Blaise 3 603 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Mejm napisał: Ja na minusiku. Gratulację, miałeś najtańszą pożyczkę na rynku - nieoprocentowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/45017463,wystapienie-w-umowie-kredytu-chf-klauzul-abuzywnych-nie-czyni-automatycznie-niewazna-calej-umowy-sn Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Złoto po ostatnich perturbacjach bankowych w USA przeżywa swój dobry okres i jest blisko rekordowych wartości: Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin_wawa 449 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Toyota Bank znowu obniżyła oprocentowanie konta oszczędnościowego, więc polecam otworzyć u nich lokaty plus. Zamroziłem całą kasę u nich na dwóch takich lokatach 6 miesięcznych z 7,6%. Za to w lipcu kończy mi się w credit agricole na 10% i pewnie wtedy nic ciekawego na rynku już nie znajdziemy... A inwestować nie potrafię i chcę spać spokojnie, więc trochę lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Czekam aż skończy się 8% w PeKaO i też wbijam na 7+ % do Toyoty. Nie wszystko w obligacje chce pakować, na wypadek jakby pan płemieł coś wymyślił niemiłego z umarzaniem papierów państwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Szkoda tylko, że kasę trzeba zamrozić, bo chyba traci się (prawie) wszystkie odsetki w razie wcześniejszego wycofania ulokowanych pieniędzy? Jakieś konta oszczędnościowe na 8% są chyba jeszcze w Velo i na nowe środki w Pekao, ale Pekao już żyłuję do końca czerwca i ten temat będzie zamknięty, bo nowych środków nie chcę tam dorzucać. Znów będzie kombinowanie i pewnie nie obejdzie się bez kolejnego banku. To już chyba będzie piąte albo szóste konto. Kiedyś trzeba będzie wziąć tydzień urlopu i to pozamykać jak się już promocje skończą. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Siemka, potrzebuje jakoś 1000 00 złotych pożyczki pod TBs (partycypacja 62 tyś no ale trzeba chate tez jakoś urządzic) Jaki bank polecacie? Nie ma opcji aby wziać coś takiego pod hipoteke nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 NIe mam pojęcia jak wygląda kredytowanie TBS, ale przy kupnie od mieszkania od developera bez problemu można wrzucić koszt wykończenia mieszkania w kredyt hipoteczny o ile: a) Ma się zdolność b) Kwota na wykończenie nie będzie jakaś z kosmosu, bo nie da się ukryć, że hipoteka to najtańszy kredyt na rynku i ludzie ostro kombinują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 2 godziny temu, standby napisał: Siemka, potrzebuje jakoś 1000 00 złotych pożyczki pod TBs (partycypacja 62 tyś no ale trzeba chate tez jakoś urządzic) Jaki bank polecacie? Nie ma opcji aby wziać coś takiego pod hipoteke nie? Jak działają te całe TBS? Możesz rzucić trochę światła na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 (edytowane) W skrócie: podpisujesz umowę, płacisz odstępne (10 - 30% wartości mieszkania) i jakiś tam czynsz, a jak kiedyś będziesz chciał wykupić (nie wcześniej jak po 5 latach najmu), to możesz wykupić po cenie rynkowej. Jak nie będziesz chciał i chcesz się wyprowadzić, to początkowe odstępne zwracają, ale nie jestem pewien, czy w całości. Edytowane 15 Maja 2023 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Godzinę temu, Shago napisał: i jakiś tam czynsz Warto dodać, że dużo wyższy niż za mieszkanie kupione w spółdzielni lub u dewelopera za taki sam metraż. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 I nie skredytujesz tego w banku. Ogólnie u mnie w branży pośrednictwa nikt tego nie tyka i nie słyszałem o żadnej transakcji przez bardzo długo, więc nie jest to jakoś mega popularny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 No i jak tam inwestycje, biedaki? Nie moge z tego rynku i AI wars, glupota ludzka jednak nie zna granic. Cale szczescie ze 70% mojego portfolio to MS i Google to tylko siedze i sie smieje pod nosem. Mialem tez sporo Nvidii ktora sprzedalem w zeszlym miesiacu z dobrym zyskiem, mam jeszcze AMD ktore rosnie i chyba zostawie na lata. W ogole to co sie dzieje to jakas paranoja, AMD publikuje raport gdzie przedstawia wyniki finansowe przebijajac oczekiwania, akcje ida w dol. Dwa dni pozniej AMD wspolnie z MS zapowiada cos tam zulugulu bec AI, od razu prawie 10% do gory. Pierwszy raz czuje, ze dobrze zarabiam na glupocie Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 W dniu 15.05.2023 o 21:40, Sedrak napisał: I nie skredytujesz tego w banku. Ogólnie u mnie w branży pośrednictwa nikt tego nie tyka i nie słyszałem o żadnej transakcji przez bardzo długo, więc nie jest to jakoś mega popularny temat. Nie można wziąść pod to hipoteki niestety. Można wziąśc kredyt gotówkowy, albo kredyt pod zastaw hipoteki. Ogólnie trochę się dowiedziałem. Niestety nie stać mnie aby wpłacić 30% wkładu własnego plus dodatkowo kredyt (jestem singlem) wiec tbs to moja jedyna szansa na własne m. Plus jest taki że nie jest to twoja własność ale łatwo cie z niego nie wyjebią Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 013 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 On 5/16/2023 at 6:00 PM, Il Brutto said: No i jak tam inwestycje, biedaki? Nie moge z tego rynku i AI wars, glupota ludzka jednak nie zna granic. Cale szczescie ze 70% mojego portfolio to MS i Google to tylko siedze i sie smieje pod nosem. Mialem tez sporo Nvidii ktora sprzedalem w zeszlym miesiacu z dobrym zyskiem, mam jeszcze AMD ktore rosnie i chyba zostawie na lata. W ogole to co sie dzieje to jakas paranoja, AMD publikuje raport gdzie przedstawia wyniki finansowe przebijajac oczekiwania, akcje ida w dol. Dwa dni pozniej AMD wspolnie z MS zapowiada cos tam zulugulu bec AI, od razu prawie 10% do gory. Pierwszy raz czuje, ze dobrze zarabiam na glupocie A co się odpierdala w DE? Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 51 minutes ago, Czoperrr said: A co się odpierdala w DE? Poki co to jakies swieto protestanckie i wszystko zamkniete lacznie z gielda wiec zobaczymy jutro, ale faktycznie Siemens, Volkswagen i Comerzbank dojebaly troche. We wiadomosciach mowia ze to reakcja na negocjacje w USA w sprawie podwyzszenia limitu dlugu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 013 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 No też to podejrzewam, ale ostatnio DAX handluje jak kryptowaluta a nie indeks. Giełda w DE jest dziś otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 A faktycznie we Frankfurcie otwarta, w Skandynawii, Szwajcarii i Wiedniu pozamykane a to samo swieto maja. Ja i tak juz nie inwestuje w niemieckie spolki, kiedys mialem Lufthanse i probowalem zyskac na zakonczeniu pandemi to zaczeli odstawiac jakies cyrki zeby splacic zadluzenie rzadowi itp. Teraz tylko trzymam kase w Google, Microsofcie, Berkshire i AMD. A i tak sie chce tego AMD pozbyc na $120 bo jednak ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 013 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 No ja jestem short od dwóch miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 18 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 yo, kredyt na 20k wzialem. ale kurwa stresujaca procedura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Kresia na 600 tysi + sprzedaż mieszkania i zamiana na dom - polecam. Adrenalinka pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 4 godziny temu, michal napisał: yo, kredyt na 20k wzialem. ale kurwa stresujaca procedura 20k? Pod namiot się od matki wyprowadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 A pisal, ze zarabia dobry pieniondz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Ale się dojebaliście do jak pijawki. Zostawcie chłopaka w spokoju. Każdy od czegoś zaczynał. ;[ Może to początek drogi Michała ku sześciu zerom na koncie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 5 godzin temu, michal napisał: yo, kredyt na 20k wzialem. ale kurwa stresujaca procedura niewątpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi