obrazek_z_machającym_papieżem.jpg

Jak jeszcze mieszkałem na Smochach, to latem częstokroć nie dało się spać, gdy napierdalali w Biedrusku. Ławica czy Tor Poznań tak nie przeszkadzały, a były znacznie bliżej.

Edytowane przez Grze(pipi)

Opublikowano
12 godzin temu, krupek napisał:

Akurat Iwucia warto śledzić i brać pod uwagę przy decyzjach finansowych, to nie ta liga co jutuberzy-zagrajmerzy.

Opublikowano
14 godzin temu, Rudiok napisał:

No nie wiem nie wiem. 

Zobaczymy początkiem 2023 jak tarcz nie będzie 

Tarcze zostaną przedłużone do połowy 2023 roku. W trosce o gospodarke i obywateli. 

9714f76c5a72f0e4c0357f8ca7c7fdf1.jpg

Nowa strona więc sami wiecie. :potter:

Opublikowano

O której dzisiaj ten stand-up jastrzębia?

Opublikowano

I co, coś wiadomo? Dalej 6.75%, może 7% już? WIBOR się rozpędził na zapas, wiec jestem ciekaw czy jebnie w ścianę.